008 Suomalais-Venalainen koulu 8-2021 LOW RES.jpg

Moderni puukoulu valmistui Kaarelaan - Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennus tarjoaa tilat noin 700 oppilaalle

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE     11.8.2021, KLO 09.30

Moderni puukoulu valmistui Kaarelaan - Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennus tarjoaa tilat  noin 700 oppilaalle

Suomalais-venäläisen koulun uusi rakennus on valmistunut Pohjois-Helsingin Kaarelaan ja oppilaat aloittavat tänään koulunkäynnin uusissa tiloissa. Koulu on rakennettu massiivipuuelementeistä ja on valmistuessaan yksi Suomen suurimpia puukouluja. Moderni yhtenäiskoulu tarjoaa tilat yhteensä 700 lapselle kaikissa vuosiluokka-asteissa esi- ja perusopetuksesta lukioon asti.

Koulun uudisrakennuksen rakennuttamisesta vastasi Senaatti-kiinteistöt. Hanke toteutettiin kärkihankeallianssina, jossa suunnittelun toteutti arkkitehtitoimisto Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy (AFKS) ja rakentamisesta vastasi SRV. Modernin puukoulun rakentaminen alkoi kesällä 2019 vanhan koulurakennuksen purkamisella ja uusi koulurakennus valmistui kesällä 2021.

Rakennus on valmistuessaan yksi Suomen suurimpia puukouluja. L-kirjaimen muotoinen, kaksikerroksinen ja noin 6 300 bruttoneliömetrin laajuinen koulurakennus on rakennettu massiivipuuelementeistä. Rakennuksen runkomateriaalina on käytetty ristiinliimattua massiivipuulevyä (CLT) ja liimapuuta, jotka näkyvät myös sisäarkkitehtuurissa. Yläpohjarakenteet ovat LVL-viilupuuta ja julkisivu palosuojakäsiteltyä puuta.

Monimuotoinen oppimisympäristö koostuu yhteisöllisistä, avarista torialueista sekä suljetummista pienryhmä- ja aineopetustiloista. Hanketta on kehitetty alusta lähtien aktiivisessa yhteistyössä rakennuksen käyttäjän kanssa. Tavoitteena on ollut luoda uuteen kouluympäristöön toimintakulttuuri, joka tukee oppilasta ja oppimista. Opettajia on kuultu muun muassa siinä, miten rakennetaan eri-ikäisille toimiva oppimisympäristö, joka ottaa huomioon kielenoppimisen tarpeet ja kannustaa yhteistyöhön. Oppilaat ovat osallistuneet muun muassa pihasuunnitteluun.

”Koulurakennus on toiminnallisuudeltaan, arkkitehtuuriltaan ja ympäristön näkökulmasta Senaatin kärkihankkeita. Panostimme korkeatasoiseen suunnitteluun, käyttäjien osallistamiseen sekä ympäristön näkökulmasta kestävän ratkaisun toteuttamiseen”, kertoo Senaatin rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi. 

Rakennuksella on keskimääräistä pienempi hiilijalanjälki. RTS-ympäristöluokituksen hiilijalanjälkivertailun mukaan rakennuksen hiilijalanjälki on 21 % pienempi kuin keskimääräisellä koulurakennuksella. Sen massiivipuuelementit sitovat hiiltä koko elinkaarensa ajan. Vähähiilisyyden lisäksi hankkeessa on toteutettu kiertotaloutta.

”Purkutöiden myötä vanhasta koulurakennuksesta syntyi lähes 15 000 tonnia betoni- ja tiilimursketta, joka saatiin hyödynnettyä täysimääräisesti piha-alueiden maanrakentamisessa. Paitsi että murske on kierrätettyä materiaalia, sillä myös vältettiin turha jäterahdin poisvienti ja uuden materiaalin rahti kohteeseen. Kohde valmistui suunnitellusti ja haluaisinkin kiittää tilaajia ja käyttäjiä hyvästä yhteistyöstä”, kertoo SRV:n projektipäällikkö Reima Liikamaa.

Lisätiedot:

Reima Liikamaa, projektipäällikkö, SRV, p. 040 842 8368,  reima.liikamaa@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, p. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja