Työmaan numero: 2819
Veräjäpellonkatu 2-4
02650 Espoo

Mitä täällä rakennetaan?

SRV toteuttaa Monikon koulukeskuksen Espoon Leppävaaraan. Monikkoon toteutetaan uudentyyppinen suomen- ja ruotsinkielisten koulujen ja varhaiskasvatuksen tiloja yhdistävä koulukeskus, joka tarjoaa turvalliset, terveelliset ja toimivat tilat lähes 1300 lapselle.  Uuteen koulukeskukseen toteutetaan tilat ruotsinkieliselle alakoululle ja päiväkodille sekä suomenkieliselle päiväkodille, alakoululle ja yläkoululle. Lisäksi Monikkoon toteutetaan muun muassa yhteinen ruoka- ja juhlasali sekä liikuntasali.

Hankkeessa vanha suojeltu koulurakennus peruskorjataan ja sen yhteyteen rakennetaan uudisrakennus. Kolmikerroksisen koulukeskuksen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä. Rakennuksen suunnittelun tavoitteena on elinkaariedullinen ja energiatehokas rakennus, mihin pyritään arkkitehtonisin ratkaisuin, muuntojoustavuudella, hyvällä lämmöneristävyydellä ja tiiveydellä, ilmanvaihdon energiatehokkuudella sekä suunnittelemalla kiinteistö helposti huollettavaksi ja ylläpidettäväksi.

Rakennusaikataulu

Koulukeskus valmistuu arviolta toukokuussa 2021. Oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa elokuussa 2021 uuden lukuvuoden käynnistyessä.

Työskentelyajat

Työmaalla työskennellään arkisin klo 06:00 – 18:00 sekä lauantaisin 07.00 – 16.00 välisenä aikana .

Liikkuminen

Rakentamisen ajaksi tehdään pysyvä jalankulun muutos Veräjäpellonkadulle, jossa eteläinen jalankulkuväylä suljetaan osittain ja kadun toiselle puolelle tehdään autotiestä betoniporsailla erotettu asfalttipintainen uusi jalkakäytävä. Opasteet ohjaavat jalankulkua Veräjäpellonkadulla.

Työmaaliikenne huomioidaan Veräjänpielen erillisellä aitauksella kevyen liikenteen väylällä.

Muista poikkeusjärjestelyistä kerrotaan ajantasaisesti rakennustöiden edetessä. Poikkeusjärjestelyjen tarkoitus on taata sujuva toiminta ja turvallinen liikkuminen.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lue Monikon koulukeskuksen työmaan tuoreimmat uutiset.

Työmaatiedotteet
Marko Räisänen

Marko Räisänen

Projektipäällikkö

marko.raisanen@srv.fi040 684 4888
Mikael Lähteenmäki

Mikael Lähteenmäki

Projektipäällikkö

mikael.lahteenmaki@srv.fi040 848 7522