Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

Syyskuussa 2016 valmistuneet Fazerin vierailukeskus ja kokouskeskus sisälsivät poikkeuksellisen paljon uusia sekä ainutkertaisia ratkaisuja. Näitä haasteita ei SRV pelännyt, minkä huomasi myös Fazerilla hankkeen projektinjohtajana toiminut Janne Toivanen: ”Projektinjohtourakoitsijaksi valitsemamme SRV on vienyt tiiviillä aikataululla tehdyn rakennustyön läpi ammattitaidolla.”

Tyytyväisenä myhäilee myös Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum: ”Uusi vierailukeskuksemme on elämys kaikille aisteille ja Suomessa ennennäkemätön kokonaisuus. Se on mittava panostus suomalaiseen designiin ja työhön. Olemme valtavan ylpeitä, että olemme saaneet luoda yhdessä suuren joukon huippuosaajia kanssa jotain täysin ainutkertaista.”

Vaativaa teräs- ja lasirakenneosaamista edellyttänyt Fazerin vierailukeskus on pyöreä ja lasiseinäinen, ja siinä on teräspalkkeihin ja -ristikoihin perustuva runkorakenne. Taivutettu puurimakatto ja sik-sak lasijulkisivu tekevät vaikutuksen jokaiseen, joka vierailukeskukseen saapuu. Samanlaista lasiseinää on myös kokouskeskuksessa.

Arkkitehtonisesti upea Vantaan Fazer Experience -vierailukeskus ja kokouskeskus palkittiin vuoden teräsrakenteena 8.11.2016. Vuoden teräsrakenteesta palkittiin tilaaja Fazer Group, arkkitehtisuunnittelusta vastannut Arkkitehtitoimisto K2S, rakennesuunnittelija SS-Teracon, projektinjohtourakoitsija SRV sekä teräsrungon valmistanut ja urakoinut Teräselementti.