Laakson yhteissairaalan kuva hankkeen työmaasivuilla

Laakson yhteissairaala

Työmaan tiedot

Työmaan numero3000
SijaintiLaakson sairaala-alueen työmaa: Lääkärinkatu 8, 00250 Helsinki
Valmistuu2030

Mitä täällä rakennetaan?

Laakson sairaala-alue uudistuu vuosien 2022–2030 aikana, kun rakennamme alueelle kaksi uutta ja peruskorjaamme kaksi nykyistä sairaalarakennusta. Lisäksi rakennamme uuden sairaalan Ohkolan alueelle Mäntsälään.

Laakson yhteissairaala -allianssin (LYS) osapuolia ovat

  • tilaaja Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala (Helsingin kaupunki ja HUS)
  • päätoteuttaja SRV
  • pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava Laakson LATU (Arkkitehtitoimisto Tähti-Set, AW2-Arkkitehdit, Lukkaroinen Arkkitehdit ja UKI Arkkitehdit)
  • rakenne-, geo- ja kalliosuunnittelusta vastaava Unitas (AFRY Finland, A-Insinöörit Civil, A-Insinöörit Suunnittelu)
  • LVISA-suunnittelusta vastaava Granlund.

Sairaalan tulevilla käyttäjillä eli HUSin ja Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan henkilökunnalla on hankkeessa iso merkitys. He työskentelevät tiiviissä yhteistyössä suunnittelijoiden ja rakentajien kanssa. Lisäksi kokemusasiantuntijat tuovat hankkeeseen oman osaamisensa. Näin lopputulos vastaa henkilökunnan, potilaiden, asiakkaiden ja heidän läheistensä tarpeita.

Tulevaisuuden sairaala

Laakson sairaala tarjoaa tulevaisuudessa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin eli somaattisiin sairauksiin. Alueelle tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Ohkolan sairaalassa Mäntsälässä tarjotaan jatkossakin psykiatrista hoitoa.

Modernit sairaalarakennukset antavat mahdollisuudet tarjota asiakkaille ja potilaille kokonaisvaltaista, moninaisia tarpeita vastaavaa hoitoa.

Työmaa-alueet

Laakson yhteissairaala -hanke rakentaa Helsingissä Laakson sairaala-alueella sekä Mäntsälässä Ohkolan alueella. Lisäksi hankkeeseen liittyviä töitä, kuten kunnallistekniikkaa ja tunnelilouhintaa, tehdään Helsingissä Auroranportin tuntumassa ja Laakson kentällä.

Hankkeen verkkosivuilta löytyy ajankohtaista tietoa työmaa-alueista ja esimerkiksi sen vaikutuksista naapurustoon ja lähialueen liikenteeseen.

Yhteystiedot

Ossi Inkilä Laakson yhteissairaalan työmaasivuilla

Ossi Inkilä

Yksikönjohtaja

Liisa Penttinen Laakson yhteissairaalan työmaan sivuilla

Liisa Penttinen

Projektipäällikkö