Inkeroinen_lokakuu23_3.jpg

Kouvolaan tulee moderni monitoimitalo – peruskivi muurattiin tänään Inkeroisissa

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE    12.10.2023 KLO 14.00 

Kouvolaan tulee moderni monitoimitalo – peruskivi muurattiin tänään Inkeroisissa

Vanhaa ja uutta yhdistävä puurakenteinen rakennus kokoaa kattonsa alle lähes 700 lasta ja nuorta varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja nuorisopalveluiden pariin. Se tarjoaa tilat myös kirjastolle ja muille kuntalaisten harrastusmahdollisuuksille. Inkeroisten monitoimitalo toteutetaan yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu-urakkana vahvasti rakennuttajaa ja tulevia käyttäjiä osallistaen. Rakennustöiden on määrä valmistua kesällä 2025.

Inkeroisten monitoimitalon peruskivi muurattiin 12. lokakuuta juhlavin menoin työmaan alueella. Tilaisuuden avaussanat lausui Kouvolan kaupungin sivistysjohtaja Veikko Niemi ja kaupungin tervehdyksen luki kaupunginjohtaja Marita Toikka. Tilaisuudessa kuultiin myös kaupungin toimitilajohtaja Katja Aholaa sekä AFKS Arkkitehtien hankkeen pääsuunnittelija Juha Salmenperää. SRV:n Toimitilat PKS -liiketoiminnan yksikönjohtaja Kimmo Hyry lausui tilaisuudessa pääurakoitsijan tervehdyksen. Inkeroisten yhtenäiskoulun rehtori Jari Eronen toimi peruskiven muurauksen seremoniamestarina. Hän luki ääneen peruskirjan, joka sijoitettiin peruskiven aikakapseliin päivän lehtien, kolikoiden sekä rakennuksessa toimivien palveluiden edustajien tuomien pienten muistojen lisäksi. Tilaisuudessa kuultiin myös Inkeroisten yhtenäiskoulun oppilaiden ja opettajien musiikkiesitys.

Seuraava työvaihe Inkeroisten monitoimitalon työmaalla alkaa marraskuun lopussa, kun puurungon asentaminen elementti kerrallaan alkaa. Sisätyöt aloitetaan sitä mukaa, kun rakennuksen ulkokuori saadaan lohko kerrallaan tiiviiksi.

"Parhaimmillaan työmaalla työskentelee noin 100 henkilöä, ja hanke tulee työllistämään runsaasti paikallisia yrityksiä niin suoraan kuin välillisesti", kertoo SRV:n työmaapäällikkö Juho Riisiö.

Monitoimitalon rakentaminen edistää palveluverkon uudistusta

Nyt rakenteilla oleva Inkeroisten monitoimitalo vastaa hyvin alueen nykyisiin ja tuleviin palvelutarpeisiin. Monitoimitaloon tulee laadukkaat, modernit ja monipuoliset tilat 1–9-luokille sekä esiopetukselle ja varhaiskasvatukselle. Rakennukseen sijoittuvat myös alueen erityisen tuen osaamiskeskus pienryhmineen, kirjasto, nuorisopalvelut ja jakelukeittiö. Lisäksi monitoimitalo palvelee laajasti kuntalaisia tarjoten tilaa järjestöille, seuroille, kansalaisopistolle, musiikkiopistolle ja kuvataidekoululle. 

Inkeroisten monitoimitalo osana palveluverkon kehittämistä on yksi konkreettinen osoitus kaupunkistrategian mukaisesta panostuksesta lasten ja nuorten kasvatukseen ja opetukseen Kouvolassa kaupungin tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

Puurakenteinen monitoimitalo rakentuu jatkuvassa dialogissa eri osapuolten kanssa

Toteutettava monitoimitalo on laajuudeltaan noin 7 900 bruttoneliömetriä, ja siinä yhdistyvät hankkeen myötä luontevasti tontilla aiemmin sijainnut koulurakennus sekä uudisosa. Puurakenteisen ja -kuorisen monitoimitalon arkkitehtisuunnitelma on tuoreen Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon voittaneen AFKS Arkkitehtien käsialaa.

Yhteistoiminnalliseen urakkamuotoon kuuluu jatkuva dialogi urakoitsijan, rakennuttajan ja tulevien käyttäjien välillä, jolloin ratkaisut punnitaan huolellisesti yhteistyössä tavoitteiden ja tilojen parhaan toiminnan mukaisiksi. Käyttäjät tulevat myös käyttämään rakennusta yhdessä. Esimerkiksi henkilöstötilat ovat kaikille palveluille yhteiset, jolloin syntyy luontevaa vuorovaikusta toimijoiden kesken.  

Monitoimitalon rakentaminen on noin 30 miljoonan investointi. Rakennustyöt uuden monitoimitalon parissa aloitettiin kesäkuussa 2023. Syyskausi pääsee alkamaan uusissa tiloissa vuoden 2025 elokuussa. 

Inkeroisten monitoimitalo on yksi SRV:n kasvavaan tilauskantaan vuoden aikana kirjautuneista kouluhankkeista. Samanaikaisesti rakenteilla on Sammontalo Lappeenrannassa sekä Rajamäen kampus Nurmijärvellä. Lisäksi SRV:llä on käynnissä mittava elinkaarihanke Wintteri Uudessakaupungissa sekä Matinkylän lukio Espoossa.

Lisätiedot: 
Toni Räisänen, projektipäällikkö, SRV, puh. 050 323 5311, toni.raisanen@srv.fi 
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi  
Pia Rajala, rakennuttajapäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 1068, pia.rajala@kouvola.fi 

Inkeroisten monitoimitalon rakentamisesta ajankohtaisesti työmaasivuilla:
https://www.srv.fi/srv-yrityksena/tyomaat/2922-inkeroisten-monitoimitalo/  

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu: 
Tiedotusvälineet 
www.srv.fi  

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 
Facebook   LinkedInTwitter  Instagram 

SRV lyhyesti 

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja