31_5_2023 FINAL SRV Kokardi - kattoterassin havainnekuva- Voima Graphics_web.jpg

SRV:n rakentaman Kokardin uudet kodit valmistuivat voimakkaasti kehittyvään Pasilaan - tulevaisuudessa raiteet vievät Pasilasta myös meren ääreen

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      17.01.2024   KLO 9.00

SRV:n rakentaman Kokardin uudet kodit valmistuivat voimakkaasti kehittyvään Pasilaan - tulevaisuudessa raiteet vievät Pasilasta myös meren ääreen

13-kerroksisen As Oy Helsingin Kokardin 62 uutta kotia valmistuivat Pasilaan palveluiden ja uudistetun Pasilan juna-aseman lähelle. Myynnissä olevat Kokardin asunnot ovat loistava esimerkki SRV:n asuntotuotannosta, joka keskittyy kasvaviin kaupunkikeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen.

Kokardi sijaitsee valmiiksi rakennetussa ympäristössä Suomen parhaimpien julkisten liikenneyhteyksien äärellä. ”Uudisasuntorakentamisen näkökulmasta Pasilassa pystytään hienosti hyödyntämään jo olemassa olevaa infraa. Uudet kodit rakentuvat valmiiden olemassa olevien palvelujen keskelle”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.

Voimakkaasti kehittyvä Pasila on Suomen parhaiten saavutettava paikka

On arvioitu, että vuosina 2010–2040 Pasilan asukasmäärä kolminkertaistuu ja työpaikkojen määrä tuplaantuu. Alueella on tällä hetkellä noin 10 000 asukasta ja 25 000 työpaikkaa. Helsingin kaupungin mukaan uusien toimistojen ja liiketilojen rakentamisen myötä Pasilan työpaikkamäärä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä noin 50 000:een. Työpaikkoja ja liiketiloja rakennetaan kaikille Pasilan alueille ja alueen asukasmäärä lähes kolminkertaistuu 30 000:een. Alueelle rakennetaan asuntojen ja toimitilojen lisäksi hotelleja, kouluja ja päiväkoteja ja sekä kulttuuritiloja. Pasila vahvistaa rooliaan tapahtumakaupunginosana ja monipuolisena palvelujen tarjoajana.

Kaikki pääkaupunkiseudulle saapuvat ja sieltä lähtevät junat pysähtyvät Pasilassa. Samoin kaikki pääkaupunkiseudun paikallisjunat kulkevat Pasilan kautta. Vuonna 2024 käyttöön tuleva Kalasatamasta-Pasilaan -raitiotie tarjoaa tulevaisuudessa sujuvan yhteyden myös reitille Nihti-Kalasatama-Vallilanlaakso-Pasila ja yhdistää olemassa olevat raitiotie-, metro- ja lähijunaverkot toisiinsa. Tulevaisuudessa Kalasatamasta Pasilaan raitiotie yhdistää Pasilan itäiseen kantakaupunkiin ja tuo merelliset näkymät vain lyhyen matkan päähän Pasilasta. Itäisen kantakaupungin merenranta-alueet ja Mustikkamaan polut tulevat sujuvasti saavutettaviksi myös Pasilasta käsin.

Yhteistiloilla lisäneliöitä omaan käyttöön – asukkaiden käytössä myös upea kattoterassi ja -sauna Helsingin kattojen yllä

Kokardin kerhotila ja kolme talosaunaa mahdollistavat löylyt talon 13:nnessa kerroksessa ja ylimääräisen tilan illanviettoon tai juhliin omassa talossa. Saunatiloja hyödynnetään kortteliin myöhemmin valmistuvan Junailijan kanssa. Virkistäytymiseen ja vilvoitteluun on käytettävissä kattoterassi, jonne yhdestä talon saunasta on suora pääsy. Kahdelle saunalle on vilvoitteluun omat tilavat parvekkeet.

Päiväsaikaan 13. kerroksessa sijaitseva kerhotila toimii varattavana etätyötilana ja iltaisin tilaa voi varata omaan käyttöön harrastus- tai virkistystilaksi. Moderni talopesula palvelee asukkaita ensimmäisessä kerroksessa. Myöhemmin Kokardin viereen rakentuvaan Junailijaan on tulossa laadukas kuntoilutila, joka on myös Kokardin asukkaiden käytössä.

Naapurista löytyy Pasilan kirjasto ja messukeskus korttelin päästä. Pihakannen alla kolmessa kellarikerroksessa sijaitsee pysäköintilaitos, jonne on suora hissi- ja porrasyhteys. Koko korttelilla on käytössä yhteinen sisäpiha.

Kokardissa on vielä vapaana pohjaratkaisuiltaan erinomaisia koteja erilaisiin elämäntilanteisiin. Kokardin myynnissä oleviin koteihin pääsee tutustumaan tästä: Helsingin Kokardi

Lisätiedot:

Jorma Seppä, johtaja, Asuntoliiketoiminta PKS, SRV, puh. 040 727 3771, jorma.seppa@srv.fi 

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi    

Merja Rainio, myyntipäällikkö, SRV, p. 0400 210 898, merja.rainio@srv.fi     

Tiedotteen liitteenä oleva valokuva: SRV, havainnekuvat: Voima Graphics.

Jakelu: 

Tiedotusvälineet 

www.srv.fi  

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 

Facebook   LinkedInX  Instagram 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja