05 Kulttuurikasarmi - Arkkitehtitoimisto SARC.jpg

SRV uudistaa historiallisen kiinteistön Kampissa – Kulttuurikasarmin rakennustyöt käynnistyvät

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      19.8.2021    KLO 10.00

SRV uudistaa historiallisen kiinteistön Kampissa – Kulttuurikasarmin rakennustyöt käynnistyvät

SRV ja Föreningen Konstsamfundet r.f ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Kamppiin Lasipalatsinaukiolle rakentuvan ainutlaatuisen viihtymisen keskuksen, Kulttuurikasarmin, rakentamisesta. Hankkeessa peruskorjataan Helsingin vanha linja-autoasema ja nykyistä rakennusta laajennetaan sekä maanalaisilla tiloilla, että Narinkkatorille rakentuvalla lasisella paviljongilla. Osapuolten investointi hankkeeseen on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa, josta projektinjohtourakan arvo on noin 19,5 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan elokuulle 2021. Hankkeen suunnittelu on käynnistynyt ja rakentaminen sekä peruskorjaus käynnistyvät syksyllä 2021. Uusi viihtymisen keskus valmistuu vuonna 2023.

Vuonna 1830-luvulla valmistuneella rakennuksella on pitkä historia. Alkujaan Turun kasarmin huoltorakennuksena toiminut rakennus on ainoa säilynyt jäänne 1918 kansalaissodassa palaneesta kasarmikokonaisuudesta. Vanhaa rakennusta laajennetaan maanalaisilta osuuksilta Lasipalatsinaukion alapuolelle sekä lasisella paviljongilla Narinkkatorin suuntaan. Rakennuksessa tulee olemaan yksi maanalainen kerros, kaksi maanpäällistä kerrosta ja ullakko. Rakennuksen julkisivut kunnostetaan ja ennallistetaan. Peruskorjaus toteutetaan rakennuksen historiallista ja rakennustaiteellista arvokkuutta vaalien. Peruskorjattavan rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sarc Oy. Toteutettavan rakennuksen kokonaisala on 4 400 neliötä, ja tilavuus 20 800 kuutiota.

Kulttuurikasarmissa yhdistyvät kulttuuri, taide, konsertit, tapahtumat ja herkuttelu. Rakennuksen sisään sijoittuvat muun muassa BioRex Cinemasin kolme uutta elokuvateatteria ja NoHo Partnersin eri tyyppiset ravintolat, baarit ja lasipaviljonki sekä iso sisätapahtumatila terasseineen. Lasipalatsinaukiolle nousee myös tapahtumalava, joka mahdollistaa erilaiset performanssit ja ulkoilmakonsertit.

”Lähdemme ilolla mukaan toteuttamaan tätä kaupunkikuvaa elävöittävää hanketta. Helsingin ydinkeskustaan aiemmin rakentamamme Kampin keskuksen naapuriin toteutettava Kulttuurikasarmi yhdistää hienosti ja ennakkoluulottomasti osaamistamme peruskorjauksesta ja kaupunkikeskustojen kehittämisestä. Toteutamme kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen peruskorjauksen sen alkuperää kunnioittaen. Samalla luomme uudenlaista elinkaariviisasta kaupunkirakennetta, jossa hyödynnämme entistä paremmin rakennuksen ympärillä olevaa tilaa, mikä on erityisen arvokasta kaupunkirakenteen yhä tiivistyessä. Aiemmin olemme tehneet vastaavia mittavia peruskorjauksia ja käyttötarkoituksen uudistamista muun muassa Helsingin Yliopiston Tiedekulmassa ja Kaisa-talossa, ja parhaillaan uudistamme myös Elannon taloa Hakaniemessä ja Snellmanian kiinteistöä Unioninkatu 37:ssa”, toteaa SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman.

”Kulttuurikasarmin edistäminen alkoi yli viisi vuotta sitten halusta saada historiallinen rakennus sen ansaitsemaan käyttöön ja kaupunkilaisten hyödyksi ja nautinnoksi. Olemmekin saaneet työstää Kulttuurikasarmia Helsingin kaupungin rohkaisemana ja tukemana alusta lähtien. Hankkeen kaikki osapuolet ovat nyt yhdessä valmiit tositoimiin, rakentaminen käynnistyy ja parin vuoden kuluttua saamme avata ovemme niin helsinkiläisille kuin kaupungissa vieraileville”, toteaa Kulttuurikasarmi -hankkeen alullepanija ja hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.

”Konstsamfundet on sitoutunut pitkällä tähtäimellä kehittämään Lasipalatsin korttelista monipuolisen kaupunkikulttuurin keitaan keskelle Helsinkiä”, Föreningen Konstsamfundet r.f:n toimitusjohtaja Stefan Björkman toteaa.

Hankkeen taustalta löytyvät merkittävät kotimaiset toimijat: Lasipalatsin kiinteistöt omistava Föreningen Konstsamfundet r.f, NoHo Partners Oyj, BioRex Cinemas Oy sekä Ilona Studios Oy, jossa mukana on Ari Tolppasen lisäksi pitkän linjan elokuva-alan vaikuttajia kuten Mark Lwoff, Misha Jaari, Aku Jaakkola, Mikko Leino, Jukka Vilhunen ja Pentti Molander. Kulttuurikasarmin rakentamisesta vastaa SRV ja suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

Lue lisää:
kulttuurikasarmi.fi

Lisätiedot:
Jouni Forsman, johtaja, Toimitilat, pks, SRV, puh. 040 519 0129, jouni.forsman@srv.fi
Timo Palkonen, projektipäällikkö, SRV, puh. 040 744 1630, timo.palkonen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Ari Tolppanen, Kulttuurikasarmin hallituksen puheenjohtaja, puh. 0500 407 343, ari@aurorastudios.fi
Katja Viitalähde-Annala, tiedottaja, puh. 050 395 6084, katja.viitalahde@cestlavie.fi


Tiedotteen liitteenä oleva kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc Oy

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja