Kalasatama_Horisontti_julkisivu.png

Suomen ensimmäisen toimistopilvenpiirtäjän toteutus käynnistyy Helsingin Kalasatamassa

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      2.3.2023  KLO 12.00

Suomen ensimmäisen toimistopilvenpiirtäjän toteutus käynnistyy Helsingin Kalasatamassa

SRV ja kiinteistösijoitusyhtiö Niam ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen Suomen ensimmäisen toimistopilvenpiirtäjän Horisontin toteuttamisesta. Järjestyksessään Kalasataman viides tornitalo, 26-kerroksinen Horisontti, on valmistuessaan Suomen korkein toimistorakennus. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa ja Horisontti valmistuu vuoden 2025 keväällä. Myös SRV siirtää omat pääkaupunkiseudun toimitilansa Horisonttiin sen valmistuessa. Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan maaliskuulle. Niam on tehnyt tontista erillisen kaupan Helsingin kaupungin kanssa.

”On hienoa päästä aloittamaan hankkeen rakennustyöt yhdessä Niamin kanssa pitkän yhteisen kehitysvaiheen jälkeen. Horisontin käynnistäminen juuri nyt on osoitus siitä, että ainutlaatuiselle tornirakentamisen konseptille toimitilamarkkinassa on kysyntää tässäkin markkinatilanteessa”, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola sanoo. ”Horisontti on merkittävä hanke myös strategiamme toteutumisen kannalta, sillä tavoitteenamme on lisätä omakehitteisten toimitila- ja asuntokohteiden määrää hankesalkussamme. Markkinaosuutemme Suomen yli 20 kerroksisissa taloissa on korkea, ja nyt pääsemme hyödyntämään tornirakentamisen osaamistamme myös toimitilarakentamisessa”, Sipola jatkaa.

SRV:llä on 80 prosentin markkinaosuus yli 100 metriä korkuisten pilvenpiirtäjien rakentamisessa.  Aiemmin SRV on toteuttanut Kalasatamaan kolme asuintornitaloa; Majakka, Loisto ja Lumo One, sekä rakentaa parhaillaan neljättä Visio-nimistä asuintornia. Lisäksi SRV on toteuttanut Espooseen Niittyhuipun ja Tampereelle Torni-hotellin.

Niamin Suomen maajohtaja Antti Muilu toteaa: ”Olemme erittäin iloisia Kalasataman Horisontin hankinnasta ja yhdessä SRV:n kanssa tuemme siirtymää ympäristöystävällisempään rakentamiseen ja vastuullisempaan kiinteistöjen omistamiseen. Tilat tulevat tarjoamaan vuokralaisille ja vieraille ainutlaatuisen kokemuksen ja syyn saapua toimistolle. Hankkeen myötä Niam ja SRV luovat yhdessä Kalasataman Horisontista upean maamerkin, joka tulee vastaamaan käyttäjien laadullisiin ja toiminnallisiin vaatimuksiin nyt ja tulevaisuudessa.”

SRV päävuokralaiseksi Horisonttiin

SRV muuttaa myös omat pääkaupunkiseudun toimitilansa Suomen korkeimpaan toimistorakennukseen sen valmistuessa.

”Horisontin toimitilakonsepteja pohtiessamme ihastuimme itsekin toimitilaratkaisuun ja olemme päätyneet siirtämään toimitilamme Horisonttiin. Luomme Horisonttiin tulevaisuuden toimitilaa, joka tarjoaa uudenlaiset ulottuvuudet lähityön tekemiseen ja mikä tärkeintä, edellytykset ihmisten kohtaamiseen. Haluamme isona toimitilarakentajana näyttää omilla toimitiloillamme suuntaa tulevaisuuden työskentelykulttuurille, jota modernit, henkilöstön viihtyvyyteen ja kohtaamiseen panostavat tilat tukevat. Pääsemme nyt henkilöstömme kanssa Kalasataman urbaaniin ja nopeasti kehittyvään ympäristöön, jota olemme vuosien ajan jo aktiivisesti kehittäneet”, kertoo Saku Sipola.

Toimisto ja maisemaravintola maan parhaalla näköalapaikalla, palvelut hissimatkan päässä

Horisontti sijaitsee kauppakeskus REDIn katolla luoteiskulmassa, josta on esteetön näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan ja sen yli merelle. Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vuokrattavaa toimistopinta-alaa on kerroksissa 5–26 yhteensä noin 11 500 neliömetriä.  

”Horisontti tarjoaa mahdollisuuden ainutlaatuiseen toimitilaan Helsingin kattojen yläpuolelle. Horisontissa yhdistyvät hyvä sijainti, tilojen muuntojoustavuus ja hyvinvointia edistävä työympäristö palveluiden äärellä. Toimitilaa on tarjolla monipuolisesti 250 neliön kokoisista tiloista ylöspäin aina useampiin tuhansiin neliöihin asti. Toimistotornista pääsee hissillä alla sijaitsevan kauppakeskus REDIn palveluiden äärelle, julkisen liikenteen yhteyksien varrelle ja pysäköintihalliin”, kertoo SRV:n toimitilojen hankekehitysjohtaja Olli Viita.

Horisontin 24. kerrokseen avautuu myös kaikille kaupunkilaisille avoin pääkaupunkiseudun korkein näköalaravintola, josta avautuvat maisemat yli pääkaupunkiseudun ja Tallinnaan asti. Ravintolakonseptin kilpailutus on käynnistymässä. Ravintolan yhteyteen avautuu myös terassi. Ravintolaan tulee pääsisäänkäynti kauppakeskus REDIn pääovien vierestä, josta löytyy myös ravintolan oma maisemahissi.  

Muuntojoustavaa toimitilaa elinkaariviisaasti

Tornitalon runkorakenne tullaan toteuttamaan vieressä sijaitsevien Lumo Onen ja Vision tapaan pilaripalkkijärjestelmällä. Tilat ovat muuntojoustavia myös modernin talotekniikan osalta, mikä mahdollistaa korkean energiatehokkuuden, tilojen muunneltavuuden ja soveltuvuuden moneen käyttötapaan sekä hyvinvointia tukevan työympäristön. Rakennukselle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Kohteeseen asennetaan energiaa tehokkaasti hyödyntävä säädettävissä oleva ilmanvaihto, lämmitys ja jäähdytys, mitkä varmistavat, että olosuhteet ovat aina erinomaiset.

Valmiiksi suunnitellut toiminnalliset tilakonseptit helpottavat työympäristösuunnittelua ja mahdollistavat toimitilojen toimivuuden monipuolisesti erilaisten yritysten tarpeisiin. Tarjolla on konsepteja ketterään ja vapaaseen liikkuvuuteen perustuvan työn tekemiseen, luovan työn ja ihmisten kohtaamisen tarpeisiin sekä luottamukselliseen ja yksityisyyttä vaativaan työskentelyyn.

Tutustu Horisonttiin: www.kalasatamanhorisontti.fi

Lisätiedot:

Jouni Forsman, johtaja, Toimitilat PKS, SRV, puh. 040 519 0129, jouni.forsman@srv.fi
Olli Viita, hankekehitysjohtaja, SRV, puh. 050 579 4973, olli.viita@srv.fi
Tuomas Kokkila, transaktiojohtaja, SRV, puh. 050 469 1822, tuomas.kokkila@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

 

Horisontin vuokraukseen liittyvät yhteydenotot:
Miikka Wikström, asiakkuuspäällikkö, SRV, puh. 0505472410, miikka.wikstrom@srv.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Helin & Co Architects, Agile Work, SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja