SRV Kokardi - taitelijan näkemys_Voima Graphics.jpg

Uudistuvaan Itä-Pasilaan valmistui SRV:n rakentamana 46 uutta Lumo-kotia Kojamolle – rakenteilla myös SRV:n oma kohde Helsingin Kokardi

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN      25.5.2023   KLO 10.25

Uudistuvaan Itä-Pasilaan valmistui SRV:n rakentamana 46 uutta Lumo-kotia Kojamolle – rakenteilla myös SRV:n oma kohde Helsingin Kokardi

Kuusikerroksisen As Oy Helsingin Junailijankuja 9a:n 46 uutta kotia ja kaksi liiketilaa valmistuivat kauppakeskus Triplan runsaiden palveluiden ja uudistetun Pasilan juna-aseman lähelle. Naapurina on Pasilan kirjasto ja messukeskus korttelin päässä. As Oy Helsingin Junailijankuja 9a on loistava esimerkki SRV:n asuntotuotannosta, joka keskittyy kasvaviin kaupunkikeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen. Kohde on SRV:n omakehitteinen hanke. Omakehitteiset asuntokohteet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka SRV myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista.

Itä-Pasila hurmaa asukkaansa kiehtovalla yhdistelmällä vehreyttä ja urbaania kaupunkiympäristöä

Betonikannen autottomuus on paikallinen erikoisuus kävely- ja pyöräilyreittien sijaitessa eri tasoilla katuverkon ja autoliikenteen kanssa. Pasilassa on Suomen parhaimmat julkiset liikenneyhteydet, mutta harva tietää, että alueella on myös paljon puistoja ja harrastusmahdollisuuksia. Korttelin reunalta alkaa Käpylän liikuntapuisto, jossa on parkourpuisto, velodromi, tekojääkenttä, tekonurmi ja agilityrata. Mäkelänrinteen uimahalli on viiden minuutin kävelymatkan päässä, samoin Vallilan siirtolapuutarha, Kumpulan siirtolapuutarha ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha.

”Pasilan alueen suosiosta kertoo jotain sekin, että asunnot olivat lähes täyteen vuokrattu jo muuttojen käynnistyessä heti luovutuksen jälkeen maaliskuun lopussa”, kertoo Risto Kilpinen, projektipäällikkö Kojamolta.

Kokardissa on panostettu yhteistiloihin

SRV:llä on parhaillaan rakenteilla Itä-Pasilassa myös 13-kerroksinen Helsingin Kokardi, jossa on vielä vapaana pohjaratkaisuiltaan erinomaisia koteja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Uudisasuntorakentamisen näkökulmasta Pasilassa pystytään hienosti hyödyntämään jo olemassa olevaa infraa. Uudet kodit rakentuvat valmiiden olemassa olevien palvelujen keskelle”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.

Kokardissa on panostettu erityisesti yhteistiloihin, jotka ovat yhteiskäytössä myöhemmin viereen rakentuvan Junailijan kanssa. Kokardin 13. kerroksesta löytyvät kolme kattosaunaa. Niiden lisäksi on virkistäytymiseen ja vilvoitteluun käytettävissä kattoterassi, jonne yhdestä talon saunasta on suora pääsy. Kahdelle saunalle on vilvoitteluun omat parvekkeet. Yhtiölle tulee myöhemmin viereen rakentuvaan Junailijaan myös hyvin varusteltu ja viihtyisä kuntoilutila, joka Junailijan valmistuttua on sekä Junailijan että Kokardin asukkaiden yhteiskäytössä.

Pasila on Suomen parhaiten saavutettava paikka, sillä kaikki pääkaupunkiseudulle saapuvat ja sieltä lähtevät junat pysähtyvät Pasilassa. Samoin kaikki pääkaupunkiseudun paikallisjunat kulkevat Pasilan kautta. On arvioitu, että vuosina 2010–2040 Pasilan asukasmäärä kolminkertaistuu ja työpaikkojen määrä tuplaantuu. Alueella on tällä hetkellä noin 10 000 asukasta ja 25 000 työpaikkaa. Alueelle rakennetaan asuntojen ja toimitilojen lisäksi hotelleja, kouluja ja päiväkoteja ja sekä kulttuuritiloja. Rakenteilla oleva Kalasatamasta-Pasilaan -raitiotie tarjoaa tulevaisuudessa sujuvan yhteyden reitille Nihti–Kalasataman keskus–Vallilanlaakso–Pasila ja yhdistää olemassa olevat raitiotie-, metro- ja lähijunaverkot toisiinsa. Liikennöinnin raitiolinjalla on tarkoitus käynnistyä vuonna 2024.

Kokardin myynnissä oleviin koteihin pääsee tutustumaan tästä: Helsingin Kokardi

Lisätiedot:

Jorma Seppä, johtaja, Asuntoliiketoiminta PKS, SRV, puh. 040 727 3771, jorma.seppa@srv.fi

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi  

Merja Rainio, myyntipäällikkö, SRV, p. 0400 210 898, merja.rainio@srv.fi   

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Kokardi, Jaakkola Arkkitehdit Oy/Voima Graphics Oy/taiteilijan näkemys

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja