Jorvi_ilmakuvaupotus_valmis.jpg

SRV käynnistää HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaustyöt

SRV YHTIÖT OYJ       SIJOITTAJAUUTINEN        1.7.2020       KLO 9.00

SRV käynnistää HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaustyöt

Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen peruskorjaustyöt käynnistyvät nyt, kun HUSin valtuusto on tehnyt päätöksen hankkeen toteutusvaiheesta. Peruskorjauksen on määrä valmistua keväällä 2023. Nyt tehdyn toteutusvaiheen käynnistämispäätöksen myötä Jorvin leikkaussalien peruskorjaushanke merkitään kesäkuulle SRV:n tilauskantaan noin 39 miljoonan euron tavoitebudjetilla.

Hankkeen projektinjohtourakkasopimus allekirjoitettiin maaliskuussa, jolloin hankkeessa käynnistettiin kolme kuukautta kestänyt kehitysvaihe. Sopimuksen allekirjoittivat SRV ja HUS Kiinteistöt.

Kehitysvaiheen aikana on edistetty korjaussuunnitelmia ja käynnistetty hankkeen valmistelevat työt sekä väistötilojen rakentaminen. Varsinainen purkuvaihe alkaa syksyllä 2020 ja jatkuu kevään 2021 loppuun. Työmaa katetaan kauttaaltaan sääsuojalla, mikä mahdollistaa runko- ja sisävalmistusvaiheen töiden tekemisen limittäin.

Jorvin sairaalan peruskorjaus toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Toteutusmuodolla on luotu hyvät lähtökohdat yhteistyölle, ja SRV:lle asetetaan laadulliset tavoitteet sekä aikataulu- ja kustannustavoitteet.

"Jorvin peruskorjaushanketta ovat luotsaamassa sairaalarakentamisen huippuammattilaisemme. Peruskorjaus toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, joten työt suoritetaan erityistä huolellisuutta noudattaen turvallisesti ja sairaalan toiminta huomioiden. Olemme toteuttaneet HUSin kanssa menestyksekkäästi viime vuosina useita muita hankkeita. Parhaillaan rakennamme myös HUSin historian suurinta hanketta Siltasairaalaa Helsingin Meilahdessa", SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela kertoo.

Peruskorjausalueen bruttoala noin 10 492 bruttoneliömetriä. Hankkeessa uusitaan anestesia- ja leikkausosaston sekä sydänkeskuksen ja laboratorion tilat. Peruskorjaus käsittää Jorvin sairaalan vuonna 1976 valmistuneen rakennusosan osittaisen peruskorjauksen ja muutostyön sekä tarvittavien väistötilojen toteuttamisen. Peruskorjauksen myötä leikkaussalien tehokkuutta on tavoitteena nostaa ja kaikki uudet leikkaussalit tulevat soveltumaan kaikkien potilasryhmien hoitoon. Peruskorjauksen jälkeen Jorvissa on 20 leikkaussalia.

”SRV:llä on vahva kokemus terveydenhuollon ja vaativien erityistilojen rakentamisesta ympäri Suomen. Helsingissä valmistui kaksi vuotta sitten Uusi lastensairaala. Tampereella valmistui viime syksynä Tays etupihan uudisrakennuksia. Jyväskylässä on meneillään Sairaala Novan rakennustyöt, jotka ovat valmistumassa tämän vuoden puolella. Kirkkonummella puolestaan on käynnissä hyvinvointikeskuksen rakennustyöt”, Toimela jatkaa.

 

Lisätiedot:

Juha Toimela, varatoimitusjohtaja, p. 040 594 5473, juha.toimela@srv.fi

Maija Karhusaari, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 045 218 3772, maija.karhusaari@srv.fi

 

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: UKI Arkkitehdit Oy, SRV

 

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV - Elämäsi rakentaja

 

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.