Asunnonostaja viettää aikaa kadulla

Oletko ensiasunnon ostaja? – Osta ensiasunto ilman paniikkia

Tarjoamme varainsiirtoveron suuruisen alennuksen

Tarjoamme ensiasunnon ostajille mielenrauhaa antamalla varainsiirtoveron suuruisen alennuksen 30.4.2024 mennessä tehtyihin kauppoihin. Edun arvo on voimassa olevan varainsiirtoveron suuruinen alennus asunnon velattomasta hinnasta. 

Ensiasunnon ostajan varainsiirtoverovapaus on poistunut 1.1.2024 alkaen, jonka jälkeen tehtävistä asuntokaupoista ensiasunnon ostaja joutuu maksamaan saman verran varainsiirtoveroa kuin asunnonvaihtaja.

Hyödynnä myös Kodinostajan etumme

Ensiasunnon ostajan edun lisäksi voit hyödyntää myös kohdekohtaisia Kodinostajan etujamme. Saat kodinostajan etuna 10 prosenttia pois velattomasta hinnasta, kun teet kaupat Tikkurila Kolmannen kodeista 31.5.2024 mennessä. Edun arvo on 20 940–45 890 euroa. Kun ostat neljän huoneen asunnon, saat vielä autopaikan kaupan päälle. Autopaikkaedun arvo on 20 000 euroa.

Tutustu kaikkiin Kodinostajan etuihimme.

Ehdot ja rajoitukset pätevät. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Uudiskohteen hankkiminen ensiasunnoksi on järkivalinta

Omistusasunto on hyvä sijoitus, sillä se kerryttää varallisuuttasi. Kuukausittaisen vuokran sijasta maksatkin joka kuukausi asuntoa itsellesi.

Uudiskohteen ostaminen ensiasunnoksi on järkevä valinta. Uudiskohteessa asumisen kustannukset ovat nimittäin helposti ennakoitavissa eikä yllättäviä kuluja yleensä ilmaannu.

  • Lähitulevaisuudessa ei ole remonttitarpeita, joihin monen vanhemman taloyhtiön on vaikea saada nyt lainaa. 
  • Talotekniikka ja kodinkoneet ovat nykyaikaisia, minkä ansiosta energiankulutus ja kuukausittaiset hoitovastikkeet ovat matilliset.
  • Tämän päivän ja tulevaisuuden elämisen tarpeisiin suunnitellut neliöt.
  • Uudiskohteemme sijaitsevat kehittyvien kaupunkikeskusten halutuimmilla asuinalueille ja hyvien kulkuyhteyksien äärelle. Asunnollasi on kysyntää asuntomarkkinoilla tulevaisuudessakin.
  • Mahdollisuus yhtiölainaan ja alkuvuosien lyhennysvapaaseen tuo joustoa talouteen.

Ensiasunnon ostaja, ota perusasiat haltuun

Uusia kerrostaloja Helsingin Jätkäsaaressa

Mitä eroa on myyntihinnalla ja velattomalla hinnalla?

Myyntihinnalla tarkoitetaan hintaa, jonka ostaja maksaa asunnon myyjälle. Velaton hinta on puolestaan asunnosta maksettava kokonaishinta, joka muodostuu myyntihinnasta ja huoneistokohtaisesta yhtiölainaosuudesta. Lue lisää hinnoista.

Avaimet naulakossa

Mistä kuukausittaiset kustannukset muodostuvat?

Tiedätkö mitä taloyhtiölle maksettavat vastikkeet ovat ja minkä takia niitä maksetaan? Osaatko erottaa hoitovastikkeen ja rahoitusvastikkeen toisistaan? Keräsimme yhteen usein kysytyt kysymykset vastikkeista. Tutustu vastikkeiden eroihin.

Asukas ripustaa taulua seinälle

Miten asunnon ostaminen etenee?

Tiedätkö, mitä kaikkea kuuluu uudiskohteen ostamiseen? Tutustu asunnon ostamisen eri vaiheisiin.

Ota yhteyttä

SRV-Myyntipäällikkö-LKV-RAK-Merja-Rainio

Merja Rainio

Myyntipäällikkö, LKV, RAK

Sami Sahiluoma

Sami Sahiluoma

Myyntipäällikkö, KiAT

Etsitkö uutta asuntoa? 

Rakennamme uudisasuntoja kehittyviin kaupunkikeskuksiin loistavien kulkuyhteyksien äärelle. Valitsemalla uuden uudiskohteen meiltä, voit olla varma siitä, että asuntosi säilyy kysyttynä ja arvostettuna kohteena asuntomarkkinoilla vuosikymmenienkin päästä. Löydät tarjonnastamme näppäriä yksiöitä, toimivia kaksioita, perheille sopivia kolmioita ja neliöitä sekä suurempiakin perheasuntoja. 

Tutustu asuntoihimme
Taitelijan näkemys Helsingin Kokardin asunnon olohuoneesta

Miksi SRV on hyvä valinta?

