SRV:n lausunto liiketoiminnasta Venäjällä

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      4.3.2022  KLO 16.30

SRV:n lausunto liiketoiminnasta Venäjällä

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut maailmaa merkittävästi lyhyessä ajassa. Olemme SRV:ssä seuranneet hyökkäystä ja sitä jo nyt seurannutta inhimillistä kärsimystä järkyttyneinä ja surullisina. Kaikki myötätuntomme on ukrainalaisten puolella.

Samalla olemme jatkuvasti arvioineet sodan vaikutuksia liiketoiminnallemme. SRV:llä ei ole enää rakentamisliiketoimintaa Venäjällä. Olemme toimineet osainvestoijina kolmessa kauppakeskuksessa, ja tavoitteemme on ollut asteittain vähentää toimintaa Venäjän markkinoilla myymällä osuutemme kauppakeskuksista. Tutkimme mahdollisuuksia nopeuttaa irtaantumista Venäjältä.

SRV:n Venäjän liikevaihto oli vuonna 2021 noin 6,8 miljoonaa euroa koostuen lähinnä kauppakeskusten operoinnin liikevaihdosta ja yhden projektin myyntituottojen tuloutuksesta. Sijoittaminen-segmentin sijoitettu pääoma oli noin 167 miljoonaa euroa, josta valtaosa koostui sijoituksista Venäjälle. 

Toistaiseksi kauppakeskusten toiminta jatkuu Venäjällä. On kuitenkin odotettavissa, että viimeaikaiset pakotteet tulevat vaikuttamaan kauppakeskusten liiketoimintaan. Meille keskeisintä on varmistaa paikallisen henkilöstömme hyvinvointi.

Suomessa SRV:n työmailla käytetyistä rakennusmateriaaleista vähäinen määrä on tullut Venäjän tai Ukrainan markkinoilta. Venäjän hyökkäyksen seurauksena olemme linjanneet lopettavamme rakennusmateriaalien hankinnan Venäjältä kokonaan. Toistaiseksi SRV:n rakennushankkeet ovat edenneet normaalisti. Vallitsevan sotatilan, pakotteiden ja vastapakotteiden vuoksi on odotettavissa, että materiaalien saatavuus muuttuu haastavammaksi ja materiaalien hinnat nousevat.

Työmaillamme Suomessa tehdään töitä normaalisti. Työmaamme ovat työpaikkoja, joissa työskentelee ihmisiä monista eri kansallisuuksista. Pidämme tärkeänä, että kaikkiin eri kansallisuuksiin kuuluville henkilöille taataan työrauha. Valtioiden poliittisista päätöksistä ei voida vierittää vastuuta yksittäisille kansalaisille, ja epäasiallista käytöstä mitään kansallisuutta kohtaan ei voida hyväksyä.  

Seuraamme pakotteiden ja vastapakotteiden vaikutuksia jatkuvasti. Pörssiyhtiönä SRV tiedottaa markkinoita sodan mahdollisista merkittävistä taloudellisista vaikutuksista yhtiöön ilman viiveitä.

Saku Sipola
Toimitusjohtaja
SRV Yhtiöt Oyj

Lisätiedot:
Saku Sipola, toimitusjohtaja, SRV, puh. 040 551 5953, saku.sipola@srv.fi

 

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa sekä Suomessa että Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja