SRV myy osuutensa Venäjällä sijaitsevasta Okhta Mall -kauppakeskuksesta

SRV YHTIÖT OYJ                          SIJOITTAJAUUTINEN                 18.11.2022 KLO 14.30

SRV myy osuutensa Venäjällä sijaitsevasta Okhta Mall -kauppakeskuksesta

SRV ja sen suomalaiset kanssasijoittajat ovat myyneet omistuksensa Jupiter Realty 1 B.V.-yhtiössä, joka omistaa Pietarissa sijaitsevan Okhta Mall -kauppakeskuksen, kyproslaiselle Geomare Investments Limited -kiinteistösijoitusyhtiölle. Myynti on osa SRV:n toimenpiteitä, joilla se irrottautuu Venäjän liiketoiminnoista.

Yhtiö ilmoitti Venäjän Ukrainassa käynnistämän hyökkäyssodan seurauksena tutkivansa mahdollisuuksia nopeuttaa irtautumista Venäjältä. Ilmoituksensa jälkeen SRV on pyrkinyt edistämään irtautumistavoitetta neuvottelemalla Venäjällä sijaitsevien omaisuuserien myynnistä. Yhtiö on alaskirjannut taseestaan sen Venäjällä sijaitsevat kauppakeskusomistukset, ja sen Venäjällä sijaitsevalla tonttiomistuksella on yhtiön taseessa vähäinen arvo.

SRV on omistanut vuonna 2016 avatusta Okhta Mall -kauppakeskuksesta suoraan 45 prosenttia ja välillisesti noin 27 prosenttia, ja vastannut kauppakeskuksen operatiivisesta toiminnasta. Okhta Mall -kauppakeskuksen myynnin jälkeen SRV on osaomistajana kahdessa venäläisessä kauppakeskuksessa osakkuusyhtiöiden kautta. Sen lisäksi SRV:llä on Venäjällä yksi tonttiomistus.

SRV:n osuus kauppakeskuksen myyntihinnasta on noin 4,3 miljoonaa euroa. Myynnillä ei ole vaikutusta SRV:n operatiiviseen liikevoittoon.

SRV jatkaa aktiivisesti neuvotteluja, joilla yhtiö tähtää loppujen Venäjällä sijaitsevien omaisuuseriensä myyntiin.

Lisätietoja:
Saku Sipola, toimitusjohtaja, puh. 040 551 5953,
saku.sipola@srv.fi
Jarkko Rantala, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 040 674 1949, jarkko.rantala@srv.fi

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram
 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja