Kuva 8.3.2024.jpg

Tornitalo Visioon Helsingin Kalasatamaan avautuva päiväkoti täydentää entisestään alueen palveluita

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      14.3.2024    KLO 9.00

Tornitalo Visioon Helsingin Kalasatamaan avautuva päiväkoti täydentää entisestään alueen palveluita

SRV:n Helsingin Kalasatamaan rakentamaan tornitalo Visioon avataan Pilke päiväkodit Oy:n yksityinen päiväkoti, Pilke Playschool Kalasatama, huhtikuussa 2024. Päiväkodissa on päiväkotipaikat 40 lapselle. 

”Kalasataman neljäs tornitalo, Visio, on erinomainen esimerkki SRV:n asuntotuotannosta, jossa asunnot löytyvät hyvien liikenneyhteyksien varrelta läheltä palveluita. Kalasatamassa yhdistyy monipuoliset palvelut, toimivat liikenneyhteydet ja hyvä asuntotarjonta houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Päiväkoti täydentää entisestään Kalasataman palveluja”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä.

Tornitalo Visioon avautuvan päiväkodin hoitopaikat ovat haettavissa Pilke päiväkotien nettisivuilla osoitteessa: pilkepaivakodit.fi  Avaamme huhtikuussa pienen ja kodikkaan englanninkielisen päiväkodin tornitalo Visioon, jossa on upeat ja lapsille viihtyisät päiväkotitilat. Sen ainutlaatuinen sijainti tarjoaa alueen asukkaille mahdollisuuden tuoda lapsi kätevästi omaan lähipäiväkotiin. Kulkuyhteydet ovat loistavat ja lähistöllä on myös monipuolisia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia oman viihtyisän piha-alueen lisäksi”, kertoo Pilkkeen strategiajohtaja Antti Pirttimäki.

SRV ja PATRIZIA, johtava kansainvälinen kiinteistönvarainhoitaja, allekirjoittivat sopimuksen vuokra-asuntoja ja päiväkotitilat sisältävän asuintornin toteuttamisesta Helsingin Kalasatamaan loppuvuodesta 2021. 24-kerroksinen 240 asunnon asuintorni Visio valmistui joulukuussa 2023 kurottaen näyttävästi 98 metrin korkeuteen meren pinnasta. Tornitaloon avautuvan päiväkodin noin 400 neliömetrin suuruiset tilat sijaitsevat tornitalon alimmassa kerroksessa.

Tornitalon päiväkoti tulee palvelemaan alueella asuvia ja työskenteleviä lapsiperheitä. Kalasatama on yksi Helsingin voimakkaimmin kehittyvistä asumisen ja työnteon alueista. Parhaillaan uutta toimitilaa on rakentumassa Kalasataman viidenteen tornitaloon, vuonna 2025 valmistuvaan Horisonttiin.

Päiväkodin piha sijaitsee Vuoden ympäristörakenteena ja Vuoden viherrakenteena palkitulla Brygalla

Päiväkodin piha-alue sijoittuu Brygalle, joka on Kalasataman tornitalojen keskellä suojassa katujen vilskeeltä Itäväylän ja kauppakeskus Redin katolla sijaitseva päivisin auki oleva puisto. Brygalta löytyy lapsille tarkoitettu leikkipaikka kiipeilytelineineen ja keinuineen, istuinryhmiä pöytineen ja tuoleineen sekä istutusalueita.

Bryga on oiva tapa tuoda viherrakentamista tiiviiseen kaupunkiympäristöön ja se on hyvä esimerkki elinkaariviisaasta rakentamisesta, jossa on huomioitu myös innovatiivinen viherrakentaminen kaupunkiluonnon monimuotoisuuden ja kaupunkien ilmastokestävyyden lisäämiseksi. ​Viihtyisä Bryga palkittiinkin vuonna 2019 Vuoden ympäristörakenteena ja vuonna 2020 se sai Vuoden viherrakenne -palkinnon.

Lisätiedot:

Jorma Seppä, johtaja, Asuntoliiketoiminta PKS, SRV, puh. 040 727 3771, jorma.seppa@srv.fi

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi 

Antti Pirttimäki, strategiajohtaja, Pilke päiväkodit Oy, puh. 050 5966 772 antti.pirttimaki@pilkepaivakodit.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu: 

Tiedotusvälineet 

www.srv.fi  

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 

Facebook   LinkedInX  Instagram 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 610 miljoonaa euroa. Noin 800 SRV:läisen lisäksi työllistimme noin 3 300 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja

Pilke päiväkodit Oy

Pilke päiväkodit on Suomen suurin yksityinen päiväkotiyritys, joka palvelee lapsiperheitä monipuolisesti koko maassa. Toimimme suomalaisten kuntien kumppanina varhaiskasvatuksessa ja iltapäivätoiminnassa. Lisäksi tuotamme lastenhoitopalveluita yrityksille ja perheille. Pilkkeellä työskentelee yli 2 600 varhaiskasvatuksen, perusopetuksen iltapäivätoiminnan ja lastenhoidon ammattilaista. Meidän tehtävämme on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä. Pilke – Lempeyden voimalla. www.pilkepaivakodit.fi