Pyöreitä muotoja omaava Fazerin vierailukeskus ulkoapäin

Fazerin vierailukeskus

Kohteen tiedot

Valmistuminen 2016
SijaintiVantaa

Rakensimme Fazerille upean vierailukeskuksen Vantaalle. Suunnittelussa ja rakennuksessa toteutettiin poikkeuksellisen paljon täysin uudenlaisia ratkaisuja.Vierailukeskus luo elämyksiä kaikille aisteille. Vierailukeskuksessa toteutetaan suosittuja näyttelykierroksia. Arkkitehtuuri ja puiset rakenteet palvelevat tarkoitustaan loistavasti.

Valmistuminen 2016 Arkkitehtoninen taidonnäyteVuoden teräsrakenne 2016

Syyskuussa 2016 valmistunut urakka, Fazerin vierailukeskus ja kokouskeskus sisälsivät poikkeuksellisen paljon uusia sekä ainutkertaisia ratkaisuja. Tartuimme urakkaan pelottomasti, minkä huomasi myös Fazerilla hankkeen projektinjohtajana toiminut Janne Toivanen: ”Projektinjohtourakoitsijaksi valitsemamme SRV on vienyt tiiviillä aikataululla tehdyn rakennustyön läpi ammattitaidolla.”

Tyytyväisenä myhäilee myös Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum: ”Uusi vierailukeskuksemme on elämys kaikille aisteille ja Suomessa ennennäkemätön kokonaisuus. Se on mittava panostus suomalaiseen designiin ja työhön. Olemme valtavan ylpeitä, että olemme saaneet luoda yhdessä suuren joukon huippuosaajia kanssa jotain täysin ainutkertaista.”

Uudenlaista suunnittelua

Vaativaa teräs- ja lasirakenneosaamista edellyttänyt Fazerin vierailukeskus on pyöreä ja lasiseinäinen, ja siinä on teräspalkkeihin ja -ristikoihin perustuva runkorakenne. Toimitilojen taivutettu puurimakatto ja sik-sak lasijulkisivu tekevät vaikutuksen jokaiseen, joka vierailukeskukseen saapuu. Samanlaista lasiseinää on myös kokouskeskuksessa.

Arkkitehtonisesti upea toimitilarakennus, Vantaan Fazer Experience -vierailukeskus ja kokouskeskus palkittiin vuoden teräsrakenteena 8.11.2016. Vuoden teräsrakenteesta palkittiin tilaaja Fazer Group, arkkitehtisuunnittelusta vastannut Arkkitehtitoimisto K2S, rakennesuunnittelija SS-Teracon, projektinjohtourakoitsija SRV sekä teräsrungon valmistanut ja urakoinut Teräselementti.