036 SRV Infra 10-2017 HIGH RES_web.jpg

SRV:n työmailla jokaisella on oikeus hyvään työpäivään – Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN      16.5.2022  KLO 09.00

SRV:n työmailla jokaisella on oikeus hyvään työpäivään – Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

SRV osallistuu rakennusalan työturvallisuusviikkoon kampanjalla: Oikeus hyvään työpäivään. Kampanja muistuttaa jokaisen oikeudesta hyvään työilmapiiriin ja työehtosopimusten mukaisiin ehtoihin. Rakennusteollisuus RT:n järjestämää Turvallisuusviikkoa vietetään 16.-22.5.2022, jolloin rakennusalalla kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen.

SRV käynnistää valtakunnallisella Turvallisuusviikolla 16.–20.5.2022 koko loppuvuoden kestävän kampanjan Oikeus hyvään työpäivään muistuttamaan jokaisen oikeudesta hyvään työilmapiiriin ja työehtosopimusten mukaisiin ehtoihin. Tavoitteena on varmistaa, että niin omien työntekijöiden kuin yhteistyökumppaneiden työntekijöiden työympäristö on turvallinen ja tasavertainen.

”Hyvä työpäivä koostuu periaatteessa yksinkertaisista asioista. Tunnet itsesi tervetulleeksi, saat asiallista palautetta työstäsi, työvarusteesi ovat asianmukaiset ja tehtävänkuvasi selkeä. Hyvän työpäivän esteenä voi kuitenkin piillä vakavampiakin asioita. Haluamme tällä kampanjalla nostaa esiin työntekijöiden oikeutta työehtosopimuksen mukaiseen palkkaan, reiluun työsuhteen, kunnioittavaan ja kannustavaan ilmapiiriin sekä tasa-arvoiseen kohteluun. Työmaillamme on nollatoleranssi syrjinnälle”, kertoo SRV:n vastuullisuus- ja HSEQ-päällikkö Johanna Arola.

SRV on eettisten toimintaohjeidensa mukaisesti sitoutunut kunnioittamaan ihmisoikeuksia. Ihmisoikeuksien toteutumista edistetään parhaiten esimerkin ja toimitusketjun valvonnan avulla. Oikeus oikeudenmukaisiin ja suotuisiin työoloihin koskee asianmukaisia työehtoja ja olosuhteita työpaikalla. Riskinä saattavat olla henkeä tai turvallisuutta uhkaavat työolot tai se, että työntekijälle ei makseta asianmukaista palkkaa.

”Lisäämme aktiivisesti ulkomaalaisten työntekijöiden tietoisuutta omista oikeuksistaan tarjoamalla oikeellista tietoa työelämään liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Edistämme myös koko toimittaja- ja urakoitsijaverkostomme sitoutumista vastuulliseen tekemiseen”, Johanna Arola kertoo.

Kampanjaa edistetään työmailla ja toimistoilla muun muassa turvavarttien ja kampanjamateriaalien avulla. Kampanja jatkuu vuoden 2022 loppuun asti.

Tutustu kampanjaan: www.srv.fi/vastuullisuus/oikeus-hyvaan-tyopaivaan

Lisätiedot:
Heidi Tetteh, Viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Johanna Arola, Vastuullisuus- ja HSEQ-päällikkö, SRV, puh. 040 826 9379, johanna.arola@srv.fi