Portaikko_Monikko.jpg

Espoon koulukeskus Monikko palkittiin Hurraa-palkinnolla

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN     17.12.2021, KLO 14.15

Espoon koulukeskus Monikko palkittiin Hurraa-palkinnolla

SRV:n rakentama Monikon koulukeskus on tänään palkittu Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan HURRAA-palkinnolla erityisen ansiokkaasta ja onnistuneesti toteutetusta rakennetun ympäristön toteutuksesta. Kesällä 2021 valmistunut energiatehokas ja muuntojoustava koulu toteutettiin peruskorjausta ja uudisrakentamista yhdistäen. Uusi rakennus tarjoaa monipuoliset opetustilat kaksikieliseen opetukseen sekä päiväkodille yhteensä 1300 lapselle.

Vuosittain jaettava Hurraa-palkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien. Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskus totesivat perusteluissaan, että kohteessa on onnistuttu hienosti yhdistämään vanha suojeltu osa uuteen rakennukseen. Tuloksena on lautakunnan mukaan viihtyisä kokonaisuus.

Monikko sijoittuu historiallisesti ja maisemallisesti vaativaan ympäristöön Leppävaaran urheilupuiston ja kirkon läheisyyteen. Suojeltu osa peruskorjattiin ja modernisoitiin nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti osaksi uutta rakennusta. Uudisrakennuksen julkisivumateriaaleina on käytetty kuultokäsiteltyä puuta ja 3D-struksturoitua valkobetonia. Rakennuksessa on erikorkuisia osioita ja kokonaisuus on mittakaavaltaan inhimillinen myös lapselle. Toteutus on sellainen, ettei suojellun osion asema jää alisteiseksi vaan vanha osa näyttäytyy pääosin itsenäisenä rakennuksena.

”Monikon koulukeskus on erinomainen osoitus onnistuneen hankkeen läpiviemisestä, johon on erityisesti vaikuttanut tiivis yhteistyö koko organisaation välillä kaikissa hankkeen eri vaiheissa. Nyt saatu Hurraa-palkinto todentaa hienosti hankkeen onnistumista”, SRV:n yksikönjohtaja Marko Räisänen kertoo.

Hanke on toteutettu yhteistoimintaan perustuvalla toteutusmallilla, jossa Espoon kaupungin Tilapalvelut ja SRV ovat kehittäneet tiiviissä yhteistyössä koulusuunnitelmat vastaamaan käyttäjien tarpeita ja hankkeen tavoitteita kustannustehokkaasti. Kolmikerroksisen koulukeskuksen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä. Monikon pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Perko Oy.

Lisätiedot:

Marko Räisänen, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 684 4888, marko.raisanen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja