Marriott-hotelli avasi ovensa Tampereella

UUTINEN       13.1.2020       11.02

Tampere-talon kylkeen noussut Courtyard by Marriott -hotelli avautui 7. tammikuuta. SRV:n kehittämä ja rakentama hotelli on Suomen ensimmäinen täysin uusi Marriott-hotellirakennus Suomessa.  

Tampereen keskusta kehittyy ja uudistuu kovaa vauhtia. Yksi alueen uusista vetonauloista on tammikuussa avattu Courtyard by Marriott -hotelli, jossa on 11 kerrosta, 229 huonetta, 458 vuodepaikkaa sekä ravintola ja kuntosali. Bruttopinta-alaltaan noin 8200 neliön hotelli on suunnattu liikematkustajille ja perheille.

”Tampereen Marriott-hotelli on paikallisesti merkittävän kokoluokan hanke ja oli hienoa päästä jälleen rakentamaan hotellia paraatipaikalle Tampereen keskustaan. Idea hotellista Tampere-talon yhteyteen oli vireillä pidemmän aikaa, koska Tampereella on kasvava tarve laadukkaille majoitus- ja kongressipalveluille. Uusi hotelli istuu ympäristöön kaupunkikuvallisesti ja muodostaa luontevan kokonaisuuden Tampere-talon kanssa”, kertoo SRV:n Pirkanmaan aluejohtaja Henri Sulankivi.

Marriott-hotellissa kulminoituu monin tavoin SRV:n rooli kaupunkikeskusten kehittäjänä ja rakentajana. Hotellihankkeen taustalla on Tampereen kaupungin vuonna 2013 järjestämä tontinluovutuskilpailu, jolla haluttiin löytää arkkitehtuurisesti tasokas ratkaisu hotellin sijoittamiseksi Tampere-talon yhteyteen. SRV, Marriott ja Arkkitehtitoimisto ALA voittivat kilpailun ehdotuksellaan vuonna 2014. Keva liittyi kokoonpanoon sijoittajana ja tulevana hotellin- sekä hotellin tontin omistajana vuonna 2017. Hanketta kehitettiin yhteistyössä kumppanien kanssa, ja rakennustyöt päästiin käynnistämään vuonna 2018. Hotelli luovutettiin tilaajalle joulukuussa 2019. Hotellia operoi Odyssey Hotel Group.

release-image-0

Jaa sivu