SRV on valittu rakentamaan Laakson yhteissairaala Helsinkiin

SRV YHTIÖT OYJ                        SISÄPIIRITIETO                          23.4.2021        KLO 11.00

SRV on valittu rakentamaan Laakson yhteissairaala Helsinkiin

SRV on valittu kehittämään ja rakentamaan Laakson yhteissairaalaa Helsinkiin allianssimallilla. Tilaajina ovat Helsingin kaupunki sekä Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiri. Hanke jakautuu useaan kehitys- ja toteutusvaiheeseen, joiden arvo on yhteensä noin 730 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan tilattujen vaiheiden mukaisesti arviolta vuosina 2021-2028. Hanke ei sido SRV:n pääomia ja se tuo toteutuessaan merkittävän osan SRV:n liikevaihdosta seuraavien vuosien aikana. Hankintapäätös ei ole vielä lainvoimainen.

Rakentaminen Laakson yhteissairaalassa aloitetaan valmistelevilla töillä arviolta syksyllä 2021 ja sairaalakampuksen viimeisen vaiheen arvioitu valmistuminen on vuonna 2030. Kokonaispinta-alaltaan Laakson yhteissairaala tulee olemaan noin 150.000 brm2.

Laakson yhteissairaala on psykiatriaan, somatiikkaan ja neurologiaan erikoistunut sairaala, joka tulee valmistuessaan korvaamaan tällä hetkellä hajallaan toimivat Auroran-, Hesperian-, Kellokosken-, Ohkolan-, Laakson- ja Suursuon sairaaloiden toiminnot yhdelle uudelle Kampusalueelle Helsingissä. Nykyiset tilat ovat toiminnallisesti vanhanaikaisia, välittömässä peruskorjauksen tarpeessa olevia ja toisistaan erilleen sijoitettuja tiloja.

”SRV vahvistaa entisestään asemaansa rakentamisen isojen sairaalahankkeiden toteuttajana. Meillä on vahva osaaminen terveydenhuollon ja vaativien erityistilojen rakentamisesta. SRV on rakentanut viime vuosina muun muassa Keski-Suomen keskussairaala Novan, TAYS Etupihan Tampereella, Uuden Lastensairaalan Helsingissä, Espoossa sijaitsevan Jorvin sairaalan päivystyslisärakennuksen ja Helsingin Meilahdessa sijaitsevan HUSLAB laboratoriorakennuksen. Lisäksi SRV on tehnyt Naistenklinikan peruskorjauksen. Parhaillaan rakennamme HUS:lle Siltasairaalaa ja remontoimme Jorvin sairaalan leikkaussaleja”, sanoo Jouni Forsman, SRV.

Lisätietoja:
Saku Sipola, toimitusjohtaja, p. 040 551 5953, saku.sipola@srv.fi
Jouni Forsman, johtaja, Toimitilat Pk-seutu, p. 040 519 0129, jouni.forsman@srv.fi
Miia Eloranta, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 050 441 4221, miia.eloranta@srv.fi  

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti
SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja