Inkeroisten monitoimitalo_Ulkokuva_SRV.jpg

SRV rakentaa Kouvolan Inkeroisiin modernin monitoimitalon lähes 700 lapselle

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      14.10.2022  KLO 9.00

SRV rakentaa Kouvolan Inkeroisiin modernin monitoimitalon lähes 700 lapselle

SRV ja Kouvolan kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen Inkeroisten monitoimitalon toteuttamisesta. Uuteen monitoimitaloon tulee koulu- ja varhaiskasvatustilat lähes 700 lapselle. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu-urakkana vahvasti rakennuttajaa ja tulevia käyttäjiä osallistaen. Toteutettavan hankkeen kokonaiskustannus on noin 25 miljoonaa euroa.

Hanke jakautuu kehitys- ja toteutusvaiheisiin. Kehitysvaihe käynnistyy lokakuussa 2022 ja toteutusvaiheen arvioidaan alkavan maaliskuussa 2023, jolloin hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan. Kouvolan kaupunki päättää toteutusvaiheen aloittamisesta kehitysvaiheen päätyttyä. Monitoimitalon valmistumisajankohta tarkentuu kehitysvaiheen aikana.

”Meillä on ilo päästä jälleen hyödyntämään vahvaa kokemustamme yhteistoiminnallisesta urakoinnista kohteessa, joka tulee erityisesti palvelemaan alueen lapsia ja nuoria. Urakkamuoto mahdollistaa hankkeen toteuttamisen joustavasti, viisaasti ja asiakasta kuunnellen. Tulemme osallistamaan rakennuttajaa ja käyttäjiä hankkeen aikana muun muassa erilaisilla työpajoilla. Viime vuosina olemme toteuttaneet useita moderneja kouluhankkeita Etelä-Suomessa, kuten viime syksynä valmistuneet Monikon uudet koulutilat Espoon Leppävaarassa sekä Suomalais-venäläisen koulun puurakenteiset tilat Helsingin Maunulassa. Parhaillaan rakennamme myös Helsingin Kumpulan yliopistokampukselle massiivipuusta uutta luonnontiedelukiota”, toteaa SRV:n yksikönjohtaja Kimmo Hyry.

Inkeroisten uusi monitoimitalo koostuu vanhasta, tontilla aiemmin sijainneesta koulurakennuksesta ja siihen luontevasti yhdistettävästä uudesta rakennuksesta. Julkisivujen päämateriaalina on puu. Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehdit AFKS Oy.

Monitoimitaloon tulee tilat 1–9-luokille sekä esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen tilat. Rakennukseen sijoittuvat myös alueen erityisen tuen osaamiskeskus pienryhmineen, kirjasto, nuorisopalvelut ja valmistuskeittiö. Lisäksi monitoimitalo palvelee laajasti kuntalaisia tarjoten tilaa järjestöille, seuroille, kansalaisopistolle, musiikkiopistolle ja kuvataidekoululle. Rakennuksen laajuus on noin 9 000 bruttoneliömetriä.

”Hanke on olennainen osa Kouvolan kouluverkkoselvitystä, joka tuo koulu- ja päiväkotitoimintoja ja kunnan palveluita saman katon alle. Odotamme, että saamme Inkeroisiin korkeatasoisen, toimivan ja katukuvallisesti kauniin monitoimirakennuksen”, kertoo Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Pia Rajala.

Lisätiedot:
Kimmo Hyry, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 015 8088, kimmo.hyry@srv.fi
Riikka Leinonen, viestinnän asiantuntija, SRV, puh. 040 182 1631, riikka.leinonen@srv.fi
Pia Rajala, rakennuttajapäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 1068, pia.rajala@kouvola.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Arkkitehdit AFKS Oy, SRV
 

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja