Supercell toimisto 10-2020 2.jpg

Rakentamisen Ruusu 2020 Supercellin puutoimistolle Wood Cityssä

SRV YHTIÖT OYJ     UUTINEN      4.12.2020  KLO 14.20

Rakentamisen Ruusu 2020 Supercellin puutoimistolle Wood Cityssä

Jätkäsaaren puukortteli Wood Cityyn valmistuva Supercellin pääkonttori on palkittu Helsingin kaupungin myöntämällä Rakentamisen Ruusu -palkinnolla. Palkintoperusteiden mukaan hanke edustaa näyttävää uutta puurakentamista, jota Suomessa paljon kaivataan. Rakennuksessa on paikan edellyttämä oivaltava kokonaisote ja se eheyttää monin tavoin rikkonaista ympäristöä.

Supercellin pääkonttorin rakennushankkeessa on ollut poikkeuksellisen avoin tiedon jakamisen ja ratkaisuhenkisyyden ilmapiiri. Toimistorakennusten rakentamiseen puusta ei vielä ole vakiintuneita käytäntöjä, ja hankkeessa onkin rohkeasti etsitty uusia ratkaisuja ja toimintatapoja. Hankkeen toteutumiseen on vaadittu paitsi osaavat ja ammattitaitoiset suunnittelijat ja toteutusorganisaatio, myös ennakkoluuloton hankkeeseen ryhtyvä. Erityisesti vaativaan paikkaan sijoitetun puurakennuksen kosteudenhallinta ansaitsee tulla mainituksi.

”Rakentamisen ruusu on hieno kunnianosoitus koko Wood Cityn toimistotyömaan projektitiimille, joka on tehnyt poikkeuksellisen korkealaatuista yhteistyötä tässä puumäärältään Suomen suurimmassa puutoimistokohteessa. Hankkeessa on pyritty jokaisen osapuolen osalta varmistamaan, että saavutamme kunnianhimoisen tavoitteemme, maailman parhaan toimintaympäristön ja kotipesän rakentamisen supercelliläisille. Lisäksi Supercell on erinomaisesti haastanut meitä konservatiivisia rakentajia perinteisten toimintamallien osalta. Hankkeessa onkin panostettu avoimeen tiedon jakamiseen ja työntekijäportaan aktivointiin. Tästä olemme saaneet erityiskiitosta myös Helsingin rakennusvalvonnalta”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Antti Aaltonen.

Ruusut ojennettiin virtuaalisessa palkitsemistilaisuudessa seuraaville tahoille:

  • kiinteistö- ja projektipäällikkö Janne Saarinen, Supercell
  • pääsuunnittelija Matti Huhtamies, Anttinen Oiva Arkkitehdit
  • työmaapäällikkö Pekka Ruokonen, SRV
  • kosteudenhallintakoordinaattori Asko Jussila, Rakennuttajatoimisto HTJ

Rakentamisen Ruusu jaettiin 26. kerran

Helsingin kaupunki nimeää vuosittain Rakentamisen Ruusun ehdokkaiksi hankkeita, jotka edustavat ajankohtaista ja poikkeuksellisen laadukasta rakennettuun ympäristöön liittyvää työtä. Ruusu jaetaan rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti edistävälle teolle, joka on edistänyt hyvän elinympäristön luomista sekä ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä.

Viimeksi SRV:n rakentamista kohteista kyseisen palkinnon on voittanut vuonna 2012 Helsingin Kaisaniemenkadulla sijaitseva Kaisa-talo, joka toteutettiin projektinjohtourakkana Helsingin yliopistolle ja rakennuksessa toimii yliopiston keskustakampuksen kirjasto. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi sama toimisto kuin myös Wood Cityn toimistokohteesta.

Lisätiedot:

Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: © SRV, Stora Enso

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

SRV - Elämäsi rakentaja