Aula länteen katsoen ALA.jpg

SRV käynnistää Kotkan tapahtumakeskuksen rakentamisen - hankkeessa toteutusvaiheen sopimus

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN      2.7.2021  KLO 14.15

SRV käynnistää Kotkan tapahtumakeskuksen rakentamisen - hankkeessa toteutusvaiheen sopimus

SRV ja Backstaff Oy ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Kotkan kaupungin tapahtumakeskus Satama Areenasta. Yhteistoiminnallisen projektinjohtourakkasopimuksen kokonaisarvo on noin 27,6 miljoonaa euroa. Toteutusvaiheen sopimuksen myötä hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan heinäkuulle. Työmaa käynnistää rakennustyöt heinäkuussa ja uusi tapahtumakeskus valmistuu kesällä 2023.

Kehitysvaiheen aikana toteutettiin yhteistyössä käyttäjien kanssa hankkeen suunnittelua ja kehitettiin paras toteutustapa tilaajan määrittämille tavoitteille. Areenan rakennuttamisesta vastaa Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n 100 % omistama tytäryhtiö Backstaff Oy.

”Tuomme innolla osaamisemme tähän hankkeeseen, kun lähdemme toteuttamaan Kotkan uutta maamerkkiä Satama Areenaa. Meillä on kokemusta paitsi vaativista puurakentamisen kokonaisuuksista, myös näyttävistä areenahankkeista, kuten parhaillaan rakenteilla oleva Tampereen UROS LIVE -areena, sekä kokous- ja tapahtumakäyttöön taipuvista tiloista, kuten esimerkiksi Helsingin Yliopiston Tiedekulma”, kertoo SRV:n toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman.

Kotkan Kantasataman sydämeen rakentuvan tapahtumakeskus Satama Areenan laajuus on noin 7 700 bruttoneliömetriä. Merikeskus Vellamon ja Kotkan kantakaupungin väliin sijoittuva rakennus toistaa arkkitehtuurissaan satamakaupungeille tuttuja elementtejä. Puurakenteisena toteutettavan Satama Areenan hillitty, pehmeä ja silti vaikuttava arkkitehtuuri on sukua sataman halleille, konteille ja puulaivoille. Satama Areenassa tullaan käyttämään puuta materiaalina kokonaisvaltaisesti rakenteista sisäosiin saakka. Puusisusta suojaa sinkkinen kuori ja katon rakenteessa tullaan toteuttamaan pohjoismaiden suurin roikkuva puurakenne.

Tulevan areenan muunneltavat tilat soveltuvat erilaisille tapahtumille ja niiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytön helppouteen, toimivuuteen, samanaikaiseen käyttöön ja ekologisuuteen. Valmistuttuaan rakennuksen tapahtumatuotannosta vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy.  Lisäksi rakennuksessa tulee toimimaan ravintola- ja tekniikkapalveluista vastaavat yhtiöt. Rakennuksen monitoimisuutta ja käyttötehokkuutta on vahvistettu tapahtumakeskuksen viereen rakennettavan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa. Tapahtumakeskuksen aula- ja ravintolatilat tulevat toimimaan kampuksen pääsisäänkäyntinä ja opiskelijaravintolana.

Lisätiedot:
Jouni Forsman, johtaja, Toimitilat, pks, SRV, puh. 0405190129, jouni.forsman@srv.fi
Harri Martin, projektipäällikkö, SRV, puh. 0400 646 600, harri.martin@srv.fi
Heli Pulkkinen, tiedottaja, SRV, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi

Aleksi Sallinen, projektipäällikkö, Backstaff Oy, puh. 040 144 0414, aleksi.sallinen@kotka.fi
Tapio Lepistö, hallituksen puheenjohtaja, Backstaff Oy, puh. 050 075 0171, tapio.lepisto@hll.fi

 

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: ALA Arkkitehdit Oy, SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

 

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

SRV - Elämäsi rakentaja