KUVA -9.JPG

Toimistopilvenpiirtäjä Horisontin kattoravintolan yrittäjiksi ravintola-alan tunnettu kolmikko

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      25.3.2024  KLO 11.30

Toimistopilvenpiirtäjä Horisontin kattoravintolan yrittäjiksi ravintola-alan tunnettu kolmikko

Kalasataman toimistopilvenpiirtäjä Horisontin katolle sijoittuvan, pääkaupunkiseudun korkeimman huippuravintolan yrittäjiksi on valittu alan menestynyt kolmikko Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt. Tornitalo Horisontin 24. kerrokseen avautuu kaikille kaupunkilaisille avoin eläväinen brasserie, jonka näkymät kaupunkiin ja merelle tarjoavat ainutlaatuisen elämyksen. Ravintolan konseptin suunnittelu on jo täydessä käynnissä. Ravintola aloittaa toimintansa Horisontin valmistumisen jälkeen alkukesästä 2025.

Kalasataman Horisontin ravintola tulee tarjoamaan laadukkaan ja rennon fine casual -tyyppisen ravintolaelämyksen Helsingin kattojen yllä. Tulevan brasserien yrittäjät tunnetaan useista menestyneistä ravintoloistaan. Teemu Aura ja Riku Stenros perustivat Vallillaan Bistro Albinan vuonna 2020. Tämän jälkeen yrittäjäjoukko kasvoi Åstedtilla, ja seuraavina vuosina avattiin kortteliravintola Mat Distrikt Tehtaankadulle ja bistro Le Coucou Vert Bulevardille. Teemu Aura on ollut perustamassa vuonna 2003 Michelin-tähdellä palkittua Demo-ravintolaa, ja hänet tunnetaan myös Patisserie Teemu Aura -konditoria-leipomosta.

”Horisontin sijainti on poikkeuksellinen. Kyseessä on koko Kalasataman alueen kruununjalokivi, ja siihen oli pakko tarttua. Nykyiset ravintolamme sijaitsevat katutasossa kortteleiden kivijalassa tai jopa sen alapuolella. Kun menimme käymään tornitalon yläkerroksissa, näköala oli jotain aivan käsittämätöntä, ja sitä myöten päätös oli selvä. Täällä ylhäällä olemme koko stadin kivijalassa”, kertovat yrittäjät Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt.

Kolmikko pitää Kalasataman valttina loistavia liikenneyhteyksiä. Riku Stenros jatkaa: ”Kalasatama on nuorekas, dynaaminen, moderni ja hyvä asuinalue, jossa on hyvä yrittää ja ihmiset ovat lähellä.”

”Olemme iloisia, että Suomen korkein toimistopilvenpiirtäjä saa arvoisensa ravintolan. Ravintola monipuolistaa alueen ravintolatarjontaa ja vahvistaa Kalasataman imagoa trendikkäänä kaupunginosana. Laadukas brasserie tulee palvelemaan toimistopilvenpiirtäjän ja Kalasataman alueen asiakkaita, mutta houkuttelee tulijoita varmasti pidemmältäkin”, kommentoi SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola.

Horisontissa huippuluokan olosuhteet sisällä ja ulkona

Horisontin 24. kerrokseen sijoittuva ravintola on mitoitettu noin 160 asiakaspaikalle. Pääsisäänkäynti sijaitsee valmistuessaan kauppakeskus Redin pääovien vieressä, josta ikkunallinen maisemahissi tuo asiakkaat 5 m/s nopeudella suoraan ravintolakerrokseen. Hissi vie myös suoraan kauppakeskuksen palveluiden äärelle, julkisen liikenteen yhteyksien varrelle sekä pysäköintihalliin.

Ravintolan sisätilan ja terassialueen yhdeksi asiakastilaksi yhdistävän kokonaisuuden suunnittelussa on kehitetty parhaita ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä suunnittelijoiden, konsulttien ja ravintola-alan asiantuntijoiden kanssa. Sadan metrin korkeudessa sääolosuhteet ovat haastavat kelillä kuin kelillä, ja kesäaika on Suomessa lyhyt. Jotta terassitilaa voidaan hyödyntää osana ravintolaa ympäri vuoden, suunnittelussa on otettu huomioon niin tuuliolosuhteet, lämpökuormat kuin auringon paistekin eri vuodenaikoina, ja terassin olosuhteet pyritään tuomaan mahdollisimman pitkälle sisäolosuhteita vastaavaksi.

”Ravintolan olosuhteet ovat perinteisiin näköalaravintoloihin verrattuna ainutlaatuisen laadukkaat, sillä tilat on alusta lähtien suunniteltu vastaamaan nimenomaan ravintolan tarpeita. Tilat on suunniteltu täyttämään LEED ympäristösertifikaatin korkeimman Platinum-tason kriteerit. Tilojen suunnittelu on toteutettu huolella optimoimalla tilojen muuntojoustavuutta sekä asiakaskokemukselle tärkeitä asioita, kuten pöytien sijoittelua ja yleistä viihtyvyyttä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Satu Tammilehto SRV:ltä.

Kalasatama yksi Helsingin elinkeinoelämän kannalta nopeammin kasvavista alueista

Kalasataman alueen kehittyminen on vuosien varrella ottanut isoja askeleita. Alueen kauppakeskus Redin kokonaiskävijät kasvoivat viime vuonna 13 prosenttia kivuten yli 11 miljoonan kävijän ja kokonaismyynti ylitti 150 miljoonan euron rajan. Kauppakeskuksen päälle on rakennettu jo neljä asuintornia, Majakka, Loisto, Lumo One ja viimeisimpänä joulukuussa valmistunut Visio. Parhaillaan rakenteilla on Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä Horisontti, joka valmistuessaan ensi vuonna tarjoaa alueelle 1000 uutta työpaikkaa. Horisontin lisäksi SRV:llä on suunnitteilla uusi toimitilakohde Leonkadulle vastapäätä Redin pääsisäänkäyntiä. Vastuullinen pääosin puusta toteutettavaksi suunniteltu toimisto tulee lisäämään alueen houkuttelevuutta ja imagoa edelläkävijäyritysten alueena entisestään.

Samanaikaisesti liikenneyhteydet alueella paranevat entisestään, kun Kalasatamasta Pasilaan raitiotien kiskojen rakennustyöt on saatu päätökseen ja raitiovaunujen testausajot käynnistetään nyt keväällä. Alueelle juuri avattu kaupungin uusi kirjasto on otettu hyvin vastaan ja lapsiperheille helpotusta tuo uusi yksityinen englanninkielinen päiväkoti, joka käynnistää toimintansa tornitalo Visiossa kevään aikana. 

Lisätiedot:
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   X   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 610 miljoonaa euroa. Noin 800 SRV:läisen lisäksi työllistimme noin 3 300 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja

Ladattavat kuvat