SRV on allekirjoittanut luottolimiittejä koskevan lainasopimuksen

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN     28.4.2021     KLO 18.30

SRV on allekirjoittanut luottolimiittejä koskevan lainasopimuksen

SRV Yhtiöt Oyj on tänään 28.4.2021 allekirjoittanut lainasopimuksen koskien yhtiön nykyisen, 51 miljoonan euron maksuvalmiuslimiitin ja 40 miljoonan euron projektirahoituslimiitin korvaamista uudella sitovalla 40 miljoonan euron maksuvalmiuslimiitillä, sitovalla 40 miljoonan euron projektirahoituslimiitillä ja 63 miljoonan euron ei-sitovalla projektirahoituslimiitillä. Lainanantajina luottolimiiteissä ovat OP Yrityspankki Oyj, Danske Bank A/S, Nordea Bank Abp ja Swedbank Abp (publ).

Uudesta 40 miljoonan euron maksuvalmiuslimiitistä erääntyy 10 miljoonaa euroa maaliskuussa 2022 ja 30 miljoonaa euroa huhtikuussa 2023. Sitovan 40 miljoonan euron projektirahoituslimiitin eräpäivä on huhtikuussa 2023 tai muu erillisille rahoituskohteille sovittu maksuaika. Lainasopimukseen sisältyy lainanantajien myöhemmälle päätökselle ehdollinen vuoden jatko-optio.  Lainan taloudellisina lainakovenantteina ovat omavaraisuusaste, velkaantuneisuusaste (gearing), vähimmäislikviditeetti ja käyttökate.

”Uuden lainasopimuksen allekirjoittaminen yhdessä eilen julkistettujen joukkovelkakirjalainojen ehtomuutosten kanssa parantaa merkittävästi yhtiön rahoituksen maturiteettijakaumaa ja edesauttaa yhtiön operatiivisen toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä ja tuloksentekokykyä sekä tukee yhtiön uuden strategian toteuttamista”, sanoo SRV:n talous- ja rahoitusjohtaja Jarkko Rantala.

Lisätietoja:
Saku Sipola, toimitusjohtaja, p. 040 551 5953, saku.sipola@srv.fi
Jarkko Rantala, talous- ja rahoitusjohtaja, p. 040 674 1949, jarkko.rantala@srv.fi 

 

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti
SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja