SRV käynnistää muutosneuvottelut

SRV YHTIÖT OYJ     PÖRSSITIEDOTE     3.1.2024      KLO 9.00 

SRV käynnistää muutosneuvottelut 

SRV käynnistää muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on sopeuttaa kustannuksia vastaamaan haastavana jatkuvaan markkinatilanteeseen. Yhtiö tavoittelee neuvotteluiden avulla noin neljän miljoonan euron kustannussäästöjä vuodelle 2024.  

”Asuntorakentamisen volyymi on supistunut ennätysalhaiseksi, kun niin kuluttaja- kuin sijoittajakysyntäkin on vähentynyt voimakkaasti etenkin korkojen nousun myötä. Sijoittajakysyntä on heikkoa myös toimitilapuolella, missä kuitenkin julkisen rakentamisen volyymi on säilynyt verrattain vahvana. Markkinatilanne tulee näkemyksemme mukaan jatkumaan vaikeana ainakin ensimmäisen vuosipuoliskon. Arvioimme, että elpyminen tapahtuu sen alkaessa asteittain, kun esimerkiksi myymättömien asuntojen varasto purkautuu ennen uudiskohteiden aloituksia, ja sijoittajat ja pankit ovat varovaisia investoinneissa ja niiden rahoituksessa”, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola toteaa.   
  
”Meillä on vahva yhteistoiminnallisen urakoinnin tilauskanta toimitilaliiketoiminnassa, ja tämä tulee kantamaan meidät vaikean vuoden yli. Samalla meidän on kuitenkin välttämätöntä sopeuttaa kustannusrakennettamme vastaamaan markkinatilanteen haasteisiin.”  

Neuvotteluiden piirissä on noin 305 henkilöä. SRV:n palveluksessa on yhteensä 770 henkilöä. Arvioitu pysyvä henkilöstön vähentämistarve on enintään 35 henkilötyövuotta. Neuvotteluissa arvioidaan sopeuttamisen keinoina myös muun muassa lomautuksia.  

Lisätietoja: 
Saku Sipola, toimitusjohtaja, p. 040 551 5953, saku.sipola@srv.fi 
Miia Eloranta, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 050 441 4221, miia.eloranta@srv.fi

Jakelu: 
Nasdaq Helsinki 
Tiedotusvälineet 
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram 
  

SRV lyhyesti 

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua. 

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston. 

SRV – Elämäsi rakentaja