Siltasaari10_panorama2019_final.jpg

Historiallisen Elannon tavaratalon uudistuksen toteutussopimus allekirjoitettu

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN     18.12.2019, KLO 09:15

Historiallisen Elannon tavaratalon uudistuksen toteutussopimus allekirjoitettu

SRV ja kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Helsingin Hakaniemessä sijaitsevien historiallisten kiinteistöjen, Siltasaarenkatu 6:n ja 8-10:n sekä Paasivuorenkatu 4:n, peruskorjauksesta ja uudistamisesta. Projektinjohtourakkasopimuksen arvo 51,4 miljoonaa euroa kirjataan SRV:n tilauskantaan joulukuussa.  

Hanke käynnistyi lokakuussa kolme kuukautta kestävällä kehitysvaiheella. Samalla käynnistettiin raskaspurkutyöt Siltasaarenkatu 6:n osalta. Rakentaminen alkaa vuodenvaihteessa 2019-2020 ja aikataulun mukainen valmistuminen on syksyllä 2021.

”Uudistamme Hakaniemen paraatipaikalla sijaitsevat kiinteistöt niiden alkuperää kunnioittaen. Hanke on meille hieno jatkumo hyvään yhteistyöhön Antiloopin kanssa. Olemme viimeksi toteuttaneet heille Ruoholahdenkatu 21:n valmistuvan KIILAN peruskorjauksen. Aiemmin olemme tehneet vaativia saneerauksia myös useissa muissa historiallisissa kiinteistöissä, kuten Brondan kulmassa, Helsingin Yliopiston Tiedekulmassa ja Kaisa-talossa sekä Helsingin kaupunginteatterissa”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Siltasaari 10 -hankkeessa yhdistetään kolme kiinteistöä, yhteensä 36 075 bruttoneliömetriä, ainutlaatuiseksi kaupunkilaisia ja työntekijöitä palvelevaksi kokonaisuudeksi. Rakennus valmistui alun perin vuonna 1913, ja Elannon tavaratalo avattiin vuonna 1920. Talo on suojeltu julkisivun ja kadun puoleisen vesikaton osalta, ja peruskorjaus toteutetaan rakennuksen alkuperää kunnioittaen. Vuonna 1979 valmistunut Siltasaarenkatu 6 puretaan toisesta kerroksesta ylöspäin ja julkisivu uusitaan kokonaisuudessaan. Vuonna 1980 valmistunut Paasivuorenkatu 4-6 peruskorjataan.

Kiinteistöön avautuu kahteen kerrokseen ravintola- ja kahvilapalveluita, jotka tulevat palvelemaan niin talon käyttäjiä kuin lähialueen asukkaita ja yrityksiä. Katutasossa sijaitseva päivittäistavarakauppa palaa nykyiselle paikalleen peruskorjauksen jälkeen. Toiseen kerrokseen tulee ravintoloiden lisäksi toimistotiloja sekä yhteiskäyttöisiä kokous- ja tapahtumatiloja, ja ylemmät kerrokset peruskorjataan moderneiksi ja monipuolisiksi toimistotiloiksi.

Lisätietoja:
Antti Raunemaa, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 564 4105, antti.raunemaa@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV - Elämäsi rakentaja

SRV lyhyesti

SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 960 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.