Kauppakeskus Ainoa iltavalaistuksessa ulkoapäin kuvattuna

AINOA

Kohteen tiedot

Laajuus50 000 neliömetriä
Valmistuminen2020
SijaintiEspoo

Rakensimme Espoon Tapiolaan hulppean ja nykyaikaisen kauppakeskus Ainoan. Ainoaan on helppo tulla ja se palveleekin liikenteen solmukohtana espoolaisia ja vierailijoita. Vähäpäästöisistä materiaaleista rakennettu Ainoa kattaa kauppakeskuksen ohella myös hulppeita asuntoja. Kauppakeskus palvelee esimerkiksi kauneuden ja muodin saralla, vapaa-ajan vietossa ja tarjoaa maistuvaa ruokaa monipuolisesti.

LEED Platina -sertifikaatilla palkittu Valmistuminen 202050 000 neliömetriä laaja

Espoon Tapiolan keskustan kehittäminen ja AINOA-kokonaisuus Kirjokannen asuntoineen muodostavat erittäin laajan ja monimuotoisen kaupunkia kehittävän rakennushankkeen, jossa projektinjohto-osaamistamme on hyödynnetty kokonaisvaltaisesti.

Merkittävä muutos

Vuosina 2017 ja 2019 valmistuneiden laajennusten myötä kauppakeskus AINOAn liiketilojen kokonaispinta-ala kasvoi merkittävästi aiemmasta noin 10 000 neliömetristä 50 000 neliömetriin ja liikkeiden ja palveluiden määrä kaikkiaan 100:aan. Kauppakeskuksessa on käytetty vain vähäpäästöisiä materiaaleja, ja AINOAlle on myönnetty korkein mahdollinen LEED Platina -sertifikaatti.

”SRV:n strategian ytimessä on vetovoimaisten kaupunkikeskusten kehittäminen ja rakentaminen. AINOA sijaitsee raideliikenteen solmukohdassa, erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä, johon on mielekästä rakentaa sekä kaupallisia palveluja että asuntoja palvelemaan ihmisten arkea”, sanoo SRV:n yksikönjohtaja Kalle Mauriala.

Mainiot kulkuyhteydet palvelevat

AINOAn viimeistä laajennusta rakennettiin parhaimmillaan noin 450 työntekijän voimin. Rakennushanke alkoi vanhan Stockmannin tavaratalon purkutöillä edellisen laajennusosan valmistuttua. Samanaikaisesti rakennettiin myös vuonna 2019 avautunutta Tapiolan bussiterminaalia, josta on suora yhteys metroon ja kauppakeskukseen.

Vuonna 2017 valmistuivat kauppakeskuksen kannen päälle rakennetut Kirjokannen ensimmäiset lähes 130 asuntoa. Tapiolan keskustan perusteellista uudistamista ja kaupunkikehitystä jatketaan vuoteen 2020 saakka Kirjokannen kolmen uusimman kerrostalon rakentamisella.

Tutustu tarkemmin kauppakeskus AINOAan