RMC_Monitoimihalli_Kuvaaja_Sammeli Korhonen.jpg

Yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista valmistui – RMC:n telakan monitoimihalli on optimoitu sotalaivojen rakentamiseen

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      10.3.2023  KLO 13.00

Yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista valmistui – RMC:n telakan monitoimihalli on optimoitu sotalaivojen rakentamiseen

SRV:n toteuttaman monitoimihallin rakennustyöt ovat valmistuneet Rauman telakalla. Hallin rakennutti Rauman kaupungin ja RMC:n yhdessä omistama kiinteistöyhtiö. Rauma Marine Constructions (RMC) on hallin pitkäaikainen vuokralainen ja yksi Euroopan johtavista laivanrakennusyhtiöistä.

Uusi monitoimihalli on optimoitu viranomaisalusten rakentamiseen. RMC tulee rakentamaan hallissa neljä monitoimikorvettia Merivoimille Laivue 2020 -hankkeessa. Alukset rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa.

"Halli takaa RMC:lle sen, että pystymme rakentamaan Merivoimille sotalaivat täysin sisätiloissa ja ulkopuolisilta katseilta suojassa. Kyse on sekä Rauman telakan että Suomen kannalta erittäin tärkeästä projektista. Rakennustyöt käynnistyivät sopimuksen allekirjoituksen jälkeen ennätysvauhdilla ja yhteistyö Rauman kaupungin sekä SRV:n kanssa on ollut hyvää. Vaikka rakennusprojektin aikana maailmaa ovat ravistelleet covid ja Venäjän hyökkäyssota, olemme pysyneet sekä aikataulussa että yhdessä sovituissa laatuvaatimuksissa”, kertoo RMC:n operatiivinen johtaja Ville Laaksonen.

Energiatehokasta ja muuntojoustavaa hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa. Talotekniikan avulla tiloja voidaan hyödyntää muuntojoustavasti ja tehokkaasti tuotannon tarpeiden mukaan lohkoittain. Tämä mahdollistaa tilojen lämmittämisen käytön mukaan vyöhykkeittäin.

”Hankkeessa oli monia poikkeuksellisia elementtejä rakentamisen näkökulmasta. Halliin esimerkiksi asennettiin jälkikäteen neljä valtavaa siltanosturia, joilla nostetaan laivan osia paikalleen. Ammattitaitoinen henkilöstö työmaalla varmisti hankkeen sujuvan etenemisen sekä kohteen vaatimat erityisratkaisut”, kertoo projektipäällikkö Eerik Leivo SRV:ltä.

Samaa mieltä on SRV:n Lounais-Suomen aluejohtaja Lari Mallius.

”Pääsimme etenemään neuvotteluvaiheesta rakentamiseen poikkeuksellisen nopeasti. RMC:n hanke on hyvä esimerkki siitä, että molempien osapuolien vahvalla sitoutumisella voidaan rakennushankkeita käynnistää nopeallakin aikataululla”, Mallius kuvaa.

Kokonaistilavuudeltaan yli 226 000 kuution halli on yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista. Rakennus on 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea. Hankkeen rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa 2021. Hankkeen kokonaiskustannus oli noin 26 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:

Eerik Leivo, projektipäällikkö, SRV, p. 040 551 2430, eerik.leivo@srv.fi

Riikka Leinonen, viestinnän asiantuntija, SRV, p. 040 182 1631, riikka.leinonen@srv.fi

Hanna-Kaisa Koskinen, viestintäpäällikkö, Rauma Marine Constructions, p. 050 384 3660, hanna-kaisa.koskinen@rmcfinland.fi
 

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: Rauma Marine Constructions
 

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja