Näkymät Horisontin 24. kerroksesta

Huippuravintola pilvenpiirtäjän katolla vie ravintolaelämyksen arjen yläpuolelle

Toimistopilvenpiirtäjä Horisontin 24. kerrokseen rakentuu kaupungin uusin ja houkuttelevin ravintola. Ravintolakonsultti Juha Vuorela kertoo, mitä tulevalta ravintolalta voi odottaa.

Elämys alkaa jo upeassa maisemahississä. Vatsanpohjaa kutittaa, kun kohoat yläilmoihin, Kalasataman vilinän ja kattojen yläpuolelle. Ovien avautuessa edessäsi avautuvat henkeäsalpaava Suomenlahti ja vehreä Mustikkamaa. Olet saapunut koko eteläisen Suomen korkeimpaan ravintolaan.

”Horisontin näköalaravintolan vetovoima tulee olemaan poikkeuksellinen. Rooftop-ravintoloita on Suomessa vielä vähän. Kalasatamassa puitteet ovat erinomaiset – sadan metrin korkeudessa upeat näköalat kaupunkiin ja merelle, sekä loistava saavutettavuus”, kiteyttää ravintola-alan kaupalliseen konseptikehitykseen erikoistuneen Realidean leasing manager Juha Vuorela

Tulevan ravintoloitsijan valinta on parhaillaan käynnissä ja ravintola avataan Horisontin valmistuessa alkuvuodesta 2025.

Juha Vuorela Horisontin ravintolan terassilla
Juha Vuorela on aktiivisesti mukana ravintolan tilojen suunnittelussa jo rakennusvaiheessa.

Kalasatama haastaa ydinkeskustan 

Vuorela tuntee Helsingin ravintolatoimialan hyvin. Hän on ollut mukana toteuttamassa useita kahvila- ja ravintola-alan hankkeita, joista tuoreimpana elokuussa avautunut Bistro O mat -kattoterassiravintola Hakaniemen Lyyra-korttelissa.

Horisontin tuleva ravintola kilpailee ydinkeskustan avainpaikoilta vapautuvien tilojen kanssa. Kalasatama on kuitenkin alueena uusi ja vahvasti kehittyvä. ”Juuri laadukas maisemaravintola sopii Kalasatamaan erinomaisesti, sillä alue tulee olemaan hyvin merkittävä kaupunkikeskittymä ja monipuolisella ravintolatarjoamalla on suuri merkitys kaupunkikulttuurille. Missään muualla Helsingissä ei asuta niin tiheästi kuin Kalasatamassa. Lisäksi alueella on merkittävä määrä työpaikkoja. Monipuoliset liikenneyhteydet mahdollistavat saapumisen pidemmältäkin”, Vuorela toteaa.

Vuorelan mukaan Suomen ravintolatoimiala on edelleen murroksessa koronan jälkeen. 

”Rohkeille ja laadukkaille konsepteille on tässäkin markkinassa kysyntää.”

”Joukkoliikenteen hyvä saavutettavuus on yksi ravintolalle tärkeimmistä asioista. Horisonttiin voi saapua metrolla suoraan vaikka Espoon perukoilta kuivin jaloin. Asiakkaiden kulutuskäyttäytyminen on myös erilaista, kun illalliselle voi saapua ilman autoa ja nauttia hyvistä viineistä laadukkaan ruuan kaverina.”

Horisontti täydentää Helsingin ravintolatarjontaa

Horisontin alapuolella sijaitsevan kauppakeskus Redin ravintolamaailmaa on kehitetty aktiivisesti ja kesällä avautui uusi monipuolinen Food Port. ”Redin uusittu ravintolatarjonta tukee sosiaalista syömistä, mikä on tämän päivän trendi. Pienissä neliöissä asuvat kaupunkilaiset tapaavat mielellään ystäviään ravintoloissa. Redin ravintolamaailmassa on mahdollisuus valita useista eri vaihtoehdoista ja kokoontua yhden pöydän äärelle.”

Miten ravintola Horisontin katolla istuu Redin nykyiseen ravintolatarjontaan?

”Se täydentää erinomaisesti Redin ja Kalasataman tarjoamaa tuomalla vaihtoehdoksi vähän arjen yläpuolella olevan laadukkaan ja rennon fine casual -ruokagenren. Kalasatamassa ei toistaiseksi ole tarjolla vastaavaa.”

