SRV-Lentue-puistosta-2-web.jpg

Vantaan Aviapolikseen valmistui kerrostalo, jonka asunnot lämpenevät maalämmöllä ja kiinteistön tarvitsema sähkö tulee aurinkopaneeleista

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN      07.03.2023  KLO 15.10

Vantaan Aviapolikseen valmistui kerrostalo, jonka asunnot lämpenevät maalämmöllä ja kiinteistön tarvitsema sähkö tulee aurinkopaneeleista

Vantaan Veromiehen kaupunginosaan Aviapoliksen suuralueelle valmistuneessa kerrostalokohteessa Asunto Oy Vantaan Lentueessa on 23 asuntoa yksiöistä kaksioihin. Tämän pienen taloyhtiön A-energialuokkaan kuuluvat asunnot lämpenevät maalämmöllä. Asuntojen lämmitys toteutetaan lattialämmityksellä. Myös asuntojen lattiaviilennys toteutetaan maalämmöllä. Katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat sähkön kiinteistön tarpeisiin taloyhtiön ja SRV:n solmiman palvelusopimuksen mukaisesti. 

Lentueessa on laskettu kohteen elinkaarikustannukset ja energiaratkaisuihin on kiinnitetty erityistä huomiota. ”Energiatehokkuus ja hiilijalanjälki kiinnostavat asunnonostajia entistä enemmän. Asunnon energialuokitus, lämmitystapa sekä mahdollisuus käyttää uusiutuvaa energiaa ovat tärkeitä kodinoston kriteerejä. Myös yhteisöllisyys ja jakamistalous ovat nousussa erityisesti nuorten keskuudessa”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.

Lentueessa asukkaat voivat myös tarkkailla vedenkulutustaan asuntokohtaisista näytöistä. Polkupyöriä varten löytyy piharakennuksesta pyörävarasto ja joissain asuntopohjissa on tilaa varattu polkupyörälle myös kodin eteiseen. Asukkaiden varattavissa olevat viljelylaatikot mahdollistavat suositun kaupunkiviljelyn. Lisäksi pihalla on hulevesien hallintaa ja luonnon monimuotoisuutta edistävä dynaamisen istutuksen alue sekä vähähiiliset pihakivet.

SRV toimittaa energian taloyhtiölle palveluna

SRV on rakentanut tontille energiantuotantojärjestelmän, jolla tuotetaan kiinteistön lämmitykseen ja viilennykseen tarvittava energia sekä uusiutuvaa sähköä. SRV on vastannut energiajärjestelmän suunnittelusta, investoinneista ja asennuksista. Palvelu sisältää kaiken ylläpidon: huollot, korjaukset ja seurantapalvelun.

Asuntokohteessa on näin käytössä paikalla tuotettua uusiutuvaa energiaa. SRV:n tarjoamilla energiaratkaisuilla kiinteistön energia tuotetaan hiilineutraalisti. Talon asunnoissa on huoneistokohtainen ilmanvaihto, joka on varustettu lämmöntalteenotolla. Tämä puolestaan vähentää lämpöhävikkiä. Lentue on SRV:n ensimmäinen asuntokohde, jossa käytetään maalämpöä.

Pihasaunaan silloin kun itse haluaa

Samalla kun kodinetsijöiden ympäristötietoisuus kasvaa myös kiinnostus yhteiskäyttötiloja kohtaan on lisääntynyt. Yhteiskäyttötilojen myötä vapautuu oman kodin neliöitä muuhun käyttöön. Sauna esimerkiksi rakennetaan entistä harvemman asunnon yhteyteen. Lentueenkin pihamaalta löytyy taloyhtiön yhteinen puusta rakennettu pihasauna. Sauna lämpenee vain tarvittaessa ja oikean käytön mukaan.

Vihreyden keskellä ja omassa rauhassa – kuitenkin valtaväylien varrella

Lentue nousee Vantaan Pytinojan ympärille rauhallisen viheralueen reunalle. Pytinoja virtaa arvokkaan viheralueen keskellä, onpa joessa ihastuttava pieni koskikin. Pytinojan varrelta löytyvät niin ulkoilureitit kuin oleskelupaikatkin. Alueella pääsee kävelemään niin metsäisille kuin kallioisille kukkuloillekin.

Lentueen asukkaana voi nauttia pienen taloyhtiön rauhaisasta sijainnista ja ympärillä kehittyvistä palveluista. Vantaan Lentue, jos mikä, on sijoitus kestävämpään tulevaisuuteen. Aivan kasvavan alueen ytimessä ja silti kauniin luonnon keskellä on mahdollisuuden helppoon ja vaivattomaan asumiseen. 

Lentue sijaitsee kätevästi myös valtaväylien varrella julkisten liikenneyhteyksien ollessa hyvin hyödynnettävissä. Alueen joukkoliikenneyhteydet ovat monipuoliset, sillä kulkemaan pääsee sujuvasti sekä Helsingin keskustaan että Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Yhteydet toimivat niin bussilla kuin junallakin. Jumboon ostoksille pääset bussilla noin vartissa. Autolla yhteydet Kehätielle ja Tuusulanväylälle ovat sujuvat. Kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo kylpylöineen ja elokuvateattereineen sijaitsevat noin 1,5 kilometrin etäisyydellä. 

Aviapoliksen alue tulee tulevien vuosien aikana kehittymään suuresti, kaupan ja teollisuuden tilalle ja rinnalle nousee uusia asuinalueita.

Lisätiedot:

Jorma Seppä, johtaja, Asuntoliiketoiminta PKS, SRV, puh. 040 727 3771, jorma.seppa@srv.fi 

Merja Rainio, myyntipäällikkö, SRV, p. 0400 210 898, merja.rainio@srv.fi

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija SRV, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV, Sauli Kosonen/Arkkitehtitoimisto Kanttia2 Oy

Distribution:
Media
www.srv.fi

You can also find us on the social media:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja