Kuopion varastokirjasto_Näkymä itä_SRV.jpg

SRV toteuttaa Varastokirjaston toimitalon Kuopioon

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN    7.6.2023  KLO 9.00

SRV toteuttaa Varastokirjaston toimitalon Kuopioon

Senaatti-kiinteistöt ja SRV ovat allekirjoittaneet sopimuksen Varastokirjaston toteuttamisesta Kuopioon Hiltulanlahden kaupunginosaan. Alustava sopimus allekirjoitettiin tammikuussa, minkä jälkeen hankkeelle on tehty investointipäätös. Hanke toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana, ja SRV:n sopimuksen arvo on noin 17,1 miljoonaa euroa. Kokonaisvastuu-urakassa urakoitsija vastaa sekä suunnittelusta että toteutuksesta. Hanke kirjautuu SRV:n tilauskantaan kesäkuussa 2023.  

Hankkeessa rakennetaan Varastokirjastolle uudet toimitilat, joiden laajuus on 10 001 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja niiden on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjaston päätehtävä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön. Nykyiset toimitilat sijaitsevat Kuopion Päivärannassa.

”Uusi Varastokirjasto on yhteiskunnallisesti merkittävä rakennus, joka palvelee kansalaisia ja tutkijoita ympäri Suomen. Osallistuimme Senaatin kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn, jonka aikana suunnittelimme suunnitteluryhmämme kanssa hankkimallemme tontille rakennuksen ja tilat, jotka mahdollistavat käyttäjän toiminnan vuosikymmeniksi eteenpäin. Iloksemme voitimme laadukkaalla ratkaisullamme ja pitkäaikainen yhteistyömme Senaatti-kiinteistöjen kanssa jatkuu. Tällä hetkellä rakennamme Senaatille muun muassa Ouluun uutta pääpoliisiasemaa ja vankilaa ja Vantaalle uutta pääpoliisiasemaa ja poliisivankilaa”, kertoo SRV:llä hankkeesta vastaava projektijohtaja Harri Martin.

”Varastokirjasto on ainutlaatuinen toimija, jolle ei ole aiemmin tehty uudisrakennusta. Hankkeessa sovelletaan uudenlaista urakkamuotoa, jossa myös tontti ja suunnittelu tulevat urakoitsijan kautta. Näin saadaan monipuolisesti urakoitsijan osaamista hankkeeseen”, kertoo rakennuttamisryhmän päällikkö Jarkko Karvonen Senaatti-kiinteistöiltä.

Hankkeen tilaajana ja rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt, joka vastaa valtion kiinteistöistä ja työympäristöistä, niiden rakennuttamisesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Senaatti noudattaa toiminnassaan valtion omakustannusperusteista vuokrajärjestelmää, jossa vuokrilla katetaan kiinteistöjen investoinnit, ylläpito ja muut kiinteistöstä aiheutuvat kulut.

Lisätiedot:

Kimmo Hyry, yksikönjohtaja, SRV, puh. 0400 158 088, kimmo.hyry@srv.fi

Harri Martin, projektijohtaja, SRV,  puh. 0400 646 600, harri.martin@srv.fi

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, SRV, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi

Jarkko Karvonen, rakennuttamisryhmän päällikkö, Senaatti-kiinteistöt, puh. 050 529 1404, jarkko.karvonen@senaatti.fi

Tuomas Koivumäki, rakennuttajapäällikkö, Itä-Suomen alue, Senaatti-kiinteistöt, puh. 0408454141, tuomas.koivumaki@senaatti.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: Arkkitehtiruutu Oy, SRV

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja