SRV_Kalasataman_tornit.jpg

Helsingin Kalasataman kolmannen tornitalon rakentaminen käynnistyy

UUTINEN                  22.4.2020             10.00
 

Rakennustyöt Helsingin Kalasataman kolmannen tornitalon työmaalla pyörähtävät käyntiin. 120 metriin merenpinnan yläpuolelle kohoavan tornitalon 31 kerrokseen tulee 291 uutta vuokrattavaa Kojamon Lumo-kotia. SRV ja Kojamo allekirjoittivat urakkasopimuksen tornitalon rakentamisesta 21.4.2020. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi.

Kompassiksi nimetty tornitalo rakentuu REDI kauppakeskuksen halki kulkevan metroradan pohjoispuolelle tornitaloista ensimmäisenä valmistuneen Majakan viereen. Majakka toivotti asukkaat uusiin koteihinsa jouluksi 2019. Kojamon vuokrakohteeksi rakennettavan Kompassin on määrä avata ovensa uusille asukkaille vuonna 2022.

Helsingin Kalasataman tornitalot ovat valmistuessaan Suomen korkeimmat. Ensimmäisenä valmistunut asuinpilvenpiirtäjä Majakka kurottaa 134 metriin merenpinnasta ja rakenteilla oleva Loisto tulee sekin kohoamaan 124 metriin. 

Kalasatamassa asuu tällä hetkellä noin 4500 asukasta. Entinen satama- ja teollisuusalue on muuttunut itäisen kantakaupungin viihtyisäksi asuinalueeksi, jossa meri ja kaupunki kohtaavat. Alueella rakennetaan tällä hetkellä enemmän kuin missään muualla Helsingissä. Koko Kalasatama valmistuu 2040 mennessä. Silloin asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000.

Kalasatamaan on rakentumassa älykäs kaupunginosa, jota kehitetään kokeilujen kautta yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Kehitystyön tavoitteena on aikaansaada resurssiviisas kaupunginosa, joka säästää asukkailleen tunnin aikaa päivässä. Lähtökohtana on arjen sujuvuus, jota älykkäät palvelut tukevat.

Helsingin Kalasatamaan nousevien tornitalojen hissikuiluja ja holvistoja suojaavat tuulisuojaseinät näkyvät Kalasatamasta kauas keltaisina. Nämä keltaiset suojaseinät voi bongata myös mereltä käsin kaupungin edustalta. Työnaikaiset suojaseinät suojaavat rakentajia ja estävät tavaroiden tippumisen.

Huhtikuussa rakenteille lähtevän tornitalon työmaata varten varataan alue Työpajankadun eteläreunasta. Tiedotteesta Muutoksia liikennejärjestelyihin Työpajankadulla Kalasatamassa voi lukea lisää järjestelyistä.

SRV:n työmaasivuilta löytyy työmaakamera, jonka kautta voi seurata rakentamisen etenemistä: https://www.srv.fi/tyomaat/2700-kompassi-kalasataman-tornit/

21.4.2020 julkaistu sijoittajauutinen: SRV ja Kojamo allekirjoittivat urakkasopimuksen Kompassista – Helsingin Kalasataman kolmannen tornitalon rakentaminen alkaa

 

Uutisen kuva: Arkkitehtitoimisto Helin & Co, Voima Graphics Oy, SRV.