SairaalaNova_KSSHP_HytöläEngineering.jpg

Sairaala Novan rakennustyöt valmistuivat - SRV luovutti kohteen aikataulun mukaisesti

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN      30.10.2020  KLO 16.45

Sairaala Novan rakennustyöt valmistuivat - SRV luovutti kohteen aikataulun mukaisesti

SRV:n historian suurimman julkisen hankkeen, Sairaala Novan, rakennustyöt ovat nyt valmistuneet Jyväskylässä. SRV luovutti Sairaala Novan kiinteistön viimeisetkin osat aikataulun mukaisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallintaan tänään lokakuun 30. päivänä. Sairaala Novan rakennus on nyt rakentamisen osalta kokonaisuudessaan valmis.

Viimeisimpinä luovutettiin Sairaala Novan 1.-3. kerrokset, joissa on pääosin Jyväskylän sekä erikoissairaanhoidon vastaanottotilat. Lisäksi tänään luovutettiin sairaalan 4. kerroksessa olevat tekniikan ja hallinnon tilat sekä pääaula ja ulkoalueet.

”Yhteistyö SRV:n kanssa on ollut hyvää ja valittu urakkamalli osoittautui toimivaksi tähän erittäin vaativaan ja suureen rakennushankkeeseen. Kysehän oli tämän maakunnan suurimmasta julkisesta investoinnista”, toteaa projektijohtaja Mikko Jylhä.

Nyt sairaalan varustelu, eri laitteiden käyttöönotto ja muutto voidaan aloittaa asteittain. Esimerkiksi laboratoriotoiminnot siirtyvät tuotantoon Novassa jo marraskuussa. Sairaalan on tarkoitus avata ovensa potilaille 19.1.2021.

Lähes puolet toteutuskustannuksista jäi Keski-Suomen maakuntaan

Sairaala Novan rakennushanke toteutettiin projektinjohtourakkana. Projektinjohtomallissa SRV:n vastuulle kuului rakentaminen ja taloteknisten järjestelmien toimitus. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri vastasi rakennukseen ja sen järjestelmiin liittyvästä suunnittelusta sekä erillisjärjestelmien, kuten lääkinnällisten laitteiden ja ICT:n hankinnasta.

Mittava sairaala Novan rakennusurakka toi työtä 2100 henkilötyövuoden verran. Keski-Suomen maakuntaan jäi rakennusprojektin aikana erilaisten alihankintojen, palkkojen, palveluiden ja tavaroiden kautta noin 240 miljoonaa euroa. Summa on lähes puolet hankkeen kokonaiskustannuksista. 

Sairaalan kokonaistilavuus vastaa viittä eduskuntataloa

Sairaala Novan rakentaminen alkoi maanrakennustöillä elokuussa 2016. Hanke on yksi Suomen suurimmista sairaalatyömaista. Tilavuudeltaan yli viittä eduskuntataloa vastaavan hankkeen rakentamisen runkovaiheessa työmaalla työskenteli parhaimmillaan 5 torninosturia samanaikaisesti. Maata työmaalla on kaivettu lähes 146 000 kuutiota, puolentoista eduskuntatalon verran. Vesikattojen yhteenlaskettu pinta-ala on noin 22 500 neliötä, eli kolmen jalkapallokentän verran.

”SRV:llä on vahva kokemus vaativien sairaalatilojen rakentamisesta sekä turvallisen sairaalatoiminnan mahdollistamisesta rakentamisen aikana ja Sairaala Nova on yksi hieno esimerkki ammattitaidostamme. Meidän jokaisen päätavoitteena oli tehdä tästä sairaalasta hyvä paikka työskennellä ja luoda tuleville asiakkaille puitteet saada ensiluokkaista hoitoa. Hanke oli mittava, mutta työt etenivät suunnitellusti ja ennen kaikkea hyvässä yhteishengessä tilaajan kanssa”, kertoo SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela.

Parhaillaan SRV rakentaa myös HUSin historian suurinta hanketta Siltasairaalaa Helsingin Meilahdessa sekä Jorvin leikkaussalien peruskorjausta. Helsingissä valmistui kaksi vuotta sitten Uusi lastensairaala ja Tampereella valmistui viime syksynä Tays etupihan uudisrakennuksia. Kirkkonummella puolestaan on käynnissä hyvinvointikeskuksen rakennustyöt.

Lisätiedot:
Juha Toimela, varatoimitusjohtaja, SRV, p. 040 594 5473, juha.toimela@srv.fi

Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, p. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Mikko Jylhä, projektijohtaja, Sairaala Nova, puh. 044 559 9929

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri / Hytölä Engineering

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

SRV - Elämäsi rakentaja