SRV seuraa Venäjän hyökkäyksen aiheuttamien pakotteiden ja vastapakotteiden vaikutuksia liiketoiminnalleen

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN      28.02.2022    KLO 14.25

SRV seuraa Venäjän hyökkäyksen aiheuttamien pakotteiden ja vastapakotteiden vaikutuksia liiketoiminnalleen 

Olemme SRV:ssä seuranneet Venäjän hyökkäystä Ukrainaan järkyttyneinä, ja olemme pahoillamme tilanteesta ennen kaikkea humanitaarisesta näkökulmasta. Samalla seuraamme tarkasti pakotteiden ja vastapakotteiden kehittymistä ja niiden vaikutuksia liiketoimintaamme. 

SRV on osainvestoijana kolmessa kauppakeskuksessa Venäjällä osakkuusyhtiöiden kautta, ja meillä on kehitettäviä tontteja Venäjällä. Sen lisäksi SRV vastaa jo valmistuneiden kauppakeskusten tilojen vuokrauksesta, kohteiden markkinoinnista ja operoinnista. SRV:n Venäjän liikevaihto oli vuonna 2021 noin 6,8 miljoonaa euroa koostuen lähinnä kauppakeskusten operoinnin liikevaihdosta ja Decathlon-projektin myyntituottojen tuloutuksesta. Sijoittaminen-segmentin sijoitettu pääoma oli noin 167 miljoonaa euroa, josta valtaosa koostui sijoituksista Venäjälle. 

Kauppakeskuksissamme Venäjällä toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti. Seuraamme niiden toimintaa päivittäin ja olemme jatkuvasti yhteydessä paikallisjohtoon. 

Työmaillamme Suomessa tehdään töitä normaalisti. Työmaamme ovat työpaikkoja, joissa työskentelee ihmisiä monista eri kansallisuuksista. SRV:lle on tärkeää, että kaikkiin eri kansallisuuksiin kuuluville henkilöille taataan työrauha. Valtioiden poliittisista päätöksistä ei voida vierittää vastuuta yksittäisille kansalaisille, ja epäasiallista käytös mitään kansallisuutta kohtaan ei voida hyväksyä 

Pörssiyhtiönä SRV tiedottaa markkinoita sodan mahdollisista taloudellisista vaikutuksista yhtiöön ilman viiveitä. 

Lisätiedot:

Saku Sipola, toimitusjohtaja, SRV, puh. 040 551 5953, saku.sipola@srv.fi
Miia Eloranta, markkinointi- ja viestintäjohtaja, SRV, puh. 050 441 4221, miia.eloranta@srv.fi