Ojangon_bussivarikko_havainne_virkistysalueelta_pohjoisesta.JPG

SRV toteuttaa Ojangon bussivarikon Vantaalle

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      11.5.2020  KLO 13:00

SRV toteuttaa Ojangon bussivarikon Vantaalle

Vantaan kaupunki ja SRV ovat sopineet Ojangon bussivarikon toteuttamisesta Vantaalle. Hanke sisältää noin neljän hehtaarin kokoisen varikkoalueen 200:lle bussille tankkaus- ja latauspaikkoineen sekä huoltohallin, toimisto-osan ja bussien pesulinjaston rakentamisen. Urakan arvo on noin 13 miljoonaa euroa, mikä kirjataan SRV:n tilauskantaan toukokuulle.

Varikko sijoittuu Itä-Vantaalle Ojangon kaupunginosaan Kehä III:n pohjoispuolelle.  Alueelle rakennettavan varikkorakennuksen pinta-ala on noin 3 600 bruttoneliömetriä. Työt on aloitettu alueen raivauksella huhtikuun lopussa. Koko varikko valmistuu käyttöönotto- ja testausvaiheen jälkeen syksyllä 2021.

”Lähdemme ilolla toteuttamaan Ojangon bussivarikkoa. Hankkeessa yhdistyvät hienosti SRV:n taidokas infra- ja toimitilarakentaminen sekä monipuolinen talotekninen osaaminen. Aiemmin olemme toteuttaneet vastaavia ratkaisuja muun muassa Helsingin Kalasataman REDI Kallioparkissa sekä Kehä I:n tunnelihankkeessa Espoon Keilaniemessä”, kertoo SRV Infran toimitusjohtaja Sami Korhonen.

Ojangon varikko korvaa Hakunilan keskustasta poistuvan ahtaan ja asutuksen keskellä sijaitsevan bussivarikon ja mahdollistaa tehokkaan ja ympäristöystävällisemmän joukkoliikenteen järjestämisen. 

”Ojangon bussivarikko on merkittävä hanke koko itäisen HSL-alueen joukkoliikenteen tulevaisuuden ja sähköbussien liikennöinnin kannalta. Lisäksi vanha varikkoalue on rajoittanut voimakkaasti Hakunilan kaupunkirakenteen tiivistämistä ratikkareitin varrella. Uuden varikon sijainti Kehä III:n kupeessa mahdollistaa sekä Itä-Vantaan että Itä-Helsingin alueen bussiliikenteen tehokkaan ja taloudellisen operoinnin kalliita siirtoajoja välttäen”, kertoo kaupungininsinööri Henry Westlin Vantaan kaupungilta hankkeen taustoista.

Lisätiedot:

Sami Korhonen, toimitusjohtaja, SRV Infra, puh. 040 519 5926, sami.korhonen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Henry Westlin, kaupungininsinööri, Vantaan kaupunki, puh. 040 041 7436, henry.westlin@vantaa.fi

 

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV - Elämäsi rakentaja

SRV lyhyesti

SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 960 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.