Kuvassa työntekijöitä tutkimassa karttaa työmaalla

Harjoitteluhaku

Harjoittelijaksi SRV:lle?

Me SRV:llä olemme rakentamassa kestävää ympäristöä, jossa kukoistaa myös ihminen. Kutsumme tätä elinkaariviisaudeksi. Uskomme, että voimme rakentaa viisaasti vain kysymällä ja kuuntelemalla. Se onkin tapamme toimia, ja erottaa meidät muista alan toimijoista myös työnantajana ja yhteisönä.

Meillä harjoittelijat ovat tärkeä osa työyhteisöämme. Harjoittelijat arvostavat meillä hyvää yhteishenkeä, vastuun saamista ja uuden oppimista. Meille onkin tärkeää, että jo harjoittelijana pääsee käyttämään vahvuuksia, kantamaan itselle sopivan määrän vastuuta ja kulkemaan kohti omia tavoitteita. 

Haemme harjoittelijoita vuosittain kesäkaudelle. 
Harjoittelijahakumme kesälle 2024 on päättynyt. 

Meillä harjoittelijat voivat toimia seuraavissa tehtävissä:

Haalariharjoittelijamme osallistuvat työmaan arkipäivään tekemällä avustavia rakennustöitä, siivousta ja raivausta sekä turvallisuuteen liittyviä työtehtäviä. Töitä ohjaavat omat työntekijämme ja työnjohtajamme. Haalariharjoittelu on loistava tapa oppia työmaan käytäntöjä, rakentamisen ratkaisuja käytännössä sekä työmaalogistiikkaa ja urakoitsijoiden kanssa toimimista.  

Työnjohtoharjoittelijamme työtehtäviin kuuluu soveltuvin osin oman vastuualueen työnjohto sekä muiden työnjohtajien töissä avustaminen. Tehtävät valitaan aiemman kokemuksen mukaan, ensikertalaisille ja jo useamman vuoden työnjohtoharjoittelua tehneille on erilaiset tehtävät ja kokonaisuudet! 

Työnjohto jalkautuu työmaan arkipäivään. Tehtäviin kuuluu töiden aikataulun, laadun ja turvallisuuden edellytyksistä ja seurannasta huolehtiminen. Tämä tapahtuu niin tietokoneella kuin ennen kaikkea työmaalla itsessään.  

Työmaainsinööriharjoittelijat, meillä myös projekti-insinööriharjoittelija tittelillä työskentelevät pääsevät mukaan työmaan arkipäivään. Insinööritehtävissä paneudutaan työmaan kustannusten, aikataulun ja laadun hallintaan yhdessä muun työmaaorganisaation kanssa.

Insinööritehtävissä voi päästä lisäksi tekemään esimerkiksi työmaan pienhankintoja tai seuraamaan työmaakokouksia.  

Mikäli suuntaudut tai haluaisit suuntautua opinnoissasi infrarakentamisen pariin, haluamme tarjota sinulle harjoittelupaikan juuri infrarakentamisen puolelta. Harjoittelijatehtävät ovat samoja, mutta voit löytää itsesi esimerkiksi tunneleista tai kalliorakentamisen parista!

Jos opiskelet talotekniikkaa, pääset projekteissamme osaksi talotekniikka-ammattilaistemme tiimiä. Meillä työskentelee harjoittelijoita kaikilla LVIAS -osa-alueilla. 

Talotekniikkaharjoittelijamme ovat projekti-insinööriharjoittelijoita ja työtehtävät ovat käytännön työmaa-arjessa tapahtuvia.  

Rakentamista valmistelevien tehtävien harjoittelijat työskentelevät muun muassa hankekehityksessä, suunnittelunohjauksessa, kustannuslaskennassa ja rakennuttajatehtävissä. Näihin harjoittelijatehtäviin odotamme enemmän aiempaa kokemusta rakennusalan työtehtävistä ja pidemmälle edenneitä opintoja.

Mitä voit odottaa meiltä harjoittelijana ja harjoittelultasi? 

SRV:n harjoittelusta saat:

  • runsaasti oppia rakennusalan arjesta 
  • ammattilaisten tukea tekemiseesi
  • turvallisen työympäristön
  • viihtyisän työporukan sekä mukaansatempaavan harjoittelijayhteisön 
  • monipuoliset tehtävät mielenkiintoisissa rakennuskohteissa
  • palkkatason liittojen (RIA ja RIL) suositusten mukaisesti

Saamamme palautteen mukaan harjoittelijamme kokevat pääsevänsä hyvin osaksi työyhteisöä, he arvostavat kollegojen tukea sekä hyvää työskentelyilmapiiriä. Harjoittelijamme kokevat työskentelevänsä turvallisessa ja yhdenvertaisessa työympäristössä.