Horisontissa laadukkaat olosuhteet sisällä ja ulkona

Ravintolan asiakastilan ja terassialueen suunnittelussa parhaita ratkaisuja on etsitty tiiviissä yhteistyössä rakentajien, suunnittelijoiden, konsulttien ja ravintola-alan asiantuntijoiden kanssa. Yksi tärkeimmistä kehityskohteista oli ravintolan näköalaterassin olosuhteiden kehittäminen, jotta tilaa voidaan hyödyntää ympäri vuoden. 

”Paikan ainutlaatuisuus tulee siitä, että tämä on ensimmäisiä ravintoloita, joita rakennetaan varta vasten näköalaravintolaksi yläilmoihin. Jo suunnitteluvaiheessa ravintolan fyysiset puitteet tehdään niin hyväksi kuin olla ja saattaa.”

"Jo suunnitteluvaiheessa ravintolan fyysiset puitteet tehdään niin hyväksi kuin olla ja saattaa."

Sadan metrin korkeudessa sääolosuhteet ovat haastavat kelillä kuin kelillä, ja kesäaika on Suomessa lyhyt. Terassin olosuhteet pyritään tuomaan mahdollisimman pitkälle sisäolosuhteita vastaavaksi. Suunnittelussa on otettava huomioon lämpökuormat ja esimerkiksi se, miten aurinko paistaa ikkunoiden läpi eri vuodenaikoina. 

”On hienoa päästä mukaan projektiin jo rakennusvaiheessa, nyt voimme vaikuttaa tilojen talotekniikkaan ja olosuhdehallintaan. Jälkeenpäin näitä olisi hankala muuttaa”, Vuorela korostaa.

TEKSTI: Heidi Tetteh KUVAT: SRV, Agile (Taiteilijan näkemys)

Kalasatama_Horisontti_julkisivu_kuva_hankkeen_työmaasivuilla

Kalasataman Horisontin toimistotilat ovat nyt vuokrattavissa

Tutustu virtualisointeihin ja katso videolta Horisontin kerrosnäkymät.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kalasataman alue

Näin Kalasatamasta on kehittynyt ainutlaatuinen asumisen, työpaikkojen ja tapahtumien keskus

Kalasatamasta on muotoutunut jo yli 11 000 asukkaan ja 13 000 työpaikan urbaani keskus. Lue, miten tähän on tultu ja miltä näyttää alueen tulevaisuus.

Horisontin ravintoloitsijat Riku Stenros, Maiju Åstedt ja Teemu Aura haastatteluartikkeliin

Brasserie Stadin katolle

Monista kiitetyistä ravintoloista tunnetut Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt avaavat uuden ravintolan Suomen ensimmäiseen toimistopilvenpiirtäjään.

VSCY:n yrittäjät

”Kalasatama on verkostoitumisen kuningaspaikka”

Dynaamisesta Kalasatamasta on kehittymässä kasvavien pk-yritysten alue. Markkinointitoimisto VSCY ja telemarkkinointiyritys Gainer kertovat, miksi he ovat tulleet Kalasatamaan jäädäkseen.

Saku Sipola ja Kristiina Sotka

Millainen on nyt unelmien toimisto? Toimitilojen asiantuntijat kertovat

SRV:n Saku Sipola ja Kristiina Sotka valottavat, miten uusi toimitila voi edistää työntekijöiden hyvinvointia ja kuinka se tehdään.

Anni Sinnemäki

Kalasatamasta on kehittynyt yksi Helsingin elinkeinoelämän nopeimmin kasvavista alueista

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen mukaan Kalasatama on hyvä osoitus kaupungin tavoitteista, joissa yhdistyvät asuminen ja työpaikat sekä hyvä sijainti ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet.

Kalasataman tornit

”Yrityksen toimitila viestii siitä, miten se näkee oman asemansa ja tavoitteensa”

Konkariarkkitehti Pekka Helin kannustaa yrityksiä panostamaan laadukkaisiin toimitiloihin.

Kalasataman korkeita tornitaloja sekä liikennettä

Kolme syytä vuokrata toimitilaa Helsingin Kalasatamasta

Käsi sydämellä, pidetäänkö teidän yrityksessä toimitilastrategiaa aitona kilpailuetuna? Jos vastaus on ei, niin käytä seuraavat pari minuuttia tämän jutun lukemiseen.