MatinkylänLukio_Havainnekuva_LahdelmaMahlamäkiArchitects.jpg

SRV käynnistää Matinkylän lukion rakennustyöt – uusi koulu tarjoaa tilat 900 opiskelijalle

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      18.10.2020  KLO 15.00

SRV käynnistää Matinkylän lukion rakennustyöt – uusi koulu tarjoaa tilat 900 opiskelijalle

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Matinkylän lukion uudisrakennuksen rakentamisesta Espooseen. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 41,5 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus on noin 37,5 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan lokakuulle ja rakennustyöt käynnistyvät marras-joulukuun aikana. Uusi koulu valmistuu loppuvuodesta 2023.

Kauppakeskus Ison Omenan länsipuolelle toteutettavaan uudisrakennukseen tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle ja rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi kilpailutoiminnan mahdollistavan urheiluhallin.

Hankkeen suunnittelu käynnistyi lokakuussa 2020 kehitysvaiheella, jota päätettiin jatkaa vuoden mittaiseksi. Alkuperäistä suunnitelmaa on kehitetty kehitysvaiheen aikana siten, että urheiluhallin ympärille kiertynyt alun perin nelikerroksinen kouluosa sijoittuu nyt urheiluhallin viereen viiteen kerrokseen, jolloin rakennus muuttuu hahmoltaan porrastuvaksi. Toiminnallisuuden kehittämisen myötä myös tilatehokkuutta on parannettu.

”Matinkylän lukion rakennushankkeen suunnitelmia kehitettiin yhteistoiminnallisessa hengessä yhteisesti hankkeen osapuolten kanssa. Nyt saavutettu toteutusratkaisu palvelee hienosti hankkeelle asetettuja tavoitteita. On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden oppimisympäristöjä”, toteaa SRV:n hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Marko Räisänen.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotuksellaan Lyhty. Suurten ikkunoiden ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä. Matinkylän lukioon tulee luokkatilojen lisäksi muuntojoustavia oppimisympäristöjä. Vastaavia on aiemmin tehty lähinnä peruskoulurakennuksissa eikä lukioissa. Koulun tilat suunnitellaan ja mitoitetaan monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

Lisätiedot:

Marko Räisänen, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 684 4888, marko.raisanen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Lahdelma ja Mahlamäki Arkkitehdit, SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja