Inkeroisten monitoimitalo_vaakaprofiili.jpg

Inkeroisten monitoimitalo harjakorkeudessa – modernit koulu- ja varhaiskasvatustilat lähes 700 lapselle

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      30.5.2024  KLO 14.00

Inkeroisten monitoimitalo harjakorkeudessa – modernit koulu- ja varhaiskasvatustilat lähes 700 lapselle

SRV rakentaa parhaillaan Inkeroisten monitoimitaloa Kouvolassa. Kesällä 2025 valmistuvaan monitoimitaloon tulee koulu-, esikoulu- ja varhaiskasvatustilat lähes 700 lapselle sekä lisäksi liikuntasali, kirjasto ja nuorisotoimentilat. Monitoimitalon harjannostajaisia vietetään tänään 30. toukokuuta.

Monitoimitalo koostuu tontilla aiemmin sijainneesta koulurakennuksesta sekä siihen luontevasti yhdistettävästä uudesta rakennuksesta. Uuden osan laajuus on 7 878 bruttoneliömetriä.

Yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu-urakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannus on noin 30 miljoonaa euroa. Kokonaisvastuu-urakassa pääurakoitsija vastaa kohteen suunnittelusta sekä toteutuksesta, mutta yhteistoiminnallisesti yhdessä tilaajan kanssa suunnittelee hanketta käyttäjän tarpeiden mukaisesti.

”Yhteistoiminnallinen urakkamuoto sopii erityisen hyvin Inkeroisten monitoimitalon tyyppiseen kohteeseen, joka tulee palvelemaan useita eri käyttäjäryhmiä. Yhteistoiminnallisuus mahdollistaa hankkeen toteuttamisen joustavasti ja asiakasta kuunnellen”, sanoo SRV:n projektipäällikkö Toni Räisänen.

”Kyseessä on ensimmäinen yhteistoiminnallinen KRV-hanke Kouvolassa. Voin sanoa, että olen rehellisesti ilahtunut, kuinka hienosti tilaaja ja rakennukseen tulevien palveluiden edustajat on otettu mukaan suunnitteluun ja asioista päättämiseen. Yhteistoiminnallisuus on lisännyt vuorovaikutusta ja avoimuutta normaalia enemmän”, kertoo rakennuttajapäällikkö Pia Rajala Kouvolan kaupungilta.

Hanke etenee aikataulussaan

Kesäkuussa 2023 käynnistyneet rakennustyöt etenevät aikataulussaan. Työmaalla työskentelee rakennusvaiheesta riippuen noin 100 henkilöä. Runko- ja vesikattorakenteiden valmistuttua työmaalla tehdään tällä hetkellä sisävalmistusvaiheen töitä, talotekniikka-asennuksia, julkisivutöitä sekä ulkopuolisia maanrakennustöitä.

Massiivipuurakenteisia CLT-pintoja on edelleen nähtävissä sisätiloissa ja näin tulee olemaan myös rakennuksen valmistuttua, sillä sisäpuoliset puuseinien pinnat jäävät pääosin näkyviin ja tarjoavat näin tilojen käyttäjille hyvät akustiset ominaisuudet sekä miellyttävän, terveellisen sisäilman. 

”Rakennukseen asennetut yhteensä noin 2 000 kuutiota puuta sitovat noin 1 300 tonnia hiilidioksidia rakennuksen pitkäksi suunnitellun käyttöiän aikana. Määrä vastaa hiilidioksidipäästöjä, jotka syntyisivät ajettaessa keskiverrolla suomalaisella polttomoottoriautolla 183 kertaa maapallon ympäri”, toteaa Toni Räisänen.

Monitoimitalon erityispiirre on sen ainutlaatuinen viuhkamaisen muotoinen vesikatto eli katon uloin kerros. Kokonaisuus koottiin elementeiksi maan pinnalla ja nostettiin pala kerrallaan katolle. Yhden kattoelementin paino on noin 3 000–5 000 kiloa, ja kattorakenteiden asennus kestikin yhteensä reilut neljä kuukautta.

Sisävalmistusvaiheen työt jatkuvat työmaalla vuoteen 2025 asti, jolloin aloitetaan rakennuksen viimeistelytyöt, taloteknisten järjestelmien toimintakokeet ja rakennuksen käytönopastukset. 

Yhteistyötä koulun kanssa

Turvallisuus monitoimitalon työmaalla on ollut avainasemassa myös sen vieressä toimivan koulun vuoksi. Työmaalla on tehty aktiivisesti yhteistyötä koulun kanssa oppilaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Viime syksynä työmaalla pidettiin koululaisille suunnattu turvallisuuspäivä, jossa puhuttiin työmaan vaaroista sekä ohjeistettiin liikkumisesta työmaan ympäristössä. Lisäksi koululaisille on järjestetty turvallisuusaiheinen piirustuskilpailu, jonka tuloksena syntyneet taideteokset ovat parhaillaankin näkyvillä monitoimitalon työmaa-aidassa. Koululaiset pääsivät myös osallistumaan peruskivenmuuraukseen hankkeen alussa.

Lisätiedot
Toni Räisänen, projektipäällikkö, SRV, puh. 050 323 5311, toni.raisanen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Pia Rajala, rakennuttajapäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 1068, pia.rajala@kouvola.fi

Tutustu hankkeeseen: https://www.srv.fi/tyomaat/2922-inkeroisten-monitoimitalo/

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu: 
Tiedotusvälineet 
www.srv.fi  

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 
Facebook   LinkedInX  Instagram 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 610 miljoonaa euroa. Noin 800 SRV:läisen lisäksi työllistimme noin 3 300 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja