SRV ja Kojamo allekirjoittivat 197 miljoonan euron yhteistyösopimuksen vuokra-asuntojen rakentamisesta Helsinkiin ja Espooseen

SRV YHTIÖT OYJ     SISÄPIIRITIETO     2.3.2020   KLO 15.00


SRV ja Kojamo allekirjoittivat 197 miljoonan euron yhteistyösopimuksen vuokra-asuntojen rakentamisesta Helsinkiin ja Espooseen

SRV Yhtiöt Oyj ja Kojamo Oyj ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen 197 miljoonan euron arvoisten vuokra-asuntojen toteuttamisesta Helsinkiin ja Espooseen. Sopimus pitää sisällään yhteensä 6 omakehitteistä asuntokohdetta, joihin valmistuu yhteensä 676 asuntoa. Kokonaisuus pitää sisällään Helsingin Kalasatamaan rakentuvan tornitalo Kompassin, johon valmistuu 291 asuntoa. Sopimukseen kuuluvien yksittäisten hankkeiden toteutuminen on ehdollinen tavanomaisten kaupan ehtojen täyttymiselle.

Kohteet kirjataan tilauskantaan arviolta kuluvan vuosipuoliskon aikana sitä mukaa, kun urakkasopimukset kunkin kohteen osalta on allekirjoitettu. Kohteet tuloutuvat yhtiölle vaiheittain vuosien 2020–2022 aikana. Yhteistyösopimuksen toteutuminen suunnitellusti vapauttaa yhtiön taseesta tonttien sekä Kompassin esirakentamisen laskuttamisen myötä noin 22 miljoonaa jo vuoden 2020 aikana.

Asunnot ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita. Kohteiden rakentamisen, mukaan lukien tornitalo Kompassi, arvioidaan alkavan pääosin maalis-huhtikuussa 2020 urakkasopimusten allekirjoituksen jälkeen. Sopimukseen sisältyvien kohteiden suunnitellaan valmistuvan vaiheittain vuosina 2021–2022.

Omakehitteiset asuntokohteet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka SRV myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista. SRV rakentaa asuntoja kasvaviin kaupunkikeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen.

 ”Nyt solmittu yhteistyösopimus on erinomainen jatko SRV:n ja Kojamon väliselle pitkäaikaiselle yhteistyölle, jolla vastataan kasvukeskusten asuntokysyntään”, sanoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Kim Jolkkonen.

Lisätietoja:
Kim Jolkkonen, johtaja, Asunnot PKS-seutu, p. 0400 243 144, kim.jolkkonen@srv.fi

lkka Pitkänen, talous- ja rahoitusjohtaja, p. 040 667 0906, ilkka.pitkanen@srv.fi
Maija Karhusaari, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 045 218 3772, maija.karhusaari@srv.fi  

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti
SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

SRV - Elämäsi rakentaja