WoocCity_SRV.jpg

SRV:n puukohteet palkittiin Puupäivässä 2021

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN      04.11.2021  KLO 17.00

SRV:n puukohteet palkittiin Puupäivässä 2021

Vuoden 2021 Puupalkinto -kilpailun voittajat on valittu, ja molemmat SRV:n rakentamat ehdokkaat palkittiin. Helsingin Jätkäsaareen puukortteli Wood Cityyn vuodenvaihteessa valmistunut Supercellin pääkonttori sai palkintolautakunnan kunniamaininnan ja Helsingin Kaarelaan elokuussa valmistunut Suomalais-venäläinen koulu puolestaan voitti kilpailun yleisöäänestyksen. Palkinnot julkistettiin Puupäivässä 4.11.2021 Helsingissä.

Wood Citylle palkintolautakunnan kunniamaininta

Palkintolautakunta antoi kunniamaininnan Supercellin toimistorakennukselle. Vuodenvaihteessa Helsingin Jätkäsaareen uniikkiin Wood City -puukortteliin valmistuneeseen puutoimistoon sijoittuu peliyhtiö Supercellin uusi pääkonttori. Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros, kellari sekä hissi/porraskuilut ovat paikallavalettua teräsbetonirakennetta ja kerrokset 2–8 puurakenteisia. Wood Cityn on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit, jonka kilpailuehdotus Stories voitti kohteesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun syksyllä 2012.

Kunniamaininnan perusteluna tuomaristo toteaa tiedotteessaan seuraavaa: Suomen korkein puinen toimistorakennus on upea maamerkki uuden asuntoalueen laidalla. Kahden aiemmin rakennetun puuasuinkerrostalon kanssa se muodostaa vaikuttavan Wood City -puukorttelikokonaisuuden, joka vielä odottaa korttelin täydentävää neljättä puurakennusta.

Rakennuksen Accoya-julkisivu on innovatiivinen ja järkevä valinta merellisen vaativiin olosuhteisiin, ja ajan myötä se myös harmaantuu tasaisen kauniiksi. Rakennuksen aulatila on näyttävästi CLT-lamellirakenteilla verhoiltu aaltoileva kokonaisuus. Puun käyttö sisustuksessa on korkeatasoista, luontevaa ja rikasta. Työympäristönä rakennus on viihtyisä, kodikas ja akustisesti miellyttävä.

Supercellin pääkonttori on rakenteellisesti ja teknisesti korkealuokkainen rakennus, jonka arkkitehtoniset ratkaisut ovat selkeitä. Se on hieno esimerkki avoimesta ja hyvin johdetusta yhteistyöstä tilaajan, urakoitsijan, arkkitehtien ja kaupungin rakennusvalvonnan kanssa.

Suomalaisvenäläinen koulu saavutti yleisön suosion

Suomalais-venäläinen koulu sai puupalkintoehdokkaiden yleisöäänestyksessä lähes neljäsosan, 24 prosenttia äänistä. Helsingin Kaarelaan noin 700 oppilaalle vastikään valmistunut uudisrakennus on yksi Suomen suurimpia puukouluja. L-kirjaimen muotoinen, kaksikerroksinen ja noin 6 300 bruttoneliömetrin laajuinen koulurakennus on rakennettu massiivipuuelementeistä. Rakennuksen runkomateriaalina on käytetty ristiinliimattua massiivipuulevyä (CLT) ja liimapuuta, jotka näkyvät myös sisäarkkitehtuurissa. Yläpohjarakenteet ovat LVL-viilupuuta ja julkisivu palosuojakäsiteltyä puuta.

Uuden koulun tiloissa toimii Suomalais-venäläinen koulun esi-, perus- ja lukio-opetus. Koulun uudisrakennuksen rakennuttamisesta vastasi Senaatti-kiinteistöt. Hanke toteutettiin kärkihankeallianssina, jossa suunnittelun toteutti arkkitehtitoimisto Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy (AFKS) ja rakentamisesta vastasi SRV. Modernin puukoulun rakentaminen alkoi kesällä 2019 vanhan koulurakennuksen purkamisella ja uusi koulurakennus valmistui kesällä 2021.

Puuinfon järjestämä Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla.

Lisätietoja: https://puuinfo.fi/arkkitehtuuri/puupalkinto/

Lisätiedot:

Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja