F-Secure Wood City julkisivu ilta_web.jpg

F-Secure vuokralaiseksi Wood Cityn uuteen puutoimistoon

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      09.02.2022    KLO 09.00

F-Secure vuokralaiseksi Wood Cityn uuteen puutoimistoon

Suomalainen johtava kyberturvallisuusyhtiö F-Secure on valinnut SRV:n Wood Cityyn rakentuvan puutoimiston uudeksi pääkonttorikseen. Rakennus tulee osaksi Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaa SRV:n kehittämää puukorttelia, jossa sijaitsee myös Supercellin päätoimisto. Rakentaminen käynnistyy keväällä ja uudet tilat otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana.

Wood City on puurakenteinen kaupunkikortteli, joka koostuu kahdesta toimisto-osasta ja kahdesta asuinkerrostalosta. Korttelin viimeisenä rakennettavan seitsemän kerrosta ja kellarikerroksen sisältävän toimistorakennuksen kokonaisala on noin 8700 neliömetriä. Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros, kellari sekä hissi- ja porraskuilut ovat betonirakenteisia ja kerrokset 2-7 puurakenteisia. Puuta hyödynnetään näyttävästi eri muodoissa ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaaleina. Puurungon kantavissa pilareissa käytetään materiaalina liimapuuta. Kantava välipohja toteutetaan CLT-laattaratkaisuilla. Myös veistoksellinen aulan katto verhoillaan kuusesta valmistetuilla CLT-lamellirakenteilla.

Elinkaariviisaus näkyy paitsi materiaaleissa, myös energiaratkaisuissa. Rakennukselle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia ja rakennuksen energialuokka on A. Toimistorakennuksen katolle rakennetaan reilu 300 neliömetriä aurinkopaneeleja.

”Puurakentaminen on saavuttamassa jalansijaa myös toimistorakentamisen saralla. Wood Cityn ideana onkin ollut alusta alkaen tuoda Suomeen uudenlaista toimitila‑ajattelua ja luoda ainutlaatuinen puukortteli, jossa yhdistyvät design ja kestävä kehitys. Luomme elinkaariviisasta kaupunkia rakentamalla hiilidioksidia sitovasta uusiutuvasta materiaalista, toteuttamalla tilat energiatehokkaiksi ja hyödyntämällä samalla entistä paremmin rakennuksen ympärillä olevaa tilaa, mikä on erityisen arvokasta kaupunkirakenteen yhä tiivistyessä”, SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman toteaa.

Työympäristö suunniteltu käyttäjän tarpeisiin

Rakennuksen suunnittelu on toteutettu tiiviissä yhteistyössä F-Securen kanssa heidän tarpeitaan kuunnellen. Tavoitteena on luoda työympäristö, joka soveltuu yrityksen kulttuuriin ja toimintoihin ja tarjoaa tilat, joissa työntekijät viihtyvät tulevaisuudessa.

”SRV:n puurakenteinen toimitalo valittiin F-Securen uudeksi pääkonttoriksi, koska toimitiloissa on mahdollisuus ottaa huomioon joustavat työskentelymahdollisuudet, kestävä ympäristöajattelu ja työntekijöiden hyvinvointi. Käsitys työpaikasta ja työtiloista on murroksessa, ja tulevaisuudessa yritykset tarvitsevat lisää joustavia ratkaisuja vaihtelevien tilanteiden ja erilaisten tiimien tarpeisiin. Hienoa, että pääsemme vaikuttamaan pääkonttorimme tilasuunnitteluun alusta alkaen ja voimme osallistaa työntekijämme kehittämään omia työtilojaan”, kertoo F-Securen toimitusjohtaja Juhani Hintikka. 

”Hanke on herättänyt valtavaa kiinnostusta alusta lähtien, ja sitä on viety määrätietoisesti eteenpäin jo useamman vuoden ajan yhdessä eri toimijoiden kanssa. Nyt F-Securen kanssa solmittu sopimus vahvistaa entisestään tämän upean alueen merkittävyyttä suomalaisessa toimitilarakentamisessa ja antaa tärkeän loppusykäyksen hankkeen etenemiselle”, kertoo Jouni Forsman.

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä ainutlaatuinen ja uniikki puukortteli, joka sijoittuu keskeiselle paikalle Helsingin Jätkäsaareen. Wood Cityn rakentamisesta vastaa SRV. Wood Cityn on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit, jonka kilpailuehdotus Stories voitti kohteesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun. Tontille oli aiemmin suunnitteilla hotellirakennus, mutta koronapandemia viivästytti hankkeen etenemistä, mikä johti lopulta SRV:n päätökseen toteuttaa rakennus toimistona hotellikäytön sijaan.

Lue lisää: www.srv.fi/toimitilat/wood-city

Lisätiedot:
Olli Viita, johtaja, hankekehitys, SRV, puh. 050 579 4973, olli.viita@srv.fi
Jouni Forsman, johtaja, Toimitilat, pks, SRV, puh. 040 519 0129, jouni.forsman@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Sanna Syrjäläinen, PR Manager Nordics, F-Secure, puh. 040 8349277, sanna.syrjalainen@f-secure.com

 

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa sekä Suomessa että Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja