Matinkylä visualisation_yö__LahdelmaMahlamäkiArkkitehdit.jpg

SRV toteuttaa Matinkylän lukion 900 opiskelijalle Espoossa

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      19.10.2020  KLO 10.00

SRV toteuttaa Matinkylän lukion 900 opiskelijalle Espoossa

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut ovat allekirjoittaneet sopimuksen Matinkylän lukion uudisrakennuksen toteuttamisesta Espooseen. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 41 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus noin 33 miljoonaa euroa. Hanke käynnistyy välittömästi puoli vuotta kestävällä kehitysvaiheella, minkä jälkeen hanke siirtyy SRV:n tilauskantaan. SRV rakentaa parhaillaan useita eri kouluhankkeita pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Suomen alueella.

Kehitysvaiheen aikana haetaan yhteisesti osapuolten kanssa lopulliset toteutusratkaisut, jotka palvelevat parhaiten hankkeelle asetettavia tavoitteita. Kauppakeskus Ison Omenan länsipuolelle toteutettavaan uudisrakennukseen tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle. Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on 11 305 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi liikuntahallin. Hankkeen toteuttaminen alkaa keväällä 2021 ja Matinkylän uusi lukio valmistuu arviolta toukokuussa 2023.

”Matinkylä on vahvasti kasvava ja kehittyvä kaupunginosa, ja lähdemme innolla mukaan toteuttamaan aluetta palvelevaa uutta koulurakennusta. On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden oppimisympäristöjä. Parhaillaan rakennamme Espoossa myös Jousenkaaren koulua Tapiolassa ja Monikon koulukeskusta Leppävaarassa. Lisäksi käynnissä ovat kouluhankkeet Helsingin Maunulassa ja Arabiassa, Kirkkonummella, Kaarinassa, Siuntiossa sekä Uudessakaupungissa”, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Antti Raunemaa.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotuksellaan Lyhty. Rakennuksen lasijulkisivujen ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä. Matinkylän lukioon tulee luokkatilojen lisäksi avoimempia oppimisympäristöjä. Vastaavia on aiemmin tehty lähinnä peruskoulurakennuksissa eikä lukioissa. Koulun tilat suunnitellaan ja mitoitetaan monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

Lisätiedot:

Antti Raunemaa, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 564 4105, antti.raunemaa@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Lahdelma ja Mahlamäki Arkkitehdit, SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

SRV - Elämäsi rakentaja