AINOA

AINOA

Espoon Tapiolan keskustan kehittäminen ja AINOA-kokonaisuus Kirjokannen asuntoineen muodostavat erittäin laajan ja monimuotoisen hankkeen, jossa projektinjohto-osaamistamme on hyödynnetty kokonaisvaltaisesti.

Vuosina 2017 ja 2019 valmistuneiden laajennusten myötä kauppakeskus AINOAn liiketilojen kokonaispinta-ala kasvoi merkittävästi aiemmasta noin 10 000 neliömetristä 50 000 neliömetriin ja liikkeiden ja palveluiden määrä kaikkiaan 100:aan. Kauppakeskuksessa on käytetty vain vähäpäästöisiä materiaaleja, ja AINOAlle on myönnetty korkein mahdollinen LEED Platina -sertifikaatti.

”SRV:n strategian ytimessä on vetovoimaisten kaupunkikeskusten kehittäminen ja rakentaminen. AINOA sijaitsee raideliikenteen solmukohdassa, erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä, johon on mielekästä rakentaa sekä kaupallisia palveluja että asuntoja palvelemaan ihmisten arkea”, sanoo SRV:n yksikönjohtaja Kalle Mauriala.

AINOAn viimeistä laajennusta rakennettiin parhaimmillaan noin 450 työntekijän voimin. Rakennustyöt alkoivat vanhan Stockmannin tavaratalon purkutöillä edellisen laajennusosan valmistuttua. Samanaikaisesti rakennettiin myös vuonna 2019 avautunutta Tapiolan bussiterminaalia, josta on suora yhteys metroon ja kauppakeskukseen.

Vuonna 2017 valmistuivat kauppakeskuksen kannen päälle rakennetut Kirjokannen ensimmäiset lähes 130 asuntoa. Tapiolan keskustan perusteellista uudistamista jatketaan vuoteen 2020 saakka Kirjokannen kolmen uusimman kerrostalon rakentamisella.

Tutustu tarkemmin kauppakeskus AINOAan