Vakaa pohja takaa sen, että olemme täällä koko rakentamisen ja takuuvaiheen ajan. Erotumme positiivisesti rakennusalan toimijoista.

  1. Taseemme on terve ja rahoituksemme on kunnossa. 
  2. Tilauskantamme on jatkanut kasvuaan ja toimitilarakentamisen tilauskanta on vahva.
  3. Myymättömien valmiiden ja rakenteilla olevien asuntojemme määrä on erittäin vähäinen, jolloin pääomaamme ei sitoudu merkittävästi myymättömiin asuntoihin. 

Rakennamme koteja ja kaupunkiympäristöä, jotka ottavat huomioon ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin.

Pyrimme jatkuvasti vähentämään rakennusten päästöjä ja hiilijalanjälkeä. Rakennuksemme ovat ympäristöluokiteltuja ja energiatehokkaita, ja ne tuottavat puhdasta energiaa esimerkiksi maalämmön ja aurinkopaneelien avulla.

Suunnittelemissamme rakennuksissa on laadukas valaistus, akustiikka ja sisäilma. Kestävästä arjesta tekee helppoa myös se, että pyöräilijät ja sähköautoilijat on otettu huomioon. Lisäksi palvelut ja vehreä ympäristö ovat lähellä.

Energia- ja resurssitehokkuus sekä helppo huollettavuus ja kestävyys laskevat rakennuksen käytönaikaisia kustannuksia. Keskeinen sijainti ja elinkaariviisauden huomioon ottaminen säilyttävät kiinteistön arvoa. Lue lisää elinkaariviisaudesta.

Rakennamme uusia asuntoja vain kehittyviin kaupunkikeskuksiin, halutuimmille asuinalueille ja hyvien kulkuyhteyksien äärelle. Hankkimalla uuden kodin meiltä voit olla varma, että asunnollasi on kysyntää asuntomarkkinoilla tulevaisuudessakin.

Asuntorahoitukseen erikoistunut Suomen Hypoteekkiyhdistys Hypo on arvioinut viiden suuren kaupungin alueiden asuntomarkkinoiden riskit. Monet kohteemme sijaitsevat Hypon mukaan AAA-luokituksen saanneilla asuinalueilla, joita ovat esimerkiksi Espoon Niittykumpu sekä Helsingin Pasila ja Munkkivuori-Niemenmäki.

Hypon mukaan kolmen A:n luokituksen saaneet alueet ovat asuntojen arvonkehityksen näkökulmasta vähäriskisimmät. Luokituksessa on arvioitu muun muassa maksukykyä, vakuusarvoja, kuntataloutta, turvallisuutta, muuttoliikettä ja ympäristöä. Lue lisää Hypon asuntoluokituksesta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taulun ripustaminen

RT:n Vihmo: ”Nyt on asunnonostajalle oivallinen hetki toimia”

Mitä asunnon ostamisessa kannattaa ottaa huomioon juuri nyt? Milloin epävarmuus hellittää? Asiantuntijat vastaavat asunnonostajia tällä hetkellä askarruttaviin kysymyksiin.

Kalasatamassa sijaitsevan Loiston kattoterassi

”Kattoterassit tuovat upeat maisemat kaikkien ulottuville”

Esimerkiksi Pasilassa sijaistevan Kokardin kattoterassilla on mahdollista järjestää juhlat, nauttia kesäpäivästä tai vilvoitella saunomisen lomassa.

Kokardin yhteistila

Laadukkaat yhteiskäyttötilat tuovat luksusta arkeen ja asumiseen

Oman kodin valinnoissa voi keskittyä olennaiseen, kun laadukkaat saunat, juhla-, etätyö- ja kuntoilutilat, tavaralainaamo tai kattoterassi ovat kaikkien taloyhtiön asukkaiden käytössä.

Itä-Pasilan talojen julkisivuja

Mitä kuuluu Pasila?

Pasilalaiset kertovat, millainen asuinalueiden helmi paljastuu betonikuoren alta. Asukkaidensa rakastaman alueen asukasmäärä kolminkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Käsi kirjoittamassa vihkoon ja croissantti sekä kahvi pöydällä

Mitä jos vuokraisit asunnon omalle lapsellesi?

Oletko koskaan harkinnut, että ostaisit sijoitusasunnon ja vuokraisit sen omalle lapsellesi?

Lentueen piha ja pihasauna.

Miten rakentamisessa voidaan ehkäistä ilmastonmuutosta ja luontokatoa?

Luonnon monimuotoisuutta voidaan lisätä rakennetussa ympäristössä monin tavoin. Siitä on hyötyä niin ilmastonmuutoksen hillitsemisessä kuin siihen sopeutumisessa.

Taloyhtiö Lentueen julkisivu pihapiiristä

Kehärata ja tuleva ratikka lisäävät Aviapoliksen kotien vetovoimaa

Lentueessa asut elinkaariviisaasti lähellä luontoa.