Uudenkaupungin_SIHY_Lintuperspektiivi.jpg

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointihankkeesta kehitysvaiheen sopimus

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      28.8.2020  KLO 13.30

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointihankkeesta kehitysvaiheen sopimus

SRV ja Uudenkaupungin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen kehitysvaiheen käynnistämisestä. Suunnittelun käynnistämisellä pyritään edistämään hankkeen toteutumista suunnitellussa aikataulussa. Samalla aloitetaan työmaan valmistelevat työt. Hankkeesta on tehty valituksia, jotka ovat Turun hallinto-oikeuden käsittelyssä. Rakentamisen tavoitellaan alkavan kesällä 2021 ja valmistuvan vuoden 2024 kesään mennessä.

Kehitysvaiheen aikana jatketaan yhteistyössä käyttäjien kanssa hankkeen sisätilojen ja toiminnan suunnittelua. Samanaikaisesti tarkennetaan energiaratkaisujen toteutusta ja rakennusteknisten ratkaisujen suunnittelua. Työmaatoimintoja valmistellaan alustavasti työmaa-ja liikennesuunnitelmien osalta myös kehitysvaiheen aikana, jotta rakentamisen edellytykset ovat olemassa.

”On hienoa, että pääsemme edistämään Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointihankkeen toteutumista. Yhteistyö kaupungin ja suunnittelutiimin välillä on ollut erinomaista, ja lähdemme nyt innolla kehitysvaiheeseen”, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen.

Hanke on määrä toteuttaa elinkaarimallilla. Elinkaarimallissa SRV sitoutuu rakentamaan kiinteistön sekä huolehtimaan sen kunnosta ja ylläpidosta seuraaviksi 20 vuodeksi eteenpäin viiden vuoden lisäoptiolla.

”Elinkaarimalli mahdollistaa erinomaiset puitteet tuottaa kuntalaisille palveluja ja sivistystoiminnalle laadukasta opetusta, kun kiinteistön rakentaminen ja ylläpito toteutetaan elinkaarimallilla yhden toimijan toimesta”, yksikönjohtaja Saku Kosonen kertoo.

”On innostavaa lähteä uudelleen neuvottelumenettelyn jälkeen palveluntuottajan kanssa käyttäjäyhteistyöhön. Yhteistyö SRV:n ja arkkitehtien kanssa on alkanut hyvin. Kuuntelemalla hankkeen parhaita asiantuntijoita eli loppukäyttäjiä saamme kaupungin tarpeita palvelevan uudenaikaisen monitoimijatalon”, kertoo Uudenkaupungin hankkeesta vastaava projektipäällikkö Marko Kivistö.

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen laajuus on noin 22 500 bruttoneliömetriä. Valmistuttuaan rakennuksessa tulevat toimimaan päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio, musiikkiopisto, kansalaisopisto, oppilashuolto, nuorisotyö, digitaalinen omatoimikirjasto ja yhteiskäyttötilat eli ns. kaupunkiverstas. Samalla on tarkoitus rakentaa uusi uimahalli ja iso sisäliikuntahalli.

Lisätiedot:

Saku Kosonen, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 549 1221, saku.kosonen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Marko Kivistö, projektipäällikkö, Uudenkaupungin kaupunki, puh. 040 621 4831, marko.kivisto@uusikaupunki.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: Arkkitehdit Von Boehm – Renell Oy, SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV - Elämäsi rakentaja

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.