Työmaan numero: 2838
Kaarelankuja 2
00430 Helsinki

Mitä täällä rakennetaan?

SRV toteuttaa Suomalais-venäläisen koulun uudet tilat Helsingin Maununnevalle. Valmistuessaan koulu on yksi Suomen suurimmista puukouluista ja Suomen ensimmäinen kaikki esi- ja perusopetuksen vuosiluokka-asteet ja lukion kattava avoimen oppimisympäristön koulu.

Hankkeessa vanha koulu puretaan ja samalle tontille rakennetaan uusi koulurakennus, joka tarjoaa Suomalais-venäläisen koulun noin 700 oppilaalle monimuotoista oppimista tukevan, modernin ja laadukkaan oppimisympäristön. Uusi oppimisympäristö koostuu yhteisöllisistä, avarista torialueista sekä suljetummista pienryhmä- ja aineopetustiloista. Koulurakennuksen avoimuus, luonnolliset materiaalit ja helppo tilallinen hahmotettavuus toimivat kehyksenä turvalliselle arjelle.

Kaksikerroksinen koulurakennus rakennetaan ristiinliimatusta massiivipuulevystä (CLT) ja liimapuurakenteista, jotka jäävät arkkitehtuurissa paljolti näkyviin. Julkisivu tulee olemaan palosuojakäsiteltyä puuta, ja puupinnat muodostavat tilojen ilmeen myös koulun sisällä. L-kirjaimen muotoinen ja noin 6 300 bruttoneliömetrin laajuinen koulurakennus rajaa syliinsä suojaisan pihan.

Rakennusaikataulu

Hankkeen toteuttaminen käynnistyi heinäkuussa 2019 vanhan koulun purkutöillä. Uusi koulu valmistuu elokuussa 2021, jolloin oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa.

Työskentelyajat

Työmaalla työskennellään arkisin 7–20 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin 7–18. Meluavissa töissä huomioidaan melulainsäädäntö.

Liikkuminen

Työmaa vaikuttaa viereisen päiväkodin saattoliikenteeseen ja pysäköintiin sekä koulun alueen läpi kulkemiseen Kaarelankujalta Hämeenlinnanväylän suuntaan. Työmaan ajan päiväkodin jättöpaikka sijaitsee päiväkotia vastapäätä Kaarelankujan päässä (Kaarelankuja 11). Väliaikaiset pysäköintipaikat sijoitetaan päiväkodin tontille. Kulkureitti koulun alueen läpi on suljettu koko rakentamisen ajan. Kevyen liikenteen kiertoreitti kulkee Kaarelantietä ja Etelä-Kaarelan polkua pitkin.

Mahdollisista muista lyhytaikaisista reittimuutoksista alueella pyritään tiedottamaan noin viikkoa etukäteen. Poikkeusjärjestelyjen tarkoitus on taata sujuva toiminta ja turvallinen liikkuminen.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lue Suomalais-venäläisen koulun työmaan tuoreimmat uutiset.

Työmaatiedotteet

Työmaakamera

Reima Liikamaa

Reima Liikamaa

Projektipäällikkö

reima.liikamaa@srv.fi040 842 8368
Marko Klippi

Marko Klippi

Työmaapäällikkö

marko.klippi@srv.fi044 046 6622