Playa Arkkitehdit Oy 231-ATT_Nihti_HEKA_2023-01-16.jpg

SRV toteuttaa Helsingin kaupungin Asuntotuotantopalvelulle 125 asunnon asuinkorttelin Nihtiin Helsingin Kalasatamaan

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN     5.2.2024  KLO 10.00

SRV toteuttaa Helsingin kaupungin Asuntotuotantopalvelulle 125 asunnon asuinkorttelin Nihtiin Helsingin Kalasatamaan

SRV ja Helsingin kaupungin Asuntotuotantopalvelu (ATT) ovat allekirjoittaneet sopimuksen 125 asunnon asuinkorttelin toteuttamisesta Nihtiin Helsingin Kalasatamaan. Sopimuksen arvo SRV:lle on 30 (sis. alv 24 %) miljoonaa euroa. Helmikuulle 2024 kirjattava tilaus vahvistaa entisestään SRV:n tilauskantaa, jonka arvo ylitti viime vuoden lopussa miljardi euroa.

Korttelikokonaisuuteen rakennetaan 41 Hitas-omistusasuntoa, 84 vuokra-asuntoa Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle, pysäköintilaitos ja yksi liiketila.

Asunnot valmistuvat merelliseen Nihtiin, mikä on Kalasatamaan kuuluva asuinalue. Rakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa ja työt on määrä saada päätökseen vuonna 2025.

”Hankkeen urakkakilpailun voitto on esimerkki SRV:n asuntorakentamisen kustannuskilpailukyvystä haastavassa markkinatilanteessa. Tämä hanke on myös hieno jatke projekteillemme Kalasataman alueella, jota SRV on ollut vahvasti kehittämässä. SRV:n asuntotuotanto keskittyy kasvaville alueille, joilla on erinomaiset liikenneyhteydet ja tämä toteutuu myös Kalasatamassa. Oman asuntotuotantomme lisäksi toteutamme erityyppisiä asumisen hankkeita kuten ARA-rahoitteista vuokra-asumista Helsingin kaupungille”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä.

Kohteessa panostetaan elinkaariviisaisiin energiaratkaisuihin.  

”Asuntotuotanto toteuttaa uusimmat kohteensa energiaviisaasti maalämpöjärjestelmällä ja aurinkopaneeleilla varustettuna. Kalasataman alueelle rakennetaan useita Asuntotuotannon vuokra-, asumisoikeus- ja omistuskohteita. Olemme tyytyväisiä saadessamme jatkaa hyvää yhteistyötä SRV:n kanssa tässä kohteessa”, kertoo uudistuotannon yksikönpäällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin asuntotuotantopalvelusta.

Lisätiedot:

Jorma Seppä, johtaja, Asuntoliiketoiminta PKS, SRV, puh. 040 727 3771, jorma.seppa@srv.fi

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi   

Merja Rukko, yksikönpäällikkö, uudistuotanto, Asuntotuotantopalvelu, Helsingin kaupunki, puh. 09 310 20576, merja.rukko@hel.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Playa Arkkitehdit Oy

Jakelu:

Tiedotusvälineet  

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 

Facebook   LinkedInX  Instagram 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 610 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja