Loisto ja Majakka 6-2019.jpg

Suomen korkein pilvenpiirtäjä Majakka saa ensimmäiset asukkaansa

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      25.11.2019  KLO 09.30

Suomen korkein pilvenpiirtäjä Majakka saa ensimmäiset asukkaansa

Helsingin Kalasatamaan valmistunut tornitalo Majakka saa tänään ensimmäiset asukkaansa. 134 metrin korkeudellaan Suomen ensimmäiseksi pilvenpiirtäjäksi yltävän rakennuksen muutot kestävät yhteensä neljä viikkoa. Majakka on osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jota rakennetaan Helsingin suosituimmalle uudistuvalle asuinalueelle Kalasatamaan.

”SRV on ollut kaupunkirakentamisen edelläkävijä Suomessa. Kalasataman tornit on historiamme suurin rakennushanke. Emme rakenna Kalasatamaan pelkästään taloja vaan toimivia elinympäristöjä, jotka rakentuvat hyvän sijainnin, upeiden maisemien, monipuolisten liikenneyhteyksien sekä helposti saatavilla olevien asumisen palveluiden varaan. Hanketta on kehitetty vuosia, ja onkin nyt todella hienoa nähdä asukkaiden muuttavan tornitaloon. Toivotamme heille miellyttävää muuttoa ja paljon onnea uusiin upeisiin koteihin”, kertoo SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Majakassa on 35 kerrosta ja yhteensä 282 asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 36 neliömetristä 196 neliömetriin. Asuntojen keskihinta on reilut 7000 euroa neliöltä. Lähes kaikki asunnoista on jo myyty, vain muutama ylimpien kerroksen huoneisto on vielä vapaana. Parhaillaan Majakan viereen rakentuu aikataulussaan toinen asuintorni, 124-metrinen Loisto, jonka arvioitu valmistuminen on vuoden 2021 lopussa. Kauppakeskus REDIn päälle rakennetaan yhteensä seitsemän tornitaloa asuinkäyttöön ja yksi toimitiloille; suunnitteilla oleva Horisontti.

Majakan valmistumista viivästytti helmikuussa tapahtunut vesivahinko, jonka vuoksi osassa asunnoista on jouduttu kuivattamaan ja uusimaan lattia- ja seinämateriaaleja. Kuivatusta ja kosteusmittauksia valvoi asiantuntijaryhmä, joka koostui SRV:n lisäksi ulkopuolisista alan asiantuntijoista. Korjauksissa mentiin laatu edellä, ja nyt asukkaille luovutetaan terveellisiä ja laadukkaita asuntoja.

Asumisen palvelut torniasumisen keskiössä

Majakassa on tarjolla ainutlaatuinen palveluiden kokonaisuus, jota tulevat asukkaat ovat olleet vahvasti alusta lähtien mukana määrittelemässä. Majakassa on hotellimainen aulapalvelu ja monipuoliset yhteistilat 33. kerroksessa; iso juhlatila, saunaosasto kylpyammeella ja paljulla, sekä koko talon levyinen ulkoterassi ja kesäkeittiö huikeilla näköaloilla. Lisäksi talossa on asukkaiden oma kuntosali, pyörähuoltotila, ja käytettävissä yhteiskäyttöauto ja -sähköpyörä. Asukkaiden kanssa yhdessä kehittämisen tuloksena yhteistyökumppaneiden kautta voi tilata esimerkiksi kotisiivousta, handyman-palvelua, lemmikkien ulkoilutuspalvelua, pesulapalveluita, kauppakassitoimituksia sekä catering-palveluita.

”Olemme tehneet paljon tutkimusta ja yhteiskehittämistä, jotta ymmärtäisimme asiakkaidemme arkea ja siihen liittyviä haasteita ja toiveita. Tornirakentaminen kaupunkikeskuksiin luo mahdollisuuden Suomessa ennen näkemättömille palvelukokonaisuuksille, joiden avulla ihmisten aikaa voidaan vapauttaa arjen ikävistä rutiineista itselle mieluisaan tekemiseen”, kertoo asumisen palveluiden kehityspäällikkö Lotta Toivonen.

Kalasatama mieluisin ja harkituin Helsingin uudistuvista asuinalueista

Entinen satama- ja teollisuusalue Kalasatama on jo nyt 3 000 ihmisen kaupunginosa ja alueen valmistuessa vuoteen 2040 mennessä asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000. Tutkimuksen* mukaan Kalasatama koetaankin Helsingin uudistuvista asuinalueista kaikkein mieluisimmaksi. Vastaajista joka viides voisi harkita muuttavansa alueelle. Kalasataman valteiksi nousevat merellisyys, monipuoliset palvelut ja loistavat liikenneyhteydet.

”Kalasatamassa vanha teollinen Helsinki kohtaa uuden, joten alue tarjoaa uniikkia ja urbaania asumista historiallisessa miljöössä. Alueella yhdistyy monipuoliset palvelut kauppakeskuksineen, toimivat liikenneyhteydet ja hyvä asuntotarjonta houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Meren läheisyys on aina ollut suuri vetovoimatekijä asuntomarkkinoilla. Moderni asuntotarjonta merellisessä ympäristössä hyvien liikenneyhteyksien varrella on asunnonostajalle houkutteleva ja hintakehityksen kannalta myös turvallinen valinta”, SRV:n myyntijohtaja Riikka Lohikoski kertoo.

Kansainvälisesti vanhojen satamien muokkaaminen asuinalueiksi on trendi, joka on nähtävissä esimerkiksi Lontoossa, Hampurissa ja Amsterdamissa. Kalasataman kaltaisia entisiä satamakaupunginosia löytyy pohjoismaista mm. Tukholman Hammarby Sjöstadista, Göteborgin Norra Älvstrandenistä ja Oslon Aker-Brygge-Björnvikasta.

*Tutkimusyhtiö Dagmar selvitti verkkopaneelilla heinäkuussa 2019 Uudellamaalla asuvien suomalaisten mielipiteitä Helsingin suosituimmista uusista asuinalueista. Vastaajista 18 prosenttia piti Kalasatamaa mieluisimpana uudisasuinalueena ja 20 prosenttia voisi harkita muuttavansa alueelle. Seuraavaksi kiinnostavimpia uusia alueita ovat Kruunuvuorenranta, Jätkäsaari, Pasila, Keilaniemi, Sompasaari ja Verkkosaari. Tutkimukseen osallistui 317 vastaajaa.

Lisätiedot:

Timo Nieminen, varatoimitusjohtaja, p. 0400 424 552, timo.nieminen@srv.fi
Lotta Toivonen, asumisen palveluiden kehityspäällikkö, p. 050 385 8953, lotta.toivonen@srv.fi
Riikka Lohikoski, myyntijohtaja, p. 050 466 5977, riikka.lohikoski@srv.fi
Maija Karhusaari, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 045 218 3772, maija.karhusaari@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, p. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
                                                                                       

Jakelu:
Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV - Elämäsi rakentaja

SRV lyhyesti

SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 960 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.