Työtehtävissään harjoittelijat tuntevat saavansa riittävästi vastuuta ja oppivansa uutta. Suurin osa harjoittelijoistamme työskenteleekin meillä useamman kesän sekä opintojen ohella ja monesti polku ei katkea opintojen valmistumiseen!

Harjoittelun palkkaus noudattaa SRV:n harjoittelijapalkkataulukkoa, joka pohjautuu liittojen (TEK, RIA) opiskelijapalkkasuosituksiin. Lisäksi toimihenkilötehtävissä (työnjohto, työmaainsinööri, projekti-insinööri, toimistotehtävät) palkkaukseen kuuluu lounasetu.

Harjoittelujaksomme sijoittuvat pääsääntöisesti toukokuusta elokuulle. 

Mitä toivomme harjoittelijoiltamme?

Oma-aloitteisuutta – Kysyt, kun et tiedä ja haluat oppia uutta

Erinomaista asennetta työturvallisuuteen – Haluat, että sinä ja työkaverisi pääsette joka päivä terveinä kotiin

Halua kehittyä rakennusalan huippuammattilaiseksi – Näet tulevaisuutesi rakennusalan tekijänä

Kuvassa nainen hymyilemässä miehelle kahvikuppi kädessään ja tietokone kainalossaan

Haluamme olla työyhteisönä joustava, tasa-arvoinen, yhteistyöhön innostava ja kunnianhimoinen. Arvostamme hyvinvointia ja meillä voi lähestyä työkavereita tittelistä riippumatta. Toivommekin joukkoomme samankaltaisia henkilöitä, myös harjoittelijoista!

Emme odota, että osaat harjoittelijana työtehtäviäsi täydellisesti tai tietäisit kaikkea tarvittavaa. Arvostamme halua oppia ja pyrkimystä onnistua, sitkeyttä ratkaisujen hakemiseen sekä kysymisen ja kuuntelemisen taitoa. Meillä saa ja pitää asettaa aina terveys ja turvallisuus etusijalle. Toivomme työkavereiksemme henkilöitä, jotka innostavat, kannustavat ja saavat ihmiset puhaltamaan yhteen hiileen. Toivomme kiinnostusta elinkaariviisauteen sekä halua nähdä oma tulevaisuutensa ja urapolkunsa jo hieman pidemmälle. 

Edellytämme kaikilta harjoittelijoiltamme käynnissä olevia rakennusalan korkeakouluopintoja ja täysi-ikäisyyttä. 

Emme edellytä voimassa olevaa työturvakorttia rekrytoinnin aikana. Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa työturvakorttia, saat meiltä vaaditun koulutuksen.

Harjoitteluhakuvideot / 2024 - opi lisää meistä ja hakuprosessistamme

Miksi harjoittelu SRV:llä on hyvä valinta?

Mitä kehittymismahdollisuuksia harjoittelu SRV:llä tarjoaa?

Mihin asioihin kiinnitämme huomiota harjoitteluhaussa?

Mitä mieltä opiskelijat ovat olleet harjoittelusta?

Harjoitteluhaun yhteydenotot

Harjoittelijalle

Kuvassa harjoittelijamme Emmi, Iivari ja Taavi

Vastuuta ja monipuolista kokemusta – harjoittelu SRV:llä kannattaa

Kesällä 2023 harjoittelussa olleet Taavi, Emmi ja Iivari suosittelevat lämpimästi SRV:tä harjoittelupaikkana.

Matti Jänis hymyilee

Lopputyö on luonteva jatko harjoittelulle – Matin diplomityö voitti palkinnon

Tarjoamme vuosittain lukuisille harjoittelijoillemme mahdollisuuden tehdä lopputyönsä meille, jotta he saavat käytännön ongelman tutkittavakseen ja ratkaistavakseen sekä tutkintonsa valmiiksi.

Kaksi harjoittelijaa työvaatteet yllään työmaalla

Harjoittelu rakennusalalla sopii monien alojen opiskelijoille

Tutustu SRV:n kesän 2022 harjoittelijoiden ajatuksiin harjoittelujaksostaan SRV:llä.

Päivitetty: 25. tammikuuta 2024 klo 09.21