Sisäpiha.JPG

SRV uudistaa historiallisen Snellmanian kiinteistön Kruununhaassa Helsingin Yliopistokiinteistölle

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      6.5.2021    KLO 11.00

SRV uudistaa historiallisen Snellmanian kiinteistön Kruununhaassa Helsingin Yliopistokiinteistölle

SRV ja Helsingin Yliopistokiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan Snellmanian peruskorjauksesta. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen projektinjohtourakan arvo on noin 12 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan toukokuulle 2021. Hankkeen suunnittelu on käynnistynyt ja rakentaminen alkaa toukokuussa 2021. Peruskorjaus valmistuu syksyllä 2022.

1830-luvulla rakennettu rakennus sijaitsee korkeakoulurakennusten korttelissa osoitteessa Unioninkatu 37, ja tunnetaan myös nimellä Vanhan klinikan päärakennus. Alun perin sairaalakäyttöön rakennettu kiinteistö muutettiin 1990-luvulla Helsingin yliopiston opetus- ja toimistotiloiksi, jotka ovat valtiotieteellisen tiedekunnan käytössä. Rakennus kuuluu Helsingin yliopistonrakennusten muodostamaan valtakunnallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön, joten rakennuksen julkisivut, rakenteet sekä osa sisätiloista ovat suojeltuja. Rakennus on suojeltu rakennusperintölain nojalla, ja korjaustöiden suunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä museoviraston kanssa.

Rakennus muodostuu päärakennuksesta ja kahdesta siipirakennuksesta. Tilat peruskorjataan vaiheistetusti tukemaan entistä paremmin yliopiston opetusta ja tutkimusta. Peruskorjauksen laajuus on noin 5300 bruttoneliömetriä. Korjaus- ja muutostöiden suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota julkisivujen, rakennusrungon ja kiinteiden sisäpuolisten rakenteiden säilymiseen. Rakennusosien korjaustyöt ja tarvittavilta osin uusiminen toteutetaan siten, että rakenteet, materiaalit ja työtavat vastaavat alkuperäistä toteutusta ja sopivat rakennuksen ominaispiirteisiin. Samalla huomioidaan kuitenkin vastuulliset ja kestävät korjausratkaisut rakennuksen koko elinkaarta ja hiilijalanjälkeä ajatellen.

”Uudistamme Snellmanian kiinteistön sen alkuperää kunnioittaen. Kohde on hieno jatkumo vaativien saneerauskohteiden joukkoon. Olemme toteuttaneet Helsingin Yliopistokiinteistöille useita vastaavia peruskorjausurakoita. Meillä on vahva osaaminen kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kiinteistöjen korjausrakentamisesta erityisesti kaupunkien keskustoissa. Aiemmin olemme tehneet mittavia peruskorjauksia muun muassa Helsingin Yliopiston Tiedekulmassa ja Kaisa-talossa, Brondan kulmassa, sekä keskustan Stockmannin tavaratalossa. Parhaillaan uudistamme myös Elannon taloa Hakaniemessä”, toteaa SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman.

”Omalta osaltani ajattelen päivittäin, kun työpaikalle tulen, että on ilo ja kunnia työskennellä historiallisessa rakennuksessa. Tuleva remontti mahdollistaa vielä entistä paremmin tämän päivän opetukseen ja työskentelyyn tarvittavan ympäristön rakennuksen arkkitehtuuria ja historiaa kunnioittaen", rakennuksen käyttäjä, valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani Marjaana Seppänen toteaa.

Lisätiedot:
Jouni Forsman, johtaja, Toimitilat, pks, SRV, puh. 0405190129, jouni.forsman@srv.fi
Marko Räisänen, projektipäällikkö, SRV, puh. 040 684 4888, marko.raisanen@srv.fi

Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Ari Nisonen, Kiinteistöpäällikkö, Helsingin Yliopisto, tilat ja kiinteistöt, puh. 040 482 2330,  ari.nisonen@helsinki.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: Arkkitehtitoimisto Okulus Oy

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja

 

Ladattavat kuvat