SaTa-kuva2.jpg

Lappeenranta saa uuden monitoimitalon – Sammontalon peruskivi muurattiin tänään

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      1.11.2023    KLO 14.30

Lappeenranta saa uuden monitoimitalon – Sammontalon peruskivi muurattiin tänään

SRV:n rakentaman Sammontalon työt ovat edenneet peruskiven muuraukseen. Lappeenrannan Sammonlahden alueelle kesällä 2025 valmistuva monitoimitalo pitää sisällään toimivat tilat perusopetuksen 1.–9.luokille, varhaiskasvatukselle, esi- ja valmistavalle opetukselle, kirjastolle, nuorisotoimelle, oppilashuollolle ja liikuntapalveluille. Sammontalon lisäksi SRV:n kasvaneeseen tilauskantaan on vuoden aikana kirjautunut myös muita kouluhankkeita, kuten Inkeroisten monitoimitalo Kouvolassa sekä Rajamäen kampus Nurmijärvellä. Lisäksi SRV:llä on käynnissä mittava elinkaarihanke Wintteri Uudessakaupungissa sekä Matinkylän lukio Espoossa.

Sammontalon työmaalla muurattiin peruskivi tänään 1. marraskuuta 2023. Tilaisuudessa juhlistettiin käynnistynyttä rakennusurakkaa tulevan liikuntahallin kohdalla. Reilun 60 kutsuvieraan lisäksi yleisö seurasi tilaisuutta stream-lähetyksenä reaaliajassa.

Peruskiven muuraus käynnistyi Lappeenrannan kaupungin elinvoima- ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimin avaussanoilla, ja tilaisuutta kuljetti Lappeenrannan Toimitilat Oy:n projektijohtaja Jukka Mielikäinen. Kaupungin tervehdys kuultiin kaupunginjohtaja Kimmo Jarvalta, rakennuttajan puheenvuoron kuultiin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Koskenrannalta ja tilojen käyttäjän näkemyksiä kuultiin Sammonlahden koulun rehtori Vesa Raasumaan toimesta. Arkkitehti Antti Soini avasi suunnittelijan, ja SRV:n yksikönjohtaja Kimmo Hyry pääurakoitsijan näkökulmaa kohteesta. Peruskiven muuraukseen osallistuivat Lappeenrannan kaupungin ja käyttäjien edustajat sekä hankkeessa mukana olevat rakennuttajan, urakoitsijan ja suunnittelijoiden edustajat. Peruskiveen muurattuun lieriöön asetettiin päivän lehtien, kolikoiden ja rakennuspiirustusten lisäksi kaksi Sammonlahden koulun oppilastyötä, joista toinen on keraaminen savikukko ja toinen teräksestä hitsattu pienikokoinen esine. Tilaisuudessa kutsuvieraat pääsivät katselmoimaan valmista rakennusta lisätyn todellisuuden (AR-ratkaisun) avulla.

Sammontalo alkaa jo hahmottua Sammonlahden kaupunginosaan Lappeenrannassa. Liikuntasalin rungon sekä väestönsuojan rakentaminen on jo pitkällä. Myös rakennuksen massiivipuupuurungon asennus on edennyt aikataulussa.

”Puurungon asennustyöt kestävät kesäkuun 2024 loppuun saakka. Sisäpuolisia työvaiheita käynnistetään sitä mukaa, kun ensimmäiset lohkot saadaan umpeen. Parhaillaan työmaalla työskentelee noin 70 henkilöä, ja hanke tulee työllistämään runsaasti paikallisia urakoitsijoita”, kertoo SRV:n työmaapäällikkö Ari Makkonen.

Monitoimitalo rakennetaan turvalliseksi ja terveelliseksi ympäristöksi kaikille tilankäyttäjille. Mittava urakka toteutetaan entisen palloiluhallin, päiväkodin ja koulun alueelle, ja rakennus on laajuudeltaan noin 12 000 bruttoneliötä. Kaksikerroksiseen koulurakennukseen tulee tilat perusopetuksen 640 oppilaalle, 63 esiopetuksen piirissä olevalle oppilaalle sekä päiväkodin 126 lapselle. Samalla rakennetaan myös noin 1 600 neliön liikuntahalli.

Rakentamisessa panostetaan erityisesti elinkaariviisauksiin, joihin kuuluvat vastuulliset materiaalivalinnat, kestävät energiaratkaisut sekä biodiversiteettiä tukevat ratkaisut. Rakennus toteutetaan pääosin puurakenteisena, ja rakennuksen A-energialuokka on 20 prosenttia parempi kuin energialuokan minimiraja-arvo. Sen jäähdytykseen kuluva energia tuotetaan täysin uusiutuvalla energialla eli ilmavesilämpöpumpun voimin. Tontille on tulossa myös hulevesien viivytyspaikka. Ratkaisuilla Lappeenrannan kaupunki jatkaa toimenpiteitä ilmasto- ja energiakysymyksissä. Lokakuussa 2020 Lappeenranta valittiin yhdeksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista.

Sammontalon rakentuminen on alueellisesti merkittävä ja mittava hanke. Uudesta monitoimitalosta tulee Lappeenrannan kaupungin läntisen alueen keskus kooten alueen asukkaat yhteen, oman kylätalon sisään.

”Sammontalo on yksi kaupunkimme palveluverkon peruskivistä, joka majakan tavoin kutsuu toimijoita luokseen näyttäen suuntaa tähän hetkeen ja tulevaisuuteen”, toteaa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Pääurakoitsijana toimii SRV, rakennuttajana Lappeenrannan kaupunki ja arkkitehtisuunnittelusta Nervin arkkitehtuuri Oy.

Lisätiedot: 
Kimmo Hyry, yksikönjohtaja, SRV, puh. 0400 158 088, kimmo.hyry@srv.fi
Harri Martin, projektijohtaja, SRV, puh. 0400 646 600, harri.martin@srv.fi  
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi   
Pekka Talonpoika, rakennuttajapäällikkö, Lappeenrannan Toimitilat Oy, puh. 0400 668 760, pekka.talonpoika@lappeenranta.fi

Sammontalon rakentamisesta ajankohtaisesti työmaasivuilla:
https://www.srv.fi/srv-yrityksena/tyomaat/2912-sammontalo/

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu: 

Tiedotusvälineet 
www.srv.fi  

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 
Facebook   LinkedInTwitter  Instagram 

SRV lyhyesti 

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja