Kirkkonummen yhteiskampus - ulkohavainnekuva 2 Voima Graphics 29.1.2024.jpg

SRV toteuttaa Kirkkonummen yhteiskampuksen elinkaarihankkeena – lukiot ja opistot saman katon alle vuonna 2027

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN    5.4.2024  KLO 9.00

SRV toteuttaa Kirkkonummen yhteiskampuksen elinkaarihankkeena – lukiot ja opistot saman katon alle vuonna 2027

SRV ja Kirkkonummen kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteiskampuksen toteuttamisesta elinkaarimallilla Kirkkonummelle. Sopimuksen kokonaisarvo SRV:lle elinkaaripalvelut huomioiden on noin 47 miljoonaa euroa. Huhtikuulle kirjattava tilaus vahvistaa entisestään SRV:n vuoden 2023 lopussa miljardin ylittänyttä tilauskantaa, jossa etenkin julkisen sektorin kysyntä on jatkunut verrattain vahvana. Hanke toteutetaan elinkaariviisaasti kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Kirjastotalo Fyyrin pohjoispuolelle toteutettava yhteiskampus tuo saman katon alle Porkkalan lukion, Kyrkslätts gymnasiumin sekä Kirkkonummen musiikkiopiston, kansalaisopiston ja kuvataidekoulun. Yhteiskampus tarjoaa tilat noin 800 lukio-opiskelijalle ja noin 550 musiikkiopiston ja kuvataidekoulun oppilaalle. Suunnitellut tilaratkaisut tukevat myös tilojen laajaa kuntalaiskäyttöä ja täydentävät Kirkkonummen vapaa-ajan toimintojen toimitilaverkostoa.

Yhteiskampuksen laajuus on noin 9000 bruttoneliömetriä. Rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä loppuvuodesta 2024 ja opiskelijat pääsevät uusiin tiloihinsa vuonna 2027. SRV vastaa kohteesta myös valmistumisen jälkeen 20 vuoden ajan pitäen huolta kiinteistön huollosta, ylläpidosta sekä energiakulutuksen tavoitearvoissa pysymisestä.

”Olen vaikuttunut siitä, miten SRV:n neuvotteluryhmä pystyi yhteiskampuksen suunnitteluratkaisullaan täyttämään kaikki tärkeimmät tilaajan esittämät vaateet ja toivomukset. Kirkkonummi saa Fyyrin ja kirkon läheisyyteen sille paikalle suunnitellun arvoisensa rakennuksen. Koulun opettajat ja eritoten oppilaat saavat erinomaiset tilat, jotka ovat myös kaikkien kuntalaisten ilta- ja viikonloppukäytössä”, Kirkkonummen kunnan toimitilajohtaja Kari Toikka kertoo.

Elinkaarimalli yleistyy julkisissa hankkeissa myös Kirkkonummella

SRV on toteuttanut Kirkkonummella aiemmin useampiakin paikallisesti merkittäviä hankkeita. Vuonna 2020 valmistui Jokirinteen oppimiskeskus, jossa toteutettiin tilat yli 1300 lapselle. Hanke oli aikanaan yksi Kirkkonummen kunnan suurimmista investoinneista ja se myös toteutettiin elinkaarihankkeena, jossa SRV vastaa rakennuksen ylläpidosta 10 vuoden ajan. Oppimiskeskuksen viereen SRV on toteuttanut koko aluetta palvelevan vuonna 2022 valmistuneen Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen. Lisäksi SRV on toteuttanut vuonna 2020 valmistuneen kirjastotalo Fyyrin rakennustyöt. Kohde voitti Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon sekä vuoden 2020 Betonirakenne -palkinnon kunniamaininnan.

”Hienoa päästä jälleen uudistamaan Kirkkonummen aluetta ja luomaan uusia laadukkaita oppimisen tiloja opiskelijoille. Jatkamme hankkeen suunnittelua tiiviissä yhteistyössä tilaajan ja tilojen tulevien käyttäjien kanssa. Koulurakentamisessa elinkaarimalli on osoittautunut hyväksi toteutustavaksi, sillä se mahdollistaa kunnalle erinomaiset puitteet tuottaa kuntalaisille palveluja ja laadukasta opetusta, kun kiinteistön rakentaminen ja ylläpito toteutetaan yhden toimijan toimesta”, kertoo SRV:n elinkaarihankkeiden johtaja Jani Kuivamäki.

Elinkaarimalli yleistyy etenkin julkisissa hankkeissa, ja SRV on toteuttanut kyseisellä hankemallilla Jokirinteen oppimiskeskuksen lisäksi muitakin julkisia hankkeita. Helsingin Myllypuroon valmistui viime vuonna elinkaarihankkeena Helsingin kielilukio ja Siuntioon vuonna 2022 sivistyskampus Siuntion Sydän. Parhaillaan Uudessakaupungissa on käynnissä monitoimijatalo Wintterin rakennustyöt, jotka valmistuvat vuoden 2025 helmikuussa.

Elinkaarihankkeessa kestäviä ja vastuullisia ratkaisuja

Valmistuessaan Kirkkonummen yhteiskampus on energiatehokas rakennus. Kiinteistö hyödyntää energian kysynnänjoustoa, jolloin energiaa kulutetaan enemmän silloin, kun se on edullisempaa. Kohteeseen toteutetaan hybridilämmitysjärjestelmä, missä yhdistetään kaukolämpö sekä uusiutuvan energian lähteet.

Tontilla viivytetään hulevesiä laajasti maanalaisen viivytysjärjestelmän avulla. Lisäksi kohteessa on viherkatto. Materiaalivalinnoissa suositaan vähähiilisiä rakennusmateriaaleja ja kiertotalouden hengessä esimerkiksi suojamuurin rakenteissa käytetään myös kierrätysmateriaaleja. Rakennuksen hiilijalanjälki onkin 30 prosenttia tavanomaista rakennusta alhaisempi.

Lisätiedot:
Jani Kuivamäki, johtaja, Elinkaarihankkeet, SRV, puh. 050 535 9122, jani.kuivamaki@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Kari Toikka, toimitilajohtaja, Kirkkonummen kunta, puh. 040 756 4593, kari.toikka@kirkkonummi.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, visualisointi Voima Graphics Oy

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 
Facebook   LinkedInX  Instagram 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 610 miljoonaa euroa. Noin 800 SRV:läisen lisäksi työllistimme noin 3 300 